reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Słuchaj ja już kiedyś o tym myślałam tylko nie miałam siły iść na poddasze i zaglądać do tych pudełek z dziecięcymi ubrankami. Jak chcesz to mogę Ci spakować trochę ciuszków zwłaszcza bodziaków mam ich dużo, tylko to są ubranka po moim synku nie są zniszczone tylko mają już 7 lat. To ubranka które dostałam od brata z Angli wiec sa gatunkowo fajne. bodziaki są w większości białe z małym motywem. takie w rozmiarze od 0-6m bo tylko takie ciuszki przebrałam na wiosnę

reklama
Hajmal a jestes pewna ze Tobie juz sie nie przydadza? Mnie wiek ubranek ani kolory naprawde nie robia roznicy bo zdobywam dla malej rzeczy z przeroznych zrodel, po chlopcach tez. Dziewczyny jestescie nieocenione :)

Hajmal a jestes pewna ze Tobie juz sie nie przydadza? Mnie wiek ubranek ani kolory naprawde nie robia roznicy bo zdobywam dla malej rzeczy z przeroznych zrodel, po chlopcach tez. Dziewczyny jestescie nieocenione :)

Cały czas mam nadzieję ze mi sie przydadzą jeszcze :), ale mam ich dużo, pamiętam ze jak je przyglądałam, rozkładałam i segregowałam to jednych bodziaków naliczyłam ponad 30 na 3 miesiące bo tam numeracja jest 0-3,3-6 wiec mogę sie podzielić bo tyle to raczej mi nie trzeba będzie : ) wiec jak chcesz to wyślij mi adres na pv a ja ci postaram sie je w miarę szybko wysłać

Gloria ja myślałam ze becikowe przysługuje każdemu. Że ten drugi dodatkowy tysiąc jest przyznawany w zależności od dochodów.
A macierzyński normalnie Ci wypłacaja?

U mnie też ulewa....Nikos sie denerwuje bo chce na dwor.....przynosi kurtke i czapke i ciagnie mnie za reke.
Wczoraj nie padało to wyszliśmy....ale tylko na chwilę bo wiało aż głowę chciało urwać.

Alza wysłałam Ci przepis na meksykańskie ;)

Misia macierzynskiego wciaz nie ujrzalam na oczy bo maja czas na wyplate do listopada mimo ze wniosek zlozylam 1 09. A becikowe owszem bylo dla kazdego dopoki pis tego nie zmienil w zeszlym roku. Teraz jest kryterium dochodowe zeby dostac tysiac plus tak jak mowisz drugi tysiac dla najubozszych. Najbardziej mnie wkurza ze wyliczaja to wszystko na podstawie dochodu sprzed dwoch lat a dziecko urodzilo mi sie przeciez w zeszlym tygodniu wiec czemu nie biora obecnych zarobkow?

A nie istnieje coś takiego jak dochód utracony? Ja jak wypelnialam teraz o 500+ to była rubryka o dochód utracony w tym roku.
Wiem ze jak w 2013 skladalismy o becikowe to tez było kryterium dochodowe.

Kitki piękny gest dla Glorii! Ukłony w Twoja stronę! :*

reklama
Kath wczoraj pani w mops powiedziala mi tak: kiedys pytali o dochody ale tylko po to by ustalic czy ci dac tysiac czy dwa ale tysiaca nie odmawiali nikomu a od 2015 przepisy sie zmienily i obowiazuje kryterium dochodowe i na tysiac i na dwa. Powtarzam co uslyszalam ale jak sytuacja wygladala w praktyce tego nie wiem.

Do góry