reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jestem po wizycie dziewczyny :-) lekarz zupełnie inna bajka niż poprzedni :-) no ale też prywatny więc wiadomo. USG zrobione. Pęcherzyk ciążowy pięknie urósł przez tych 5 dni, w pecherzyku uwidoczniono pęcherzyk żółtkowy i pole zarodkowe ale jeszcze bez serduszka. Doktor mnie uspokoił że jest bardzo wcześnie jeszcze i normalne ze serduszka jeszcze nie widać. Kolejna wizyta 3.06 serduszkowa :-) zwolnienie ciążowe dostałam bez najmniejszego problemu :-) bardzo się cieszę że maleństwo rośnie!! Dziękuję za pamięć! Powiem wam że ta ciąża jest inna :p jakoś specjalnie mnie nie mdli, rzygać to ze dwa razy mi się zdarzyło :p jedyne co mam okrutnego lenia :p

1464007024504.jpg

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1464007024504.jpg
    1464007024504.jpg
    48,6 KB · Wyświetleń: 467
reklama
Hej u nas też piękna pogoda: )
Hona czekam na wieści z wizyty będzie dobrze nie martw się na zapas.

Renata, angelstw co u Was?
MisiaMonisia czytałam, że mąż dotrzymuje słowa to mnie cieszy:)oby tak dalej.

Nie doczytałam wszystkiego bo mi telefon psoci się.

My wczoraj byliśmy na rocznicy komunii mojego chrzesniaka była msza i potem obiad mama mojego chrzesniaka wyjechała do niemiec na sezon więc jej nie było i jakiś taki smutek poczułam i jej brak, że w drodze powrotnej łzy mi poplynely jak się z,nią w sobotę zegnalam to ona płakała, a ja jakoś się trzymałam, a wczoraj peklam. Niebawem wróci, ale bez niej jakoś tak inaczej. To moja ulubiona siostra cioteczna od małego razem i jakoś tak przeżywam to.

Dziś zaliczyłam z małym spacer potem siedzieliśmy w domu bo bardzo gorąco jest niebawem idziemy znowu na dwór. Pozdrawiam wszystkie.

angelstw doczytałam posta, super, że wszystko ok cieszę się ogromnie: )

Cześć Wszystkim:)
czytam Was regularnie od grudnia ubiegłego roku, kiedy to dołączyłam do grona aniołkowych mam. Bardzo pomogło mi lektura Waszych postów. Zapalam światełka dla wszystkich Aniołków, a dziewczynom, którym się udało składam serdeczne gratulacje i otaczam modlitwą.
Moje maleństwo straciłam w 8 tygodniu ciąży, a dowiedziałam się o tym 2 tygodnie później, w dniu moich urodzin. W dniu moich imienin odbył się pogrzeb naszego maleństwa. Nie muszę pisać co przeszłam, bo każda z nas ma to na swoim koncie. To było nasze pierwsze dziecię. Dość późno wyszłam za mąż, ale mój K jest spełnieniem moich marzeń. Było warto tyle czekać. W ciążę, jak na swój wiek zaszłam bardzo szybko, w trzecim cyklu starań, a tak naprawdę w pierwszym cyklu wykorzystanym na maxa. Ogromna radość, która trwała przeszło miesiąc. Później ogromny ból.
Dzięki mojemu K pozbierałam się i dziś znów jestem w ciąży. Na tydzień przed spodziewaną @ zaczął się ból głowy. Śmieliśmy się z K, że znów w pełni wykorzystany cykl i będą 2 kreski na teście. I tak się stało. 6 maja pierwszy test i jest bladzioch. Dobrze, że nie mam 18-stu lat;) W ubiegłym tygodniu byłam u ginekologa i jest wyczekany pęcherzyk ciążowy (4 tydzień, 6 dzień). Kolejną wizytę mam 8 czerwca, to jeszcze ponad 2 tygodnie, nie wiem jak wytrzymać. Moja radość, przeplata się z ogromnym niepokojem. Tak bym chciała, żeby tym razem było dobrze, żeby wszystko się udało. Z objawów ciążowych mam ciężkość i bolesność piersi, bóle i zawroty głowy, zero mdłości i to mnie martwi. No i jak pisała Angelstw też mam okrutnego lenia.
Trzymajcie kciuki!

Hej. U Nas też dzisiaj piękna pogoda, ale alergia mnie złapała i ledwo żyje.

Magdalena26, jaki bralas femibion ? Bo ja biorę natal classic i tam jest 800 mg kwasu foliowego i zastanawiam się dlaczego jeszcze dodatkowo bralas kwas foliowy ? :confused:

Angelstw śliczna fasolka <3

Aniolkowa Mama, kciuki żeby wszystko było dobrze.

Witaj Aniolkowa mamo, zostan z nami i pisz regularnie to szybciej ci czas zleci i odciagniemy od ciebie zle mysli :) mysle ze to forum udowadnia ze kazdej z nas sie uda, to jest tylko kwestia czasu. Bedziesz zyc od wizyty do wizyty i z kazda bedzie latwiej- widze sama po sobie. Jak poszlam na pierwsza wizyte to tak plakalam ze nie bylam w stanie nic powiedziec i lekarka nawet nie wiedziala z czym przychodze a teraz ide z usmiechem na twarzy :) zostan z nami, pisz o swoich obawach, wsparcia tu nie brakuje :) no i nikt cie tak nie zrozumie jak my.

Aniolkowa mamo witaj w naszym gronie.
Tym razem się uda i będziemy za Ciebie trzymały kciuki z całych sił: )

Przykro mi, że i ciebie spotkało poronienie światełko dla Twojego Aniołka(*).

Ja poronilam w 2007 roku, a 7 lat po tym przykrym wydarzeniu urodziłam zdrowego synka, który w lipcu skończy 2 latka i było warto się odważyć.
Strach bedzie ci towarzyszył, ale nagroda jest piękna.

Angelstw super wieści :)

Aniołkowa mamo przykro mi z powodu twojej straty, zostań z nami. Jak pisze Gloria forum pomaga odciągnąć złe myśli i czas nam szybciej płynie od wizyty do wizyty ;)

Karolka ja mam mutację MTHFR - nie przyswajam kwasu foliowego, dlatego brałam przez pierwsze trzy miesiące femibion natal 1 + kwas foliowy 5mg, obecne biorę femibion 2 + kwas foliowy 5mg i tak już do końca.

Renata jak się czujesz?

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny, odebralam dzis wyniki histopatologiczne. Zawierają tylko 3 zdania "Fragmenty doczesnej z martwicą krwotoczną. Błony płodowe pozałożyskowe bez zmian. Obrzęk podścieliska kosmków". Zastanawia mnie ten obrzęk, Czy któraś miało coś takiego i czy to jest przyczyną zatrzymania ciąży? Co to w ogole zonacza? Jak byłam u endokrynologa z wynikami tsh, ft3 i ft 4 to powiedzial, ze wszytsko ladnie, a wysokie FT4, ktore mi wyszlo to musi byc blad laboratoryjny, bo samo TSH mam piekne. Poprosilam go o zbadanie prolaktyny i prgegestoronu bo ginekolog nie chcial mi zbadac to sie zdziwił i dal skieorwanie bez problemu, teraz musze poczekac na odpowiedni dc aby wykonac te badania. Zapisalam sie dzis tez od razu do gienokologa szpitalnego, ktory uczestniczył przy łyzeczkowaniu i razem z odbiorem badan histopatologicznym była karteczka ze zalecana u niego wizyta, oczywiscie nie musialam z niej korzystac ale oczywiscie skorzystalami wizyta 1 czerwca...

angelstw piekne usg :) i super , ze masz zwolnienie!!

Adriana Ja tylko wiem, że ten obrzęk występuje przy zaśniadzie groniastym, ewentualnie przy stanach zapalnych (tzn. mógł powstać jeśli chodziłaś z martwą ciążą). Gdyby to był zaśniad - to miałabyś to na wyniku. Miałaś robione USG po poronieniu? Moim zdaniem wynik hist-pat nie wyjaśnia przyczyny poronienia.

edit. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że laboratorium ot tak sobie się pomyliło. Dla pewności powtórzyłabym wyniki TSH, FT3 i FT4

reklama
Karolka ja w ciąży też brałam Femibion....ale nie Classic tylko Natal 1,Natal 2....

Adriana również nie wierze w blad laboratorium i bym powtorzyla wyniki.

Angelstw super wieści :) I piękny Kropus :*

U Nas zaczęło się marudzenie, płacz bez powodu, gorączka....chyba szczepionka daje o sobie znać :/ Dziś 7-ma doba.

Do góry