reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej,babeczki.
Antila
[*] :-( Buziaki dla Ciebie.
Witam "nowe" dziewczyny,szkoda,ze w takich okolicznościach się poznajemy... Bądźcie silne.
Ena,to rozregulowanie cyklów jest normalne,to nie są żadne komplikacje.To przecież była po pierwsze porządna burza hormonalna,po drugie duży stres.Organizm średnio "dochodzi" do siebie w ciągu 3-6 miesięcy.Trzeba przeczekać.Wszelkie obserwacje cyklów teraz nie będą miarodajne.Musisz dać sobie czas.Ja po zabiegu kilkakrotnie robiłam usg i nawet po 3 @ np. błona jeszcze nie była jednorodna,ani właściwa dla fazy cyklu.A w pierwszym cyklu to w ogóle miałam 3 przerośnięte pęcherzyki.Spokoju i cierpliwości życzę.
Ja ostatni to miałam porządne "dzidziowe" doły.Mój termin też się zbliża.Ale jakoś mi już lepiej...
Trzymam za wszystkich kciuki.Życzę spokoju ducha,zdrowia i wytrwałości:tak:
Buziaki wielkie dla tych smutnych i dal tych brzuchatych.Papapapa.

reklama
Witam się cieplutko,

Antilka - buźki dla Ciebie. Mój październikowy termin (20 X) też ciągle plącze mi się po głowie, ale jest już łatwiej, bo Malutka Kruśka jest ze mną.

Fogia- dla Ciebie też buziaczek i Filipcia od ciotki, choć pewnie On już mnie nie pamięta!!!:tak:

Dziś jesteśmy już w połowie. 20 tydzień skończony licząc od @. W środę idę na usg i zobaczę, co u mojej Małej. Może jednak Małym się okaże? Czasem nawet już połaskocze mnie, żeby pokazać, że mam wierzyć w jej życie, a ja ciągle jednak pesymistycznie patrzę na tę moją ciążę i tak bardzo boję się, że ją stracę. Dobrze, że mam tak duże wsparcie w Was i w rodzinie, bo byłoby dużo gorzej.
Radość na szczęście jest i ogromna Miłość do tego Mojego dzieciątka, a to chyba najważniejsze.

Gratuluję naszym nowym fasolkom, bardzo się cieszę i trzymam mocno kciuki za Wszystkie nasze Dziewczynki.
Pozdrawiam cieplutko.

Gabi a Ty też niedawno poroniłaś?
mi juz trzeci dzień opóźnia się okres i jakieś dziwne plamienia międzyokresowe. Ja jestem po porostu przerażona. Kiedy te wszystkie komplikacje się skończą?Dopiero byłam u lekarzy dwóch z plamieniami a teraz nie wiem czy nie będe musiała pójśc po cos na wywołanie, czekam jeszcze trzy dni żeby już przyszła ta@.

Hej,Ena,ja 1 maja... czyli 5 miesięcy temu:-( Akurat w święto zmarłych minie pół roku.Na Boże Narodzenie mieliśmy już być w 4.Mam synka,dwulatka-łobuza.On mi pomógł to wszystko przeżyć.Ja ogólnie "dobrze to znoszę",tylko ostatnio tak jakoś mi smutno bardziej...
Cykle już niby mi się wyregulowały,a teraz znowu jakieś cuda,plamienia/ krwawienia po 2tyg.,cykl 20 dni:wściekła/y:
Nie załamuj się.Organizm tak fizycznie też potrzebuje czasu,nie tylko głowa i serce...
Buziaki.Trzymajcie się.Papapa.

witajcie kochane :-)

a ja właśnie zajadam się zupką ważywną mniammmmmmm :rofl::rofl::rofl::rofl:

nie było Mnie przez weekend bo pojechalismy z Moim Ł. na wieś do rodziców zobaczyć jak idą postępy z dachem i muszę się Wam przyznać że do piątku wsszystko szło elegancko 4 okienka w dachu już wstawione i jeszcze tylko 1 ale stała się mała tragedia nasz fachowiec rozcharatał sobie rękę piłą mechaniczną i niewiadomo kiedy przyjdzie dalej robić :-( biedaczek :-(

dziewczynki dziękuje Wam wszystkim za gratulacje :-)

Ena - nie poddawaj się i nie załamuj :tak: każda z Nas miała jakies problemy po poronieniu :tak: tak więc to normalna sprawa i My kobiety musimy to przezwyciężyć aby w końcu doczekać się na cudownego szkrabka który będzie wynagrodzeniem wszystkich bóli i trosk :-) trzymam kciuki za Ciebie i wierzę że dasz rady :tak::tak:

Antilka - witaj kochana :-):-) nie smutkuj się głowa do góry będzie dobrze ;-)

Ika_s - zazdroszczę Ci już połowy :tak:

buziaczki dla Waszystkich :-D:-D

dziewczyny mam takie pytanie nie wiem czy dobrze sobie przypominam ale kiedyś któraś z Was pisała że miała dużą torbiel i musiała mieć zabieg, jeśli mogłybyście napisać na priva o tym przypadku to bardzo bym była wdzięczna :-) a pisze to bo Moja przyjaciólka ma mieć zabieg usunięcia torbieli i bardzo się marti i chciała bym ją pocieszyć jakąś pozytywną opowieścią

dzięki z góry

Dzięki dziewczyny, mam nadzieje że rzeczywiście będzie dobrze. Gabi z tymi plamieniami byłas u lekarza bo mi powiedział , że to jest niedomoga ciałka żółtego mam brać od 16 dnia cyklu duphaston ale problem własnie jest w tym zę jeszcze nie mam okresu. Tak więc zapytaj lekarza a po za tym mam zrobić w czasie okresu prolaktynę.

Hej Ena,byłam,mam wszystkie możliwe wyniki ok.Jeszcze sie niedługo wybieram.
Ewulka a co u Ciebie? Proszę odezwij się do mnie,bo znowu miałam problem z kompem i wszystkie nr gg się skasowały.
Pozdrawiam.Pa.

Tolka ogromne gratulację!!! Strasznie się cieszę :-) Dbaj o siebie i o swoja kruszynke :-) i pisz regularnie jak się czujecie :tak: Życzę spokojnej i szczęśliwej ciąży!

Antlika ściskam Cię z całych sił. Trzymaj się Kochana!

Ika_s gratuluję połówinki :-):-D Więcej optymizmu proszę :-)

Buziaki dla wszyskich!

reklama
Cześć dziewczyny!
Mój aniołek miał się urodzić w październiku - tak jak ja...

[*]

fogia - pięknie to ujęłaś!:yes: Warto spróbować i zaprosić nowego członka do rodzinki. Może w przyszłym roku?:confused:
ena - ja brałam Duphaston. Uważam, że nie ma co się załamywać. Lek jest po to by Tobie pomógł:tak:. Lekarz (chyba) wie co robi.
Antila - :wink:
Gabi - jak miło znowu Ciebie zobaczyć!:-D Ładne nowe zdjęcie!:rolleyes:
Ika_s - :wink:
tolka23 - jak się kochana czujesz?:-):confused:

Ściskam Was mocno, każdą z osobna!

Do góry