reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

alza a jak długo może gorączka trwać przy ząbkowaniu? Jasiowi późno wyszedł pierwszy ząbek bo dopiero jak miał 9. miesięcy. Jedynki dolne zanim się przebiły to je było ładnie widać w dziąsłach, zresztą górne ząbki również, więc myślałam że tutaj też tak może być. Zobaczymy co będzie z tą gorączką. Czekamy do jutra i pojutrza i zobaczymy co będzie.

A Ty zatrzymana i zawrócona :p kiedy ta konsultacja internistczna?

reklama
Alza ... przystawiam Nikosia do piersi (mimo że już od 2 tygodni nie ciągnął w dzien) bo nic innego nie chce mi jeść. Wczoraj dopiero wieczorem zjadł troszkę jogurtu i na noc trochę kaszki. Dziś "sniadanie" zjadł dopiero o 14:00! Nic poza tym nie chce. Dobrze ze chociaż trochę wody popija. No i co 1,5 godziny chodzi spać jest tak osłabiony. Zobaczymy co będzie do jutra...jak będzie ciężka noc to jutro pójdziemy ponownie do lekarza...nie będę czekać do czwartku.
Szpitala chciałabym uniknąć...wiadomo.

Martusia raczej jesteś w ciąży. :D Teraz za dwa dni powtórka :)

MisiaMonisia dawaj mu wszystko to, co lubi, na co może mieć ochotę. Tak samo z piciem. Jak woli sok zamiast wody to dawaj sok. Piersi trochę się rozbijają to też więcej z nich poleci. Ja nie wiem do jakiego pediatry chodzisz, ale u dzieci infekcje wirusowe również leczy się antybiotykami, bo bardzo szybko przechodzą w mieszankę wirusowo- bakteryjną. Od kiedy Nikoś gorączkuje?

Angelstw nawet jak nie widać to zęby mogą dawać objawy. Mogą przemieszczać się bardzo duże czwórki. A objawy to różnie. Jaką tą temperaturę ma? Jeżeli brak innych objawów, tylko podwyższona temperatura, to zapewne albo zęby albo trzydniówka. Jedno i drugie leczy się przeciwbólowo / przeciwgorączkowo i czeka.
A 9 miesięcy to nie jest późno na pierwszy ząb :) Mieści się w normie :)

Tak długo czekałam na tą konsultację że aż zasnęłam ;) Nie mam pojecia, czy mnie poproszą, czy dr tylko wyniki przejrzy...

martusia wygląda to na bardzo wczesną ciążę ;-) tak jak alza pisze sprawdź przrost za 2 dni.

alza wiesz jeśli niektórym dzieciom wychodziły zabki pierwsze w wieku 4-5 miesiecu to mu mojego Jasia 9 miesiecy to późno ;-) ale wiem ze to norma jeszcze. Zbijam od 38.5 bo tak kazala pediatra. Ale dzis rano doszla do 39. Podejrzewam ze jesli bym z nie zbijala to bylaby wyższa... Jutro mija trzecia doba także czekamy dalej :-)

reklama
To mało prawdopodobne, żeby tak wysoko gorączkował z powodu zębów. A ma przy tym zmniejszony apetyt? Ślini się więcej?

Do góry