reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej
czytam na bieżąco ale u mnie nic nowego więc mało piszę. dzień za dniem jakoś leci, chciałabym żeby już był czerwiec, byłabym spokojniejsza. Za tydzień mam wizytę, czekam już bardzo, bo od ostatniego usg w szpitalu już minęły prawie dwa tygodnie. Maluch pięknie kopie, ja powoli kompletuję wyprawkę, ubranka już w zasadzie mam prawie wszystkie, nie pamiętam tylko co do szpitala trzeba na początek. Proszę o podpowiedź.
Wózek zamówiłam i czekam, kołyskę dostaliśmy, łóżeczko dokupimy jak mały skończy 4 miesiące.

Pozdrawiam Was Dziewczęta, przesyłam buziaki dla Małych brzdąców, trzymam kciuki za ciężarówki i za staraczki

Doris z tego co pamiętam, to pampersy, chusteczki, pieluchy tetrowe, coś do mycia i smarowania dziecka, coś na odparzenia, smoczek, butelka, podkłady, podpaski, tantum rosa, piżamy, klapki pod prysznic, majtki z siateczki, przybory do kąpieli dla Ciebie, szczoteczka, pasta, dużo wody, herbata, kubek, talerz, sztućce, cukier, czekolada na czas porodu ;) A! I dokumenty! Co szpital to obyczaj. U mnie dawali ubranka i beciki. Musiałam mieć tylko coś na drogę do domu. Preparat do mycia dziecka też mieli swój.

Magdalena kciuki zaciśnięte &&&& daj znać po &&&&

Mamcia mi dla odmiany śni się ciągle seks ;)

MashaFre aż się poplułam, jak przeczytałam o brudnej głowie ;) :D Olek wiele razy zesrał się w sposób zabawny (zabawny dopiero z perspektywy czasu), ale do obsranej głowy nigdy nie doszło ;)

Magdalena &&&&&&& :) Czekamy na wieści :)

Mamcia ja też mam trochę kg do zrzucenia ;) Zanim zaszlam w ciaze wazylam aż 75 kg (przytylam przez z hormony które biore). W ciąży przytylam 20 kg. Ale bardzo szybko je zrzucilam i doszłam do wagi sprzed ciąży.
W tej chwili waze 67 kg. Nie ochudzam się jakoś specjalnie. Jem w biegu (jak to przy malym dziecku), pije za to bardzo dużo wody i ograniczylam słodycze.
Marzy mi sie ujrzeć 5 z przodu ;) Czyli jeszcze 8 kg do pozbycia. Ale zobaczymy :)

Masha rozumiem ze ta brudna głowa od kupy to przypadkowo od sciagania body? Bo u nas tez sie to zdarzylo :D
Mój mąż miał nawyk ze brudnego pampersa kładł malemu przy nogach....No i zawsze Mały tak machal nogami ze lądowały w tej kupie :p

Alza takie sny to chyba większość kobiet ma w czasie ciąży :D
Ja nigdy nie widziałam twarzy....Ale wiem ze to nie był mój mąż bo ten gość ze snu nie miał owłosionej klaty a mój mąż ma :D

Ostatnia edycja:
Alza, dziekuję o kosmetykach to mniej więcej pamiętam ale zastanawiałam się nad ubrankami dla malucha ile trzeba mieć tak ogólnie pajacyków, kaftaników. Bo bodziaków mam sporo.
A jak Ty się czujesz?
MisiaMonisia, to pięknie Ci waga spada. Ja ja zaszłam w ciążę z Małą startowałam z wagi 61 kg, dosłam do 85kg, 15 mi spadło dość szybbko niestety nad 10 kg musiałam ostro pracować dietą. Teraz niestety startowałam z wagi ok 68 kg, teraz mam 79 a jeszcze conajmniej dwa i pół miesiąca. Zobaczymy jak to będzie.

One zazdrość dzieci trzeba przejść niestety. Mnie to czeka w listopadzie i musze jakoś sobie dac radę...

Misia to stara szkoła. Teraz dzieciom zarówno na mm jak i mleku matki rozszerza się dietę po 6 miesiącu życia.

Angel zaciśnięte mocno kciuki!!! Jak masz możliwość Idz jutro na bete ;)

Alza moja trzylatka dokładnie taka jest jak opisujesz. Jest ze mną trzy lata w domu, więc jak może być nie uczepiona mojej spódnicy?? U nas na wsi przedszkole od 4 roku życia.

Mamcia piękny sen!!!

Magdalena kciuki zaciśnięte!!

martusia nie nie nie :) bety już nie robię...po ostatniej ciąży biochemicznej i moich przebojach z betą, powiedziałam sobie stop! Koniec fisiowania! Ucz się babo cierpliwości bo Jaś rośnie i będzie Ci ona niezbędna! :D także tym razem nawet jeśli test wskaże dwie kreski bety robić nie będę w ogóle. Co ma być to będzie :)

Angelstw, a dasz radę? ja wołałam wiedzieć wcześniej niż później a przede wszytykim wiedzieć na czym stoję. Mnie beta a właściwie jej wartość uspokajała.

angelstw również kciuki dla Ciebie i miłego wypoczynku.
co do bety dla mnie ona tez była ogromnym stresem i tez już się nigdy na nia nie pisze zrobila ja tylko 3 razy ale ile się nadenerwowalam to szkoda gadac
mamcia2014 ja wazylam 55kg przy wzroście 169 cm a przez zimę przytyłam do 64 kg i tez musze cos zrzucić chociaż z drugiej strony każdy mi mowi ze teraz wyglądam lepiej problem w tym ze nie wiem czy dla pocieszenia tak mowia czy szczerze:happy:..... sen mialas piękny pewnie bylabys szczesliwa gdybys mogla go splenic :hmm:
Magdalena26 &&&&&&&&& za wizytę !
Doris u ciebie już prawie 28 tydz ciązy wieksza polowa za toba teraz tylko tak jak piszesz zajac się jakas wyprawka a potem już spokojnie oczekiwać na maleństwo ma być chłopczyk czy dziewczynka?

reklama
Martusia.....może nasz rację.....Stara szkoła ;)
Myślę ze większość rodziców i tak rozszerza dietę wcześniej.

Doris ja z ubranek miałam spiochy+kaftanik i 2 komplety: body+polspiochy i skarpetki. No i dodatkowo ubranko na wyjście do domu. I to mi wystarczyło....Urodziłam w niedzielę a we wtorek wyszliśmy do domu.
Musiałam mieć też swój rożek lub kocyk, pieluszki,chusteczki nawilżane,pampersy.
Mój szpital ubranek nie zapewnia....Ale takie coś jak podkłady poporodowe tak. Na patologii było ich pod dostatkiem, która potrzebowała to brała z szafki na korytarzu.
Po porodzie codziennie każda dostawala paczke na swoj stolik. Ja jednak wolalam swoje...mialam wieksze i trzymaly sie bielizny.
Majtek uzywalam siateczkowych, swietna sprawa :)

Do góry