reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

alza a jak długo może gorączka trwać przy ząbkowaniu? Jasiowi późno wyszedł pierwszy ząbek bo dopiero jak miał 9. miesięcy. Jedynki dolne zanim się przebiły to je było ładnie widać w dziąsłach, zresztą górne ząbki również, więc myślałam że tutaj też tak może być. Zobaczymy co będzie z tą gorączką. Czekamy do jutra i pojutrza i zobaczymy co będzie.

A Ty zatrzymana i zawrócona :p kiedy ta konsultacja internistczna?

reklama
Alza ... przystawiam Nikosia do piersi (mimo że już od 2 tygodni nie ciągnął w dzien) bo nic innego nie chce mi jeść. Wczoraj dopiero wieczorem zjadł troszkę jogurtu i na noc trochę kaszki. Dziś "sniadanie" zjadł dopiero o 14:00! Nic poza tym nie chce. Dobrze ze chociaż trochę wody popija. No i co 1,5 godziny chodzi spać jest tak osłabiony. Zobaczymy co będzie do jutra...jak będzie ciężka noc to jutro pójdziemy ponownie do lekarza...nie będę czekać do czwartku.
Szpitala chciałabym uniknąć...wiadomo.

Martusia raczej jesteś w ciąży. :D Teraz za dwa dni powtórka :)

MisiaMonisia dawaj mu wszystko to, co lubi, na co może mieć ochotę. Tak samo z piciem. Jak woli sok zamiast wody to dawaj sok. Piersi trochę się rozbijają to też więcej z nich poleci. Ja nie wiem do jakiego pediatry chodzisz, ale u dzieci infekcje wirusowe również leczy się antybiotykami, bo bardzo szybko przechodzą w mieszankę wirusowo- bakteryjną. Od kiedy Nikoś gorączkuje?

Angelstw nawet jak nie widać to zęby mogą dawać objawy. Mogą przemieszczać się bardzo duże czwórki. A objawy to różnie. Jaką tą temperaturę ma? Jeżeli brak innych objawów, tylko podwyższona temperatura, to zapewne albo zęby albo trzydniówka. Jedno i drugie leczy się przeciwbólowo / przeciwgorączkowo i czeka.
A 9 miesięcy to nie jest późno na pierwszy ząb :) Mieści się w normie :)

Tak długo czekałam na tą konsultację że aż zasnęłam ;) Nie mam pojecia, czy mnie poproszą, czy dr tylko wyniki przejrzy...

martusia wygląda to na bardzo wczesną ciążę ;-) tak jak alza pisze sprawdź przrost za 2 dni.

alza wiesz jeśli niektórym dzieciom wychodziły zabki pierwsze w wieku 4-5 miesiecu to mu mojego Jasia 9 miesiecy to późno ;-) ale wiem ze to norma jeszcze. Zbijam od 38.5 bo tak kazala pediatra. Ale dzis rano doszla do 39. Podejrzewam ze jesli bym z nie zbijala to bylaby wyższa... Jutro mija trzecia doba także czekamy dalej :-)

reklama
To mało prawdopodobne, żeby tak wysoko gorączkował z powodu zębów. A ma przy tym zmniejszony apetyt? Ślini się więcej?

Do góry