reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Angel wg mnie to jest nieludzkie kazać matce rodzic naturalnie martwe dziecko... :(

Z perspektywy czasu widzę plusy tego że rodziłam Zuzię naturalnie. Tłumaczyli mi wtedy w szpitalu, że lepiej dla mnie kiedy szyjka macicy sama się zgładzi i rozewrze niż jakby mi ją mieli mechanicznie otwierać i nie daj Boże coś poszłoby nie tak i by uszkodzili...albo by pękła. Oni patrzą w szpitalu przyszłościowo co jest lepsze fizycznie dla kobiety, która chce mieć jeszcze kiedyś dzieci i donosić ciążę do końca bez komplikacji z szyjką. Co nie zmienia faktu że dla kobiety na tamtą chwilę jest to nieludzkie. A po drugie mam porównanie jak boli ból porodowy dziecka martwego i żywego. Ten pierwszy jest nieporównywalnie większy niż ten drugi. Na pewno samo nastawienie robi też swoje. Tu wiesz że świat ci sie zawalił a ty jeszcze musisz urodzić swój Skarb...a jak rodzisz po 9 miesiącach ciąży zdrowe, żywe dziecko to się cieszysz i myślisz o tym że za kilka chwil je przytulisz, ciepłe i ruszające się, usłyszysz pierwszy płacz i krzyk...

Wczoraj dzień minął. Moje samopoczucie było takie jak i pogoda za oknem - do dupy. O 10:40 popłynęły mi łzy z oczu. Jaś nie wiedział co się dzieje, bo nigdy nie widział mnie płaczącej...byliśmy na cmentarzu, deszcz padał..ja płakałam.

Dziś Jasiulo zrobił nam pobudkę o 4:50 :O za to pięknie zjadł wszystko co mu dziś dawałam. Mamy też winowajcę tego rannego wstawania i pomrukiwania w nocy i niejedzenia! Jest druga czwórka ;)

alzuś czy jak ząbka już widać na wierzchu to dziecko dalej czuje ból póki ten ząb nie urośnie do właściwych rozmiarów?

Kilka lat temu moja koleżanka miała rodzic naturalnie 9 miesięcznego martwego chłopca - Maciusia. Początkowo próbowała ale w trakcie powiedziała ze nie da rady. Chyba też bym nie dała :( Właśnie tak jak Angelstw napisała....sama świadomość tego ze dziecko jest martwe....że rodzisz je po to zeby za chwile pochowac je na cmentarzu :(
Zrobiono jej cc.
W tej chwili dziewczyna ma 2-jke slicznych zdrowych dzieci - Hanie i Stasia :) Stas jest 3 miesiace starszy od mojego Nikosia.

Rozmawiałam z lekarzem o tym moim niejadku....nie widzi powiązania z wcześniejszą antybiotykoterapia. Twierdzi że może już tak ma, i ze takim niejadkiem zostanie :/. Wiedziałam ze niczego sensownego się nie dowiem :/
W środę wezmę Nikosia do innego lekarza. Może zleci mu chociaż jakieś badania.

angelstw ząbkowanie boli do chwili wyrznięcia sie ząbka czyli aż przebije sie przez dziaslo
MisiaMonisia tez tak myslalam ze lekarz nic nie powie konkretnego to zupelnie tak jak u mnie mi powiedział ze czasem tak dzieci maja takie okresy bez apetytu wiem ze jeśli dziecko jest szczesliwe i nie traci na,wadze to nie ma,sie naprwde czym martwic chociaz badania nie,zaszkodzą

Angelstw ząb, który dopiero co ujrzał światło dzienne nie jest jeszcze wyrznięty. A czy boli? Zależy od dziecka. Olek ciężko przechodził wyrzynanie zębów, ale od tego momentu było już lepiej.
Co do tej szyjki i porodu to się zgodzę z lekarzami. Ja miałam zabieg, ale w kolejnej ciąży miałam niewydolną szyjkę :/

MisiaMonisia super porada! To tak jak by do mnie przyszedł pacjent z przykrym zapachem z ust a ja bym powiedziała, że taki już jego urok... Dawaj Nikosiowi probiotyk. Lepiej się wysra to będzie lepiej jadł ;)

Renatko ale problem w tym ze Nikos stracił na wadze 1,5 kg właśnie od niejedzenia.

Alza ale Niki normalnie się zalatwia co drugi dzień :p Mimo wszystko dawać probiotyk?

A moja córka nie je jak spada jej żelazo. Co ciekawe hemoglobinę ma w normie, natomiast samo stężenie żelaza ma poniżej normy (ostatnio było ok 30mg/dl). Ale u niej od razu pojawiają się cienie pod oczami i to widać. Jak tylko żelazo wraca jej do normy - to pięknie wszystko zjada.

nimfii Mój synek w maju skończy 3 lata. Diagnozę mamy od grudnia. U psychiatry byliśmy, u psychologów również. Pod opieką neurologa młody był do ukończenia 1r.ż. ze względu na wzmożone napięcie mięśniowe. Po skończonej rehabilitacji więcej problemów nie mieliśmy. Teraz czekamy na wykonanie oceny SI. Młody chodzi do przedszkola ogólnodostępnego, a od niedawna ma orzeczenie o potrzebie kształcenia specjalnego (dodatkowe zajęcia z logopedą, psychologiem, pedagogiem specjalnym, dogoterapię no i jeśli się okaże, że będzie potrzeba to będzie miał zajęcia z terapeutą SI).

A dla poprawy humoru - jakiś czas temu pisałyście o płaczu na chrzcinach. Mojego syna chyba nic pobije, darł się tak jakby go ze skóry obdzierali... (mam nadzieję, że uda Wam się zobaczyć - w razie czego będę dalej kombinowała)
f9c9c6fc1a88a3c0med.jpg

MisiaMonisia pewnie, że dawaj! Z resztą kupa co 2 dni to nie jakiś szał. Możesz dawać enterol, on pomaga dodatkowo przy trawieniu.

Witch moja chrześnica się tak darła ;) Kuzynka poszła na zakrystię, żeby dać jej cyca, objadła się jak bąk i wyrzygała ;) A okazało się w domu , że ekspres od sukienki ją uwierał.

reklama
Dobranoc dziewczyny zycze Wam wszystkim i waszym dziecią spokojnej nocy niech zaden zly sen ,zaden bolacy ząbek Was nie zbudzi .... Kolorowych snów .....:blink:

Do góry