reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Asiu jeszcze nic nie jest przesądzone, mi test pokazał 2 kreski dopiero gdy @ spóźniała mi się tydzień więc trzymam kciuki &&&&&&&&&&&. Daj znać czy @ się pojawiła.
Ja od wczorajszego wieczora czuję ciągnięcie w pochwie jak w trakcie owulacji, już tak miałam i wszystko było ok, mój lekarz twierdzi, że szczupłe dziewczyny mogą mieć takie dolegliwości bo wszystko się rozciąga ale nie ukrywam, że mnie to nie martwi. Dobrze, że wizyta już we wtorek :)

reklama
Asia wysoka temperatura i druga blada kreseczka... Mi to wygląda na dobre wiadomości :)

Co do serduszka, to u mnie pojawiło się dopiero w 7 tc w tej ciąży, prawie w ósmym, pamiętam, że bardzo się stresowałam a teraz jestem już w 28 tygodniu i wszystko ok :) Chyba lepiej chwilę odczekać i mieć pewność niż się zamartwiać, czemu jeszcze nie ma serduszka...

Anik gratulacje: )trzymam kciuki: )

My byliśmy wczoraj u teściów i padł mi telefon stąd moja, nieobecność. Postaram się doczytać: )

Asiu jeszcze nic nie jest przesądzone, mi test pokazał 2 kreski dopiero gdy @ spóźniała mi się tydzień więc trzymam kciuki &&&&&&&&&&&. Daj znać czy @ się pojawiła.
Ja od wczorajszego wieczora czuję ciągnięcie w pochwie jak w trakcie owulacji, już tak miałam i wszystko było ok, mój lekarz twierdzi, że szczupłe dziewczyny mogą mieć takie dolegliwości bo wszystko się rozciąga ale nie ukrywam, że mnie to nie martwi. Dobrze, że wizyta już we wtorek :)
Dzisiejszy test negatywny. Byłam na becie przy okazji zrobiłam inne badania, ale wyniki dopiero w poniedziałek.

Anik super wiadomosci.Wielkie gratulacje.Ja niestety naleze do osob bardzo niecierpliwych i jak tylko zrobilam test i zobaczylam cien cienia drugiej kreseczki,a podejrzewalam,ze moge byc w ciazy,to od razu pobieglam do gina,wiedzialam,ze dostane zaraz na podtrzymanie,dlatego nie zwlekalam.Byl to 4t 3 dc,lekarz mial problem ze znalezieniem pecherzyka,ale znalazl.Ale wiem,ze sa dziewczyny,ktore wola poczekac i zobaczyc serduszko,podziwiam je.Jeszcze raz gratuluje,kciuki ogromne.

Dziewczyny powtorzylam tsh,niestety niewiele roznilo sie od tego wczesnieszego,pierwsze 0,017 drugie 0,022.Dostalam skierowanie na usg,bede miala 13 sierpnia.Wyczytalam,ze przy nadczynnosci tarczycy trzeba uwazac z jodem,a ja poltora tygodnia wybyczylam sie nad morzem.A i jeszcze jaka bylam zadowolona przy tym z tej chlodnej bryzy znad morza.Wiec jeszcze sobie tym poprawilam wynik.Poniewaz nigdy nie mialam problemow z tarczyca ,nie wuedzialam co i jak,to zasiegnelam opinii dr Google.Tam napisane,ze po porodzie moze sie zdarzyc niedoczynnosc badz nadczynnosc tarczycy.I rowniez to,ze zle dzialajaca tarczyca moze byc przyczyna poronienia :-( :( Zastanawua mnie tylko ten wynik sprzed dwoch miesiecy,kiedy tsh wynosilo 1,900.Myslicie,ze po poronienu moglo nie wrocic jeszcze do wartisci z przed ciazy?Jezeli tak,to mozliwe,ze mam winowajce.

Hona mam niedoczynność tarczycy mam leki i na tych lekach donosilam ciąże. Także tobie też na pewno dobiora leki i będzie dobrze kochana. Niech sprawdzą czy nie masz Hashimoto chyba anty TPO się robi w tym celu.

Mamcia dziekuje,na poczatku bylam przeazona,teraz powoli przyzwyczajam sie do mysli o nadczynnosci tarczycy.Przynajmniej wiem z czym walcze,a moja "arytmia'' rowniez znalazla wytlumaczenie.I tak jak Alza pisala,to byly tylko objawy innej choroby,chyle czola,madra babka :tak: Chcialabym,zeby i moje torbieliki na jajniku poszly precz,siooo....

A tak z innej beczki.Dostalam tabsy antykoncepcyjne,biore pierwszy miesiac na wspomniane torbieliki ( policystyczny jajnik) Dostalam Atywie.W nocy jak zwykle powedrowalam siusu,a tu zonk,na papierze krew, w pierwszej chwili wystraszylam sie,ale potem przypomnialo mi sie,ze jak czytalam ulotke to bylo tam wspomniane ,ze takie rzeczy moga sie dziac.Miala ktoras z Was cos takiego?

Hona ja tak- miałam na microgynonie lekarz mi źle dobral tabsy. Teraz mam vibin i nie plamie raz mi się zdarzyło, ale to po stosunku mówiłam o tym lekarzowi to powiedział, że albo od stosunku, albo na tabletkach w połowie cyklu, może się zdarzyć lekkie plamienie. Są też takie tabletki na których na początku się plami jak to nie ustanie to zgłoś się do lekarza.

reklama
Dżoł a przed braniem clo miałaś regularne cykle? Ja zawsze miałam długie i nieregularne, a po zeszłorocznym pustym jaju plodowym to juz w ogóle się porobiło. Znasz przyczynę start?

Mialam regularne przed i po. 30-dniowe. Nie znam przyczyn. Teraz mi przepisal miositogyn i nie wiem czy zazywac jednoczesnie to i clo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry