reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wlasnie jestem po owulacji,ktora czulam az nadto.Jajnik nadal kluje,tak pulsacyjnie,kiedy kichnelam wczoraj to az zlapalam sie brzuch,zabolalo naprawde mocno.A to klucie czulam chyba bez wzgledu na dzien cyklu.Kurcze gdzies wyczytalam,zeby nie robic tego badania w czasie miesiaczki i podczas przeziebienia.Chyba zadzwonie do przychodni,moze tam podpowiedza.

reklama
Hona a robiłaś badanie moczu? To kłucie, które opisujesz, to może być z dróg moczowych. Ja mam piasek w nerkach i nawet za bardzo go nie widać na usg (musi być super sprzęt i pokaźne ziarenka). Bardzo długo do tego dochodziliśmy, przez raka pęcherza moczowego włącznie. Może warto sprawdzić taką błahostkę?

Dzieki dziewczyny,jestescie kochane.Mam taki metlik w glowie,nie wiem,co myslec.Jak tylko odbiore wyniki to mam isc do gina,on powiedzial,za tydzien,dwa,ale ja nie wytrzymam tak dlugo,chyba,ze te z krwi beda ok.Pytalam juz,ale jeszcze raz zapytam Was,moge zrobic te badania przy przeziebieniu,czy lepiej sie wstrzymac.Tylko czuje,ze potrzyma mnie jeszcze z tydzien,to pewnie wczesniej nerwowo sie wykoncze.

Hona nie mam pojęcia co z tym przeziębieniem. Nawet nie wiem, co to za badania. Niestety nie pomogę :-(

Dzisiaj była u mnie nowa pani do pomocy. Miła, bezproblemowa, po pierwszym razie jestem zadowolona :-) Zobaczymy, co będzie dalej. A jak u Ciebie Kat? Znalazłaś kogoś nowego?

Hona doczytałam i nie powinno się robić CA125 w czasie przeziębienia. Do tego badania powinnaś być zupełnie zdrowa, bez okresu i nie w ciąży. Inaczej wyjdzie Ci wynik fałszywie dodatni. Ja bym poszła po przeziębieniu na morfologię i CRP. Jeżeli leukocyty i CRP będą w normie, to dopiero wtedy zrobiłabym CA125.

Alza, szukam. W piątek wpadnie pani, która już u mnie czasami bywałam, ale ona nie może częściej, niż raz na dwa tygodnie a poza tym wiecznie wyjeżdża na Ukrainę i nie ma jej tygodniami lub miesiącami, więc to mnie nie ustawia w tej chwili. W przyszłym tygodniu jakaś nowa pani ma przyjść, zobaczymy, czy będę zadowolona.

Hajmal dostalam dzis paczke od Ciebie! Jestem w szoku ile slicznych rzeczy mi naprzysylalas! Jestes naprawde kochana, bardzo sie wzruszylam! A jak to wszystko spakowalas w takie male pudelko to po prostu mistrzostwo swiata :D
Nigdy bym sie nie spodziewala ze w dzisiejszych czasach spotkam jeszcze bezinteresownych i hojnych ludzi:) najpierw Alza teraz Ty, normalnie brak mi slow, jestescie wspaniale, dziekuje Wam jeszcze raz!!!

reklama
hona Ja bym mimo wszystko poszła zrobić te markery teraz. Nigdzie nie znalazłam, że podczas przeziębienia wychodzi ten marker dodatni. Jeśli wynik będzie niejednoznaczny to bym wówczas powtórzyła badanie. Umarłabym chyba z niepewności czekając aż skończy się przeziębienie. Szkoda może, że gin nie zalecił od razu testu ROMA (tj. CA 125 i HE4).

Do góry