reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny,
Martussia2011 bardzo często cierpiałam na zapalenia pęcherza i po rocznej męce moja dr pierwszego kontaktu zaproponowała mi szczepionkę uro-vaxom, jestem po dwóch kuracjach i od 3 lat nie mam problemów z pęcherzem. Zapytaj może i tobie pomoże.
Przesyłam fluidki :)

Alza jeśli można wiedzieć to w którym tygodniu jesteś?

reklama
Magdalena nigdy nie słyszałam o tej szczepionce. Teraz ZUM nie chce się ode mnie odczepic, a boję się brać silniejszych leków dopóki nie dowiem się czy jestem w ciąży czy nie... I wtedy wystartuje do gina i z nim bede z tym cholerstwem walczyc w razie ciąży. Jeśli nie zamieszkał we mnie maluszek wezmę furagin i pewnie będzie po kłopocie

Martusia mnie lekarz mowil ze plamienia przed sie nie licza, czyli od 5 licz. moglabym zrobic samo usg ale lekarka sie uwziela ze mam zrobic wiec chyba zrobie obydwa dla swietego spokoju.

Gloria to powiedz po prostu ze Cie nie stać na taki wydatek i chcesz samo usg. Czy jesteś po 35 roku życia że tak nalega? Ja zrobilabym test Pappa gdyby wyszły nieprawidłowości w usg.

Martusia ja też mam często zap. pęcherza, ale mam kamienie w nerkach i to jest przyczyna.
A do czego Ci ta różnica? Moim zdaniem liczy się od plamienia.

Magdalena chyba 7 albo 8. Straciłam rachubę przez te ekscesy...

Gloria to może faktycznie wystarczy usg? Ja robiłam w Łodzi i dr Baś Budeckiej. A jak jesteś powyżej 35 r.ż. to chyba jest za darmo.

Ostatnia edycja:
W tym roku skoncze 32 lata wiec musze bulic. Moze macie racje, kurde sama sie waham. Ona chyba dmucha na zimne przez pierwsze poronienie i wywiad rodzinny i dlatego chce ode mnie te badania. Ale moze faktycznie zrobie samo usg i juz.

Alza do zrobienia testu :p Jednak chyba po prostu pojadę na bete i wszystko będzie jasne. Choć z drugiej strony strasznie się tego boję... Bo baaardzo tego chce, ale jak pomyśle że od jutra miałabym znów odczuwać ten stres o Malucha to jednak wolę się dowiedzieć w czwartek...

Martusia tak myślę że się stresujesz już teraz ;) leć na betę i będziesz miała z głowy gdybanie. Nawet jak jest bardzo wczesna ciąża to i tak beta powinna wyjść troszkę większa. A tu trzeba po dwóch dniach powtórzyć to i tak Cię czeka czekanie.

Gdzieś czytałam ze 1dc liczy sie od prawdziwego krwawienia a nie plamien. Tylko nie pamietam gdzie to było...

reklama
Do góry