reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gloria no padłam, jak to przeczytałam! :D Pamiętam o Tobie, tylko ostatnio trochę mi się napsuło i w ogóle w domu nie byłam.

Dorota możliwe, że Cię pamiętam? Ja też rodziłam w 2014.

Kat w ciąży z Olkiem wymiotowałam do 14 t.c. a teraz do 16 t.c. Przy czym mdłości miałam dłużej. Z Olkiem to była masakra. Leżałam na górze w zamkniętym pokoju i czułam smród otwieranej na dole lodówki, która stała w schowanku (drzwi od kuchni i schowanka zamykali na moją prośbę, bo inaczej bym z kibla nie wychodziła). Lepiej, niż szczur! Uwierz mi, lepiej mieć mdłości i nadwrażliwość na zapachy, niż wymiotować. A skoro to już 12 t.c. to najprawdopodobniej będzie tylko lepiej :) Drażliwość możesz dodatkowo zwalić na hormony ;)

Mum czekamy na wyniki bety :) trzymam kciuki &&&

Ponawiam moją ofertę: czy któraś jest chętna na Luteinę dopochwową po 100? Wyślę za darmo. Mi się już nie przyda.

reklama
Gloria no padłam, jak to przeczytałam! :D Pamiętam o Tobie, tylko ostatnio trochę mi się napsuło i w ogóle w domu nie byłam.

Dorota możliwe, że Cię pamiętam? Ja też rodziłam w 2014.

Kat w ciąży z Olkiem wymiotowałam do 14 t.c. a teraz do 16 t.c. Przy czym mdłości miałam dłużej. Z Olkiem to była masakra. Leżałam na górze w zamkniętym pokoju i czułam smród otwieranej na dole lodówki, która stała w schowanku (drzwi od kuchni i schowanka zamykali na moją prośbę, bo inaczej bym z kibla nie wychodziła). Lepiej, niż szczur! Uwierz mi, lepiej mieć mdłości i nadwrażliwość na zapachy, niż wymiotować. A skoro to już 12 t.c. to najprawdopodobniej będzie tylko lepiej :) Drażliwość możesz dodatkowo zwalić na hormony ;)

Mum czekamy na wyniki bety :) trzymam kciuki &&&

Ponawiam moją ofertę: czy któraś jest chętna na Luteinę dopochwową po 100? Wyślę za darmo. Mi się już nie przyda.
Alza ja bylabym chetna tylko musialabys wyslac do uk. Tutaj Luteiny nie dostane i mama wysyla mi z polski, wiec dla mnie kazde opakowanie jest na wage zlota [emoji6] masz moze konto na PayPal?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Alza twój nick też mi coś mówi,jak jeszcze kilku ,zbytnio się nie udzielałam ,raczej czerpałam wiedzę od was.Chodząca encyklopedia Plenitude np
Kat ja ponad pół poprzedniej ciąży się tak czułam,teraz zanosi się na to samo.I jeszcze ten okropny posmak w ustach...nie do wytrzymania...

Alza twój nick też mi coś mówi,jak jeszcze kilku ,zbytnio się nie udzielałam ,raczej czerpałam wiedzę od was.Chodząca encyklopedia Plenitude np
Kat ja ponad pół poprzedniej ciąży się tak czułam,teraz zanosi się na to samo.I jeszcze ten okropny posmak w ustach...nie do wytrzymania...
dorota37 czy ten posmak, o ktorym piszesz to posmak metaliczny?? Mam taki od kilku dni i myslalam, ze to po witaminach.

Kat jeśli uda się dostać zzo to będzie super, jeśli nie to dobrze wiem, że jest to ból niewyobrażalny dlatego uczę się oddychać i przygotowuję się na najgorsze bo tak jak piszesz wolę się miło zaskoczyć niż rozczarować. Fajnie, że mam taką możliwość i położne są za :)
Co do mdłości to miałam tak samo do 16 tyg., choć zdarzało mi się jeszcze sporadycznie puścić pawika ok.18 tyg. teraz sama się sobie dziwię bo nie ma posiłku, który by mi brzydko pachniał i nie smakował:p

Dorota witaj :) trzymam kciuki &&&&&&&&&.

Gloria ale numer z twoją koleżanką, pośmiałam się :)

Mum, Dorota też miałam na początku ciąży taki metaliczny posmak w ustach :)

Dziewczyny a mi ostatnio zdarzają się krwawienia z nosa, też tak macie?

Madzia mnie krew nie leciala z nosa juz chyba ze 20 lat ale to dlatego ze jako dziecko mialam szereg przypalanek wiec nie pomoge. Niemniej koniecznie o tym powiedz na wizycie.

Ja też mam posmak. Czytałam, że najczęściej metaliczny, ale czy mój jest metaliczny - nie wiem. Nieprzyjemny w każdym razie.

Ja w poprzedniej ciąży też się źle czułam i to trwało pół ciąży. Ale było mniej intensywnie. Teraz naprawdę jest hardcore. A z pawikiem to też jest trochę tak, że się wzbraniam rękami i nogami, bo wymiotowanie strasznie mnie rozstraja psychicznie. Raz tylko nie dałam rady (czyszczenie nocnika).

Magdalena, ból nie jest niewyobrażalny tylko lepiej go sobie nie wyobrażać ;) Po co się niepotrzebnie nakręcać, i tak musimy przez to przejść, i tak. Ja jestem strasznie wrażliwa na ból. Ale jeden poród przeżyłam, drugi też przeżyję. Trudno. Taka cena za to, co potem :) Staram się nie przypominać sobie.

Mnie tez mdli, ale myslalam, ze to od choroby bo zlapalam przeziebienie od corki [emoji26] i to na samym poczatku. Mam nadzieje, ze obedzie sie bez powiklan. Podsuniecie jakies domowe sposoby zeby sie z nim uporac? Od dwoch dni jade na czosnku, cebuli, imbirze,miodzie i cytrynie...srednio pomaga [emoji40]

A z tym bolem to kat ma racje... boli i to strasznie ale najlepiej o tym nie myslec i sie nie nakrecac. Niestety jest to nieuniknione. A najzabawniejsze jest to, ze ciezko mi bylo pojac jak pytalam mame o porod (jeszcze przed moim porodem) i mowila, ze boli ale szybko sie o tym zapomina. Czy szybko?? hmm...z wlasnego doswiadczenia powiem, ze nie tak szybko ale dla takiej slicznej malenkiej i bezbronnej istotki, ktora poloza ci na piersi - WARTO sie poswiecic [emoji4]

reklama
Szybko się zapomina? Też to słyszałam, a ja jeszcze 12 tygodni temu jak opowiadałam o porodzie to się trzęsłam, teraz mi hormony pamięć wymazują ;) Boli, ale się tego nie przeskoczy, więc pozostaje tylko sę pogodzić. Ja myślałam nad zzo, ale w moim.szpitalu praktyka jest taka, że ostatnia.faza porodu ma nie być już pod wpływem znieczulenia. To jak dla mnie szkoda zachodu, bo to jest właśnie ten moment, którego wolałabym nie czuć.

Do góry