reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No tak mi lekarka powiedziała.. Muszę czekać do wizyty.. Nie wiem czy zrobić sobie betę żeby widzieć czy jest wysoka i czy przyrasta ale nie chce też się znowu stresować. Ważne żeby pojawił się kropus bo jak kropus będzie to i serduszko będzie pięknie biło ;) oby !
A jest to normalne ze w 5 tygodniu jest tylko pecherzyk ?

reklama
Ania ja z córa byłam na wizycie 5 t3d czy jakoś tak i też był tylko pecherzyk a za tydzień wszystko było ok. Będzie dobrze. :-)

Ania- Tak, powiem ci wiecej- moja kolezanka w 7 t byla na pierwszym usg i byl tylko pecherzyk- lekarz ja straszyl pustym jajem a juz za tydzien pokazal sie maluch- dzis ma pol roku. Ja mysle ze nie ma reguly.

Baslam
Te mam taką cichą nadzieję, choć wiem ,ze to zabrzmi jak igranie z losem, ale ja nie chce ieć jednego dziecka. Sama mam rodzeństwo i nie wyobrażam sobie żeby u mnie było inaczej. Choć jak na razie to jest jak jest - czyli kiepsko.

Dziewczyny , a Wy ile odczekałybyście po poronieniu - Jeżeli chodzi o psychiczne nastawienie, jestem gotowa.
Ja tez chce dwójkę, ale wierze ze sie spokojnie uda. Nie biorę innej opcji pod uwagę! :) takze musisz i ty wierzyć!

My po poronieniu staraliśmy sie od drugiego cyklu. Teraz minął trzeci cs.

Witch,
Na kontroli byłam tydzień temu. Endo miało ok9 mm i wszystko ok. Pwiedział,że jak dla niego od następnego cyklu mogę zacząć się strać.... (tylko już wcześniej , na innym wątku pisałam, że nie do konca zroumiałam cy mam czekać jeden pełny cykl po @ czy po @ działać;P)
Po @ od razu działać. Mi tez od razu po @ kazał działać, aczkolwiek ja miałam pozostałości po zabiegu, wiec jeszcze i tak nic by z tego nie było, bo endometrium nie było gotowe.

Ania,ja bylam.na usg w 5t3d i byl tylko pecherzyk i cialko zolte,a mial byc 6t3d pozniej poszlam w 7t5d i bylo juz serduszko.bedzie wszystko dobrze,zobaczysz.musisz w to wierzyc

aanniiaa9205 bądź dobrej myśli, też mi się wydaje, że lekarz powinien kazać Ci poczekać trochę dłużej na kolejną wizytę.

Dzięki dziewczyny. Ja już nawet nie mogę spać. Budzę się o 3 w nocy I koniec. Stres i nerwy. Śnią mi się paskudne rzeczy.. Ale uspokoilyscie mnie trochę.
I mam jeszcze jedna sprawę która mnie koszmarnie meczy. Tak ogólnie czy jeżeli ciąża przestała się rozwijać już jakiś czas temu to nie powinno być jakiś plamien, krwawien? objawy ciąży dalej mogą być ?
Jestem tak przybita. Ciągle chce mi się wyc. Żałuję ze byłam w tej klinice bo tylko mnie nastraszyla.. Żeby beta hcg miała sens to muszę zrobić ją dzień po dniu ? Czy wystarczy raz ?

reklama
aanniiaa każda ciąża jest inna a w tej klinice niepotrzebnie Cię nastraszyli. 5 tydz. to jeszcze bardzo wcześniej, maluch potrzebuje czasu żeby się ujawnić. Prawda jest też taka że na tym etapie niewiele można zrobić - musisz po prostu mocno wierzyć że wszystko jest dobrze. Stres nie pomaga. Bete najlepiej powtórzyć po 48h. Ja robiła 3 razy, ale tylko dlatego że bardzo bolały mnie plecy na początku i musiałam wiedzieć czy jest dobrze. Trzymam kciuki&&& i polecam melisę, ja piłam całe hektolitry, będzie dobrze:tak:

martaha &&&

Do góry