reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja juz w domku :) wszystko dobrze! Dzidzia fikala i wg usg 12tc a dom11tc4
Nt 1,2
Kość nosowa obecna.

Ale ogólnie jestem nie zadowolona z usg. Tzn z dr ktory je robił. Nic a nic mi nie mówił, tylko mierzył. A ja sie tam trzęsłam jak galaretka. Dopiero jal skończył zaczął podawać wymiary pielęgniarce. Z Oliwia babka mi wszystko tłumaczyła pokazywAla a ten nic. Ale nie mogłam sie do niej umówić bo SDM i Kraków odciety.

Kwiatuszek najważniejsze, żeby lekarz był kompetentny :) No i cudownie, że wszystko ok :)

U nas nie ma ip takiej, żeby zbadali i wypuścili, tylko przyjęcia do szpitala. Już jestem w szpitalu, zrobili ktg, badanie, wszystko dobrze! :):):) Na pewno zostanę do poniedziałku, dadzą mi zaraz magnez. Ale tak się cieszę! :) Dr powiedział, że szyjkę mam, jak bym nigdy nie rodziła :)

Alza dobrze, że pojechałaś będziesz spokojna wiedząc, że szyjka trzyma i z maluchem wszystko ok :)
Kwiatuszku super wieści :)
Anik nie ma co panikować tylko się cieszyć :)

cześć,
jestem tu nowa, ale na wstępie gratuluje Anik :)
chyba jestem w trochę podobnej sytuacji, pierwszą ciążę poroniłam jakieś 4mce temu z powodu pustego jaja, był to 6tc.
Teraz wyszedł mi pozytywnie test ciążowy i bardzo się boje pierwszego USG. Licząc od dnia ostatniej @ jest to 5 tydz, nie wiem kiedy powinnam zrobić badanie czy w przyszłym tyg, czy lepiej jeszcze poczekać.. tak bardzo bym chciała, żeby teraz było tam coś widać..
jutro mam sprawdzić betę lekarz powiedział, że powinno być już ok kilkaset- tysiac.. oby tylko tak było :(

Hej dziewczyny, czytam was na bieżąco z krzaków. U mnie dalej bezowocne starania :-( dziś bylam u gina i przepisał mi clo i lutke. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie i chcecie się nim ze mną podzielić? :-)
Anik gratuluję :-)

reklama
Anik, Alza i Kwiatuszek super wiesci!
Martine- ja pierwsze usg robilam w 6t4d i juz bylo widac serduszko.
Baslan jak chcesz clo to mi zalega jedno opakowanie, moge ci podeslac. Co do mojego doswiadczenia z nim..hmm pecherzyki owszem rosna na nim pieknie ale rosnie rownoczesnie waga...do tego moje rosly ale nie pekaly i przeradzaly sie w torbiele. Z tym ze kazdy jest inny i reakcje sa indywidualne na ten lek.

Do góry