reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gloria dziękuję, ale już się zaopatrzyłam w dwa opakowania i mam nadzieję, że to wystarczy ;-) Jestem pełna nadziei, może niepotrzebnie... Dużo przytyłaś po clo i po jakim czasie, po 1cyklu już? Miałaś monitorowane cykle? Jakieś dolegliwości podczas kuracji? Też walczyłaś z brakiem owu i długimi cyklami? Przepraszam, że tak dużo pytań :-*

Ostatnia edycja:
reklama
Gloria dziękuję, ale już się zaopatrzyłam w dwa opakowania i mam nadzieję, że to wystarczy ;-) Jestem pełna nadziei, może niepotrzebnie... Dużo przytyłaś po clo? Miałaś monitorowane cykle? Jakieś dolegliwości podczas kuracji? Też walczyłaś z brakiem owu i długimi cyklami? Przepraszam, że tak dużo pytań :-*

Witaj [emoji6] ja po clo przytylam 3-4 kg. Nie mialam monitoringu. Zaszlam dwa razy po pierwszym cyklu brania, z tym ze dziennie 3 x 1 tab. Cykle mam 30 dniowe. Nie porobily mi sie torbiele. Poronilam 2 x w 6 tc.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj [emoji6] ja po clo przytylam 3-4 kg. Nie mialam monitoringu. Zaszlam dwa razy po pierwszym cyklu brania, z tym ze dziennie 3 x 1 tab. Cykle mam 30 dniowe. Nie porobily mi sie torbiele. Poronilam 2 x w 6 tc.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Dżoł a przed braniem clo miałaś regularne cykle? Ja zawsze miałam długie i nieregularne, a po zeszłorocznym pustym jaju plodowym to juz w ogóle się porobiło. Znasz przyczynę start?

Dziękuję :)
Martine u mnie wychodzi 4t5d wiec nie idę jeszcze na USG. Po 15 sierpnia pójdę wtedy najpewniej juz coś będzie widać. Wiem z doświadczenia a nie chce tego stresu znów przeżywać czekając na bijące serduszko

Gloria dziękuję, ale już się zaopatrzyłam w dwa opakowania i mam nadzieję, że to wystarczy ;-) Jestem pełna nadziei, może niepotrzebnie... Dużo przytyłaś po clo i po jakim czasie, po 1cyklu już? Miałaś monitorowane cykle? Jakieś dolegliwości podczas kuracji? Też walczyłaś z brakiem owu i długimi cyklami? Przepraszam, że tak dużo pytań :-*

Tak mialam monitoring. Leczylam sie z clo w sumie okolo roku i w tym czasie przybralam 15 kg..ale bralam tez duphaston i zastrzyki z pregnylu ( po nich sie jeszcze wiecej tyje). W tym czasie zaszlam w ciaze dwa razy ( poronienie plus ciaza pozamaciczna). Zrobily mi sie dwie torbiele, jedna sie wchlonela po hormonach( juz nawet nie pamietam jakich) a druga mialam 10 centymetrowa usunieta podczas operacji usuwania ciazy pozamacicznej i rozerwanego jajowodu.
Dolegliwosci raczej nie mialam, jakies tam lekkie mdlosci i bole jajnikow. Cykle trwaly okolo 40 dni i bardzo zadko mialam owulacje. Mierzylam temp i rysowalam wykresy i nic nie wykazywaly, dlatego dostalam clo. jak juz odstawilam clo i reszte to musze przyznac ze owulacje mialam prawie co miesiac ( robilam testy owu i wychodzily pozytywne) wiec w jakims sensie kuracja pomogla. W obecna ciaze zaszlam juz naturalnie i bez zadnych lekow.

Asia a jak sprawy u Ciebie? Robisz przerwe czy jestes w trakcie staran?
Jestem w trakcie strarań. W czwartek 14 dpo był, więc @ powinna przyjść. W poniedziałek test negatywny, wczoraj też, co prawda popołudniu pokazała się słaba druga kreseczka, ale wydaje mi się, że taki wynik jest poprostu nieważny. Brzuch boli na @. Teraz wydaje mi się, że progesteron jest za wysoki, stąd brak @ i te wszystkie wcześniejsze objawy ciążowe. Temperatura nie spada a wzrasta. Dziś kalendarzykowy termin @.

reklama
Gloria dziękuję za odpowiedź, u mnie tak samo z tą owu - testy negatywne, brak skoku tempki. Mój gin powiedział,że narazie nie będziemy monitorować cyklu, żeby się nie stresować, ale nie wiem czy to dobre wyjście i chyba skoczę na jakieś usg w trakcie brania. Mam nadzieję że nie spotka mnie przestymulowanie i torbiele. A jaką dawkę clo przyjmowałaś?

Do góry