reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Olasec wiem ze ekg trwa króciutko ale Nikos nie dał sobie pozakladac tych wszystkich klamr....Wrzeszczal i się wyrywal. Tym razem też spróbujemy z bajkami....oby się udało.

Co do kontroli u ortopedy to takie mieliśmy zalecenie od ortopedy na ostatniej wizycie jak mały miał pół roku. Mieliśmy skontrolować chód po 3 miesiącach od chwili jak Mały zacznie chodzić. Termin wypadal na sierpień ale nie dostaliśmy się na wizytę, więc mamy teraz.
Cieszę się ze mamy tą wizytę ponieważ mam wrażenie ze jedna nozka tak jakby "uciekala" Nikosiowi do środka. Zobaczymy co powie lekarz.

reklama
Misia jeżeli chodzi o stawianie stóp do środka, to nie masz się czym martwić :) Tak jest u wszystkich dzieci. Chcą szybciej chodzić, biegać, ale nie ogarniają wszystkiego na raz.

Alza lekarz w sumie to przewidzial,na ostatniej wizycie powiedzial,ze dopoki nie pozna dynamiki choroby i tego,w ktorym kierunku zmierza,to oczywiscie mam sie wstrzymac z przyjmowaniem leku,na ktory dostalam recepte.Dodal,ze dla niego lepiej by bylo,gdyby wynik byl nawet powyzej 10,no bo wiadomo,wtedy niedoczynnosc.A tak dalej czekam,na co?jak dlugo?Umowilismy sie na telefon,dzwonie do niego w piatek z wynikiem,ale w sumie to znam juz odpowiedz :(

Alza.....Nikos stawia właśnie jedna nozke do środka i idąc zawadza o nią druga nozka i często się przewraca. Skoro mamy zalecenie to sprawdzimy czy wszystko jest ok ;)

Gloria coś się ruszyło? ;)

OneMoreTime hop hop! Ty Kochana chyba teraz w sobotę slubujesz?! :)

Misia- nope, nic calkiem. Mala okrutnie mnie gniecie, kopie i napiera na wszystkie narzady ale poza tym to zupelnie nic. Jutro bede chodzic po schodach, jak to nie pomoze to juz chyba tylko wywolywanie mi zostalo.

Gloria żeby tylko to wywoływanie zadziałało na Marcysie. Na Nikosia nic nie działało. Ja byłam strasznie zmęczona wywolywaniem (2 razy balonik, 4 razy test oksytocynowy).
Dla mnie najgorsze były te testy.....leżenie na jednym boku przez 5 godzin. Po tym się podnieść z łóżka to masakra. Wszystko boli, do tego jeszcze pęcherz pełny i jak tylko podnioslam się do pozycji siedzącej to myślałam ze się posikam. No i jak tu jeszcze dojść do łazienki.....buuu.....jak sobie przypomnę.

Hej, wpadam się przywitać z Wami bo wczasujemy się jeszcze do końca tygodnia..
Gloria, mam mafziejeuze Dzisiaj Malutka postanowi się z Tobą przywitać po tej stronie :-)

A u nas wszystko super, Maluch rośnie jak na drożdżach, pięknie się śmieje, nie płacze, nie ma kolek. Ogólnie jest złotym dzieckiem.

Przesyłam Wszystkim Buziaki [emoji8] i odezwę się po powrocie

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Gloria tylko z tymi schodami to musisz tak zaszaleć nieźle. Leżałam w szpitalu z dziewczyną, która też tak się bujała, raz skurcze, później nic, szyjka ani drgnęła. Przez 3 dni chodziła po schodach i nic. Tylko ona szła na 4 piętro, wracała i odpoczywała. No i w efekcie ją wypisali. Jak sobie przypomnę moje szaleństwa z przeprowadzką, po której urodziłam, to naprawdę harowałam jak wół. Tylko mi się spieszyło, byłam podniecona nowym domem, to nawet zmęczenia nie czułam. No i później na porodówce prawie całą noc przechodziłam po korytarzach.

Misia Mój Marcin stawiał obie nóżki do środka - ale lekarze jakoś na spokojnie do tego podchodzili, więc i ja się nie stresowałam. Obecnie już jest całkiem nieźle. Koleżanka doradziła mi, by prowadzać dziecko za rączki do tyłu - taki chód wymusza stawianie palców na zewnątrz.

Wy tu opowiadacie, że dzieci z rozmiaru 56 szybko wyrastają - a moje dzieciaki w 56 się "topiły" i na szybko musiałam kupować ubranka w rozmiarze 50 (choć i te były nieco za duże :p). W rozmiarze 56 chodziły gdzieś do 4 miesiąca... A córka nosiła spódniczkę w rozmiarze 0-3miesiąca do 1r.ż. :p Ale nasz przypadek jak widać jest sporadyczny ;-)

reklama
Witch po moim klocu do noszenia wolałabym mieć drobniejsze dziecko ;) u nas jest raczej odwrotnie- Olek nosi ubranka w rozmiarze 2-4 lata, kiedy dwóch jeszcze nie skończył. Na placu zabaw jest największy z maluchów i najmłodszy. Ma stopę największą w żłobku a chodzą tam dzieci do 3 r.ż. Niedawno go mierzyliśmy i urósł 8 cm w dwa miesiące.

Z wyprawką jest tak, że jak kupisz 62, to zawsze się w końcu przyda a jak urodzisz długie dziecko, to w 56 nie wciśniesz go żadną miarą.

Do góry