reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gloria w weekend to wiesz, w szpitalu się nic nie dzieje. Obchód to tylko dzień dobry, do widzenia. Dopiero dzisiaj przyszedł ordynator, kolejne badania zlecił i zobaczymy... Póki co nie wychodzę. A usg to pewnie uda mi się wyprosić przy wypisie.
Najgorzej to jest w domu, mąż musi chodzić do pracy, Olusiem nie ma się kto zająć. Powoli przestaje jeść :( Chodzi po domu i "mama am am" :( Jak mnie wypuszczą w takim stanie, to i tak nie będę mogła się nim zająć :(

Ostatnia edycja:
reklama
Alza, dobrze że jesteś pod kontrolą i możesz odpocząć. Mąż musi dać radę z Małym,
W poprzedniej ciązy też tak wymiotowałaś?
Gloria, a jak Twoje samopoczucie?

alza te weekendy w szpitalu to okropność, nikogo nie ma, obchody z wierzchu.. Obyś szybko wydobrzała, ja z niewymiotujących w ciąży, nudności owszem, wymioty tylko po witaminach..

U mnie mąż ma drugą opryszczkę, mama dostała dzisiaj, jutro mam wizytę u prywatnego gina w okolicy 22 więc i tak się zastanawiam co za decyzję podjąć, poród sn bez męża jeśli już co mi nie pasuje, nawet dzieciaka nie przytuli dopóki się nie wyleczy.. Babcia też zobaczy młodego tylko na zdjęciu.. mam nadzieję, że młody poczeka jeszcze z tydzień żeby się wyleczyli, ale dziś w nocy jak implantowałam witaminę c dowcipnie nie znalazłam już szyjki :eek:

Dzieki ze pytasz Doris :) u mnie roznie.. raz mysle ze wszystko jest ok a raz nabijam sobie glowe czy bobas aby na pewno rosnie i czekam na kolejne usg.. 8 marca mam to dokladne usg z ocena ryzyka i test pappa. Wciaz sie waham czy isc bo to jednak 600 zl a na amniopunkcje sie nigdy nie zdecyduje. Moja lekarka napiera zebym zrobila bo oboje z mezem mamy osoby niepelnosprawne w rodzinie. 8 marca to rocznica odejsc naszego pierwszego aniolka :( mam nadzieje ze bedzie nad nami czuwal. .

Gloria, ja wiem. Te pierwsze tygodnie sa ciężkie. ja latałam na IP i kupiłam detektor tętna. Teraz tez się stresuję ale Mały kopie więc stresu trochę mniej

Alza biedaku :( współczuję Ci bardzo!

Doris od którego tygodnia ciąży uzywalas detektor tętna?

Pleni oby Maluszek poczekal aż tatuś się wyleczy! Jak przygotowujesz Zojke na braciszka?

Ona ja tez miałam gbs. Mój gin mówił, ze tego nie leczy się przed porodem, bo mija się to z celem. Przy porodzie dostałam antybiotyk i dzidzia się nie zarazila!

Magdalena gratulacje! Spokojnej i nudnej ciąży ;) Daj trochę fluidkow!!

U mnie nie do końca się uspokoiło z ZUM. :( Jutro jadę zrobić badanie ogólne i posiew moczu. W czwartek mam zamiar zrobić test, ale chyba jutro od razu zrobię bete, która pomoże mi przy dalszym leczeniu. Jutro będzie ok 11-12 dni po owulacji.

Doris mąż to jakoś mocno się nie przejmuje. Jemu się wydaje, że ja jestem na wakacjach, leżę, opalam się i popijam drinki z palemką :/ W ogóle do niego nie dociera, że się źle czuję i że te pierwsze tygodnie ciąży są najważniejsze.

Plenitude mały na pewno poczeka :) Mój poczekał aż się wprowadzimy do nowego domu. Dzieci czują takie rzeczy ;)

Gloria ja też poszłam na to badanie, mimo że nie mamy w rodzinie żadnych czynników ryzyka. Bałam się, że poronienie było spowodowane wadą genetyczną i dla świętego spokoju zrobiłam. 600 zł? A gdzie robisz? Ja płaciłam 400.

Martusia tak mi się właśnie zdawało, że amoxycylina nie jest za dobra w zap. pęcherza... Najlepiej idź do lekarza, na pewno ustalicie jakąś skuteczną strategię działania :)

Alza ja robie w Warszawie na Warynskiego. Usg to zrobie z checia bo ma byc dluzsze niz zwykle wiec z checia poogladam maluszka ale ta pappa to mi i tak nic nie da ani nie zmieni i wynik typu 1:300 tak naprawde nic nie znaczy.

reklama
Alza serii Twój maz tak do tego podchodzi? Przykre...
Jak się dowiem o ciazy wtedy zadzwonię do gina i razem z nim ustale, bo jemu akurat ufam w 100% !!

Doris to baaaardzo szybko udało Ci się znalezc!!!

Gloria a nie możesz zrobić samego usg genetycznego??

Laski jeśli 4 lutego miałam plamienie przed @, a 5-tego dostałam prawdziwa @ to mam liczyć cykl od 4-tego czy 5-tego??

Ostatnia edycja:
Do góry