reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

To dzisiaj same dobre wiadomosci, gratuluje udanych wizyt dziewczyny!

Alza porod masz toz toz bo ja tez puchlam i spalam jak susel w ostatnim tygodniu. Ale za to wyobraz sobie dzis wchodze na wage a tu kilogram mniej niz przed ciaza! Jestem w szoku. Tzn wciaz jestem gruba ale to juz cos :)

Tez tak wlasnie pomyslalam ze moze jak polozna przyjdzie to cos mi poradzi ale nie wiem kiedy to bedzie bo dopiero jutro ja zapisuje do przychodni. Kapturkow probowalam i nic to nie dalo bo ona ssie plastik a do sutka daleko i nie daje sie go wepchnac dalej. Przynajmniej ja nie umiem.

reklama
Dziekuje i ja za kciuki [emoji4]
Gratuluje dzisiejszych wizyt [emoji3]

U nas też wszysyko dobrze [emoji2] Lili zostaje Lilianką na 200% [emoji7] gin robił zbliżenie na siśkę i wyraźnie pokazywał mi ze tam już siusiak nie ma szans się pojawić [emoji23] maleńka waży cale 700g i leży poskladana jak scyzoryk z rękami i nogami na głowie [emoji16] i to wyjaśnia dlaczego ruchy czuję doslownie wszędzie [emoji6] mam się powoli przymierzyć do wypicia glukozy przed następną wizytą. Z gorszych wieści z wymazu bakteriologicznego pochwy wyszła mi e. coli która nie daje żadnych objawów. Także od dziś aplikuje globulki przez tydzień.
Oto moja kolejna miłość do grobowej deski!! [emoji7]
1475521840006.jpg
1475521847297.jpg
1475521853748.jpg

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1475521840006.jpg
    1475521840006.jpg
    55 KB · Wyświetleń: 563
  • 1475521847297.jpg
    1475521847297.jpg
    47,8 KB · Wyświetleń: 564
  • 1475521853748.jpg
    1475521853748.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 544
Adriana co do męża, to napisałam, że dużo pracowałam od ostatniej wizyty na rozwarcie ;)

Dziewczyny super, że na wizytach wszystko dobrze :D Trzymam kciuki za kolejne tygodnie bez problemów :) &&&&&

Gloria ale Ty przytyłaś w ciąży raptem 6 kg! To jak możesz mówić, że jesteś gruba?

Bo wiesz Alza moja poczatkowa waga to 80+ wiec dzieki Bogu ze tylko 6 kg przytylam, bo jakbym sobie pozwolila na ksiazkowe 12 to bym dobila do setki hehe...

Gloria to gin musiał być zadowolony :) Bo jak jest wysokie bmi to właśnie średnio 6 kg zalecają przytyć a często kończy się na 30... Więc moje gratulacje :) Jak teraz chcesz schudnąć, to Marcysia na pewno Ci w tym pomoże :)
Byłam na rynku jakiś czas temu, może to był 27 t.c. Kupuję truskawki i pani przede mną mówi, że ona taka gruba to chce grubych truskawek, więc ja za nią powtarzam, że też chcę grubych a najlepiej podwójnie. Sprzedawca się śmieje a taka baba z boku omiotła mnie wzrokiem i mówi, żebym się nie martwiła, bo przy dziecku (Olku, który siedział w wózku) szybko zrzucę zbędne kilogramy po ciąży ;) Sprzedawca aż się oburzył ;)

Hej :) u nas wszystko ok. Za tydzień znów wizyta, może dowiem się kto zamieszkuje mój brzuszek :)
Poza tym pogoda jest okrutna. Dziś są najintensywniejsze opady... juz wydano dla nas ostrzeżenie II stopnia.
A dopiero co sobota była taka piękna...

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Alza owszem, gin mnie chwalila ze sie nie opycham a prawda jest taka ze po prostu poza nabialem nic mi nie smakowalo cala ciaze.
Pewnie ze bym chciala schudnac bo zanim zaczelismy starania o dziecko i te cala terapie hormonalna to wazylam ok 65kg i wygladalam w sam raz. A potem to bylo tylko gorzej z miesiaca na miesiac sie robilam beczka. Mam nadzieje ze zjade chociaz ponizej 80, to juz bedzie dla mnie wielkie szczescie.

alza trzymam kciuki,

gloria z dzieckiem to tak jest ze jak sie nauczy a ty sie przyzwyczaisz to sie ma spokój i tłuszczyk znika jesli jeszcze lekkostrawną dietę trzymasz to szybciej, trzeba tylko przetrzymać ten trudny czas karmienia piersią na poczatku nikt o tym nie mówi ale takowy występuje - oczywiście jesli chcesz, ale nie musisz to twoja decyzja

Gratuluję udanych wizyt :)
Gloria ja chodziłam na zajęcia szkoły rodzenia, dostałam od przyjaciółki książki o pielęgnacji malucha, kupiłam nawet książkę rekomendowaną przez doradcę laktacyjnego o karmieniu piersią ale teoria to nie wszystko, dopiero okaże się w praniu, że wszystkiego będę musiała się nauczyć :p Dlatego odpoczywam i czytam kryminały :D
Co do wagi to super, tylko 6 kg? Ja mam na plusie już 10 kg ale zaczęły mi puchnąć dłonie i stopy.

Alza ty to rzeczywiście jesteś niezniszczalna, dzisiaj masz wizytę? Mam pytanie czy karmiąc piersią mogę założyć sobie aparat na zęby? Nie ma żadnych przeciwskazań?

Ja wreszcie pozbyłam się tego okropnego przeziębienia, męczyło mnie prawie 3 tyg. Dzisiaj w nocy złapał mnie ból brzucha jak na okres ale po 5 min. przeszło, takie bóle są normalne przed porodem?

reklama
Magdalena mnie takie bóle co jakiś czas łapią :) Co do aparatu, to pod względem medycznym nie ma żadnych przeciwwskazań, ale z punktu praktycznego gorąco Ci odradzam. Na początku boli krocze, cycki, nie możesz się wyspać, nie masz czasu zjeść czy się wysikać. Do tego dorzucisz sobie bolące zęby, kłujące w policzki druty i częste wizyty, które trudno zorganizować przy opiece nad dzieckiem. Myślę, że jak maluch będzie miał pół roku, to najszybciej, kiedy można o tym myśleć.

Gloria u mnie sam poród spowodował -11kg. Teraz przytyłam 11kg, ale to jeszcze nie koniec. Może jak skończyłaś terapię hormonalną, to łatwej będzie Ci schudnąć :)

Anik u nas popadało a dzisiaj jest taki wiatr, że głowę chce urwać!

Ja już po wizycie. Ostatniej. Wszystko dobrze, tylko szkoda, że moje porządki i inne starania ;) poszły na marne :( Rozwarcie nie ruszyło wcale :( Gin mnie pocieszał, że kilka lepszych skurczów i wszystko szybko pójdzie, ale jednak miałam nadzieję, że jest jakiś postęp. No nic, pozostało mi tylko uzbroić się w cierpliwość.

Do góry