katherinne
Fanka BB :)
Z 97 to i ja pamiętam, bo byłam na koloniach i zerwało most na jedynej drodze dojazdowej do ośrodka, w którym mieszkaliśmy, więc wszyscy płakaliśny, że nie ma jak do domu wrócić.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja do dzis pamietam powodz z 1997!! Fala na Odrze miala 19m zalalo moje cale miasto..
bo chyba jest 12 miesięcy na wypłacenie becikowegoMoże spróbuj zrobić tak jak pisze kitki, złóż wniosek o becikowe w grudniu?
Z 97 to i ja pamiętam, bo byłam na koloniach i zerwało most na jedynej drodze dojazdowej do ośrodka, w którym mieszkaliśmy, więc wszyscy płakaliśny, że nie ma jak do domu wrócić.
Przepraszam ze sie Wam wtrace dziewczyny
Katherinne - moj gin mowil ze polowkowe blizej skonczonego 21 tyg a juz na pewno nie w 19 ze czym pozniej tym lepiej. Tak samo glukoza ze niby przedzial 24-28 ale kazal w min 27 bo ze niby latwiej wykryc cukrzyce w pozniejszych tyg. Tak mi radzono
Gloria - przede wszystkim gratuluje malego cudu. Co do becikowego to tez tego nie rozumiem czemu dochod za 2014. Urodzilam synka w kwietniu i tez chcieli za 2014 a wtedy przekraczamy dochod bo akurat sprzedalismy akcje o ktorych juz dawno zapomnielismy. Teraz maz nie zarabia prawie wcale. Ja na macierzynskim. Ale chca z przex 2 lat idioci[emoji35] ale powiem ci ze jest myk, sama urzedniczka mloda bardziej ludzka mi podpowiedziala. W urzedach rok obrachunkowy zmienia sie w listopadzie tylko nie wiem czy od 1 czy po 30 listopada. I w grudniu beda zadac dochodow za rok 2015. Na zlozenie becikowego masz 12 mcy od urodzenia. Wiec ja czekam. Skladam w grudniu i niech sie wypchaja. Za rok 2015 namy juz dochod ze sie miescimy. I nie wazne ze dziecko urodzilo sie w kwietniu a wtedy brali dochod z 2014. Liczy sie dzien zlozenia i wtedy wymagany jest za 2015. Nie wiem czy nie zakrecilam sie. Wiesz o co chodzi[emoji2] tylko nie skladaj teraz bo jak raz odmowia to nie mozesz ponownie zlozyc
A i druga kwestia - teraz mam synka ale mam ze 2-3 kartony ubran po corci. Tylko nie niemowlece bo te porozdawane tylko tak od 6 miesiecy w zwyz. Mi sie juz nie przydadza. Jesli Ci nie przeszkadza ze uzywane to chetnie Ci oddam. Jakbys byla zainteresowana to daj znac na priv