reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny,
Martussia2011 bardzo często cierpiałam na zapalenia pęcherza i po rocznej męce moja dr pierwszego kontaktu zaproponowała mi szczepionkę uro-vaxom, jestem po dwóch kuracjach i od 3 lat nie mam problemów z pęcherzem. Zapytaj może i tobie pomoże.
Przesyłam fluidki :)

Alza jeśli można wiedzieć to w którym tygodniu jesteś?

reklama
Magdalena nigdy nie słyszałam o tej szczepionce. Teraz ZUM nie chce się ode mnie odczepic, a boję się brać silniejszych leków dopóki nie dowiem się czy jestem w ciąży czy nie... I wtedy wystartuje do gina i z nim bede z tym cholerstwem walczyc w razie ciąży. Jeśli nie zamieszkał we mnie maluszek wezmę furagin i pewnie będzie po kłopocie

Martusia mnie lekarz mowil ze plamienia przed sie nie licza, czyli od 5 licz. moglabym zrobic samo usg ale lekarka sie uwziela ze mam zrobic wiec chyba zrobie obydwa dla swietego spokoju.

Gloria to powiedz po prostu ze Cie nie stać na taki wydatek i chcesz samo usg. Czy jesteś po 35 roku życia że tak nalega? Ja zrobilabym test Pappa gdyby wyszły nieprawidłowości w usg.

Martusia ja też mam często zap. pęcherza, ale mam kamienie w nerkach i to jest przyczyna.
A do czego Ci ta różnica? Moim zdaniem liczy się od plamienia.

Magdalena chyba 7 albo 8. Straciłam rachubę przez te ekscesy...

Gloria to może faktycznie wystarczy usg? Ja robiłam w Łodzi i dr Baś Budeckiej. A jak jesteś powyżej 35 r.ż. to chyba jest za darmo.

Ostatnia edycja:
W tym roku skoncze 32 lata wiec musze bulic. Moze macie racje, kurde sama sie waham. Ona chyba dmucha na zimne przez pierwsze poronienie i wywiad rodzinny i dlatego chce ode mnie te badania. Ale moze faktycznie zrobie samo usg i juz.

Alza do zrobienia testu :p Jednak chyba po prostu pojadę na bete i wszystko będzie jasne. Choć z drugiej strony strasznie się tego boję... Bo baaardzo tego chce, ale jak pomyśle że od jutra miałabym znów odczuwać ten stres o Malucha to jednak wolę się dowiedzieć w czwartek...

Martusia tak myślę że się stresujesz już teraz ;) leć na betę i będziesz miała z głowy gdybanie. Nawet jak jest bardzo wczesna ciąża to i tak beta powinna wyjść troszkę większa. A tu trzeba po dwóch dniach powtórzyć to i tak Cię czeka czekanie.

Gdzieś czytałam ze 1dc liczy sie od prawdziwego krwawienia a nie plamien. Tylko nie pamietam gdzie to było...

reklama
Do góry