reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Asia to bedziemy się obie stresować ;( . Ja dopiero jakiś 4-5 tydzień . W środe wizyta to mam nadzieje że wszystko ok .
Asia a masz jakieś bóle brzucha jak na okres ?
Bo ja mam i martwi mnie to troszkę ;(

Dziewczyny udało się po 10 miesiącach starań test pokazuje 2 kreseczki .
Jestem pełna obaw czy donoszę tą ciąże . Masakra to jest jakaś .
1474448530-3uotm0.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ovli, takie bóle są normalne na początku ciąży, nie ma się czym martwić. Mnie natomiast wszystko się rozciąga, ciągnie często w pachwinach, brzuch ciągle jak wzdęty. Zaczęłam nosić luzniejsze bluzki, bo nikt poza mną i m nie wie, uznaliśmy, że dowiedzą się w bezpieczniejszym czasie.

Baslan dzis boli mnie brzuch na samym dole ale poza tym to noc spoko, zdecydowanie lepiej niz w szpitalu :)

Madzia- polozne sa bardzo fajne, naprawde mile i pomocne i jest ich duzo. Lekarzy juz znam z zeszlego roku wiec tez ok, mysle ze sa kompetentni. Tloku nie ma, wrecz malo dziewczyn teraz rodzi. Jedyne do czego moge sie doczepic to to ze sala przedporodowa pamieta czasy Gierka... te poporodowe sa po remoncie bo fundacja polsat niedawno zrobila nowiutkie pokoje 2 osobowe z lazienkami wiec jak juz urodze to bedzie luksus ale ta czesc przedporodowa jest lipna...materac mialam tak wykrzywiony i skrzypiacy ze lezenie na nim to byla katorga. No i martwi mnie ze dla nich cesarka to prawdziwa ostatecznosc tak samo jak i znieczulenie a za to wciaz stosuja techniki typu wyciskanie brzucha. Lezala ze mna dziewczyna ktora pierwsze dziecko miala 4300 a jest drobniutka i nie mogla urodzic, mowi ze blagala o cesarke a ordynator we wlasnej osobie wolal klasc jej sie na brzuch i cisnal tak ze zemdlala. I dlatego tak sie boje zeby Marcysia nie byla taka duza.
Gloria, mój Pati miał 4300 g i 62 cm po urodzeniu (38 tc). Tylko u mnie nie zdiagnozowali cukrzycy a była :-(. Nikt nie oceniał wtedy ile waży w brzuszku. Dacie radę :-) Napewno taka duża nie jest.

Asia ja od pozytywnego testu przerzuciłam się na ubrania luźne i ciążowe, bo wydawało mi się, że zgniotę dziecko ;) Ale to tylko w mojej głowie siedziało :) Chociaż do tej pory muszę mieć luźne rzeczy, bo wszystko mnie gniecie.

Niezłego kolosa urodziłaś :) Dałaś radę?

W ogóle weź tu naszykuj wyprawkę w rozmiarze 56! A później rodzi się dziecko 62 długie i za miesiąc już 68 nawet za małe.

Ja mam problemy z układem trawienia. Brzuch wariuje, biegunka i bóle brzucha...w ostatniej ciazy też tak mialam....I niby głodna jestem, a mam wrażenie, że wszystko przeze mnie przelatuje:(

Mam jeszcze inny problem. Od chwili, gdy skończyły się dni płodne - na moje w tym czasie było zagnieżdżenie, mam śluz w kolorze beżowym i czasem niteczkę w śluzie taka czerwoną wypatrzę. Tak to jest wszystko ok,a le niepokoję się tym. Mam w domu dupka, ale nie chcę brać na własną rękę, zresztą mam tylko listek, a co potem? Nie chcę sie schziwawać, ale do lekarza w 4tc nie ma co iść bo nie dosć, ze nic nie zoabczy to nie wiem czy mi coś przepisze....A może to wynik zagnieżdżania caly czas?

Gratuluje nowym mamusiom :)
Nikusia to plamienia może oznaczać ze masz niedomoge lutealna i bez dupka czy tez lutki się nie obejdzie. Ja bym nie czekała tylko wzięła dupka i umówiła się jak najszybciej na wizytę. A i zrobiła bym 2x bete żeby potwierdzić tylko przyrost.

Ja się jutro wybieram na USG polowkowe. Może się dowiem kto mieszka u mnie w brzuszku :) chociaż to tylko formalność bo przecież będzie druga cora :)

Nikusia ja tam poleciałam po teście na betę dwa razy i od razu do gina, nawet się nie zastanawiałam. Oczywiście ani usg ani nic nie było. Zapisał mnie na wizytę, kiedy miało być serduszko, zmierzył ciśnienie i takie tam. Karty ciąży nawet nie zakładał. Nie pamiętam, czy przepisał mi progesteron. Co do czerwonych mikro niteczek, to też takie miałam. Na pewno nie zaszkodzi, jak pójdziesz do gina. Zawsze może zrobić cytologię czy badanie piersi. Nie będzie to czas stracony :)

Kwiatuszek trzymam kciuki &&&&& :) Ja też wiedziałam od początku, że będzie drugi syn :)

Alza ty mnie nie strasz ja mam wyprawkę na 56 i na wszelki wypadek 62 :) Ja jestem filigranowa ale P jest wysoki więc liczę, że Ala będzie średnia :)

Kwiatuszku kciuki za wizytę &&&&&&&&&.

Ale nam się wysyp fasolek zrobił :) oby tak dalej, musimy przekazać brzuchole dalej :D

reklama
Ja chetnie oddam brzuchal chocby jutro tylko zeby Marcyska jeszcze chciala wspolpracowac hehe...od jutra zaczynam chodzic po schodach ( dzis jest ta lekarka ktorej nieznosze na dyzurze wiec musze przeczekac :)

Do góry