reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny, jestem i Ja :blink:
Martaha a jaką miałaś ostatnio i z kiedy? Będziesz powtarzać za 48h? Kiedy masz wizytę?

Gloria to normalne, że się boisz, ale pamiętaj że każda ciąża jest inna i wcale nie musisz mieć żadnych objawów. A to nie znaczy że coś jest nie tak, jeżeli ten tydzień to dla Ciebie za długo pojedź na IP, albo idź wcześniej do lekarza jak masz taką możliwość. Jak ja zaczynam wpadać w panikę to staram się sobie sama przetłumaczyć, że te nerwy są gorsze dla mojego Bąbla i dla niego muszę się uspokoić, a później parzę melisę ;-) ;)

Ania strasznie Cię nastraszyli na tej wizycie, a uważam, że kompletnie niepotrzebnie, owulacja mogła być później, albo samo zagnieżdżenie, więc spokojnie Twoje Maleństwo ma jeszcze czas. :yes:

Lumia ja to zrozumiałam tak że po pierwszej @ do dzieła :wink: wiek w dzisiejszych czasach nie powinien mieć już takiego znaczenia, mam bliską przyjaciółkę która tez się długo starała, w końcu po in vitro z ciążą pozamaciczną się poddała, stwierdziła że nie ma już na to siły. Po pół roku okazało się, że naturalnie zaszła w ciąże a po roku od jego urodzenia znowu los ja zaskoczył kolejną ciążą, teraz jest ponad 40-letnia mam dwóch małych urwisów a wygląda lepiej niż nie jedna dwudziestolatka, dzieci odmładzają:yes::biggrin2: ja czekałam długo bo prawie rok, ale właśnie tyle czasu potrzebowałam i tego nie żałuję.

Misia no szkoda, ale wszystko przed Tobą, czyli wracasz do pracy od kwietnia?? Czy dalej działacie??
Bertha Baslan owocnych starań dziewczyny :-) :)

Doris Ty nam nigdzie nie uciekaj!!!! ;-) ;)

Angelstw ciche gratulację :biggrin2: do kiedy masz zamiar się wstrzymać z wizytą, będziesz robić betę??

Plenitude daj znać jak po dzisiejszej wizycie, trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Jeszcze na samą końcówkę takie nerwy.

Ona Ty też już na samym finiszu:szok: kiedy to zleciało??

A ja dziś po kolejnym usg genetycznym, wczoraj mój Bąbel uparł się że nie będzie współpracował i lekarz nie mógł zmierzyć przezierności. Ale całe szczęście dzisiaj już było wszystko wzorowo

IMG_20160216_125909.jpg

Załączniki

• IMG_20160216_125909.jpg
    IMG_20160216_125909.jpg
    689,6 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Anula ja bety robić nie będę. Ja w ogóle sram w gatki za przeproszeniem...
pokusiłam się o bete w 10 dpo bo w obu wcześniejszych ciążach na tym etapie miałam już pozytywne testy ciążowe sikane, a tym razem biel wizira na teście. Poszłam na bete a tam co? wynik 1,35 wg laboranki "wynik raczej negatywny". Nie potrafiłam zrozumieć dlaczego nie jest 0 skoro w ciąży nie jestem. Oczytałam się jak głupia o różnych przypadkach podobnej bety które zakończyły się ciążą oraz takich które zakończyły się @ Byłam bardzo zła na siebie że zrobiłam tę bete. Kolejnego dnia z samego rana dostałam jednorazowo jasnoróżnowego plamienia - teraz wiem że to było zagnieżdżenie!! 12dpo!! I kolejnego dnia wyszedł cień cienia na teście. @ miała być wczoraj ale jest cisza :) brzuch nie boli, piersi jedynie czasem szczypią. Może delikatnie mnie zemdli od czasu do czasu ale poza tym czuję się jak młody Bóg :) jestem zabezpieczona luteiną i acardem jak w poprzedniej ciąży. Bety nie robię. Dziś powtórzyłam test sikany, kreska wyraźniejsza, więc mam nadzieję że jest dobrze :) Teraz wszystko w rękach Boga! Na wizytę chciałabym pójść dopiero w połowie marca :) co z tego wyjdzie? Czas pokaże :p muszę się uzbroić w cierpliwość, chciałabym od razu na pierwszej wizycie zobaczyć serduszko.

Super że u Ciebie po wizycie wszystko pięknie :) Oby tak dalej :) no i niezłego Człowieczka już w brzuszku masz ;) <3

Angel delikatne objawy masz, @ nie ma, więc musi być wszystko dobrze :tak: chociaż wcale ci się nie dziwię że cytuje "srasz w gatki" :wink: ja tak mam w dalszym ciągu, u nas to chyba zrozumiałe. Z niedzieli na poniedziałek, przed usg, od 3 już nie spałam. jak przed 6.30 przysnęłam na chwilę to prawię się na badanie spóźniłam :-p
Na ty zdjęciu mój Człowieczek bardziej przypomina ufoludka, ale nie przeszkadza mi to Kochać go nad życie :biggrin2::tak:

Anula sliczny ten twój ufoludek :-)
Ostatnią betę robiłam 11.02 i bylo 37,4 po przeliczeniu podwaja sie co 48 h wiec chyba jest ok. Wcześniej 09.02 bylo 17.8. Przyrost raczej prawidłowy. Gin dołożył progestetonu i czekam do poniedziałku.

Nastraszyla, nastraszyla ale już się uspokoilam. Będę czekać cierpliwie do wizyty. Chociaż całkiem możliwe ze jutro polecę na betę :) A Objawy ciągle mam więc chyba musi być dobrze.
Martha przyrost jest to musi być dobrze. A Kiedy Masz następną wizyte?

Witajcie,
czytam Was dość często na telefonie i tyle u Was rzeczy się dzieje, że przyszłam na kompa żeby napisać parę słów do Was:)

Anglestw spóźnione ale najszczersze życzenia dla Jasia:) życzę mu dużo zdrówka i żeby był bardzo szczęśliwym dzieckim:)
Tobie Kochana baaaardzo GRATULUJĘ:) napewno wszystko będzie dobrze, ja w to wierzę:)

Plenitude jak po badaniach? Potwierdziła się arytmia?

Ona1227 Ty pewnie już jak na szpilkach? Stresujesz się?

MisiaMonisia tym razem się nie udało to następnym się uda. Próbujecie jeszcze czy wracasz do pracy? Chyba faktycznie najlepiej przerwać karmienie jeśli chcecie się starać. Niby są przypadki, że kobiety zachodzą w ciąże podczas kp ale umówmy się, że raczej się wtedy nie zachodzi w ciąże. Powodzenia życzę:)

Doris tak jak tu któraś dziewczyna napisała. Wiek nie gra roli jeśli się chce tego dziecka i czujesz się na siłach :) Co tam u Ciebie? Dzieci się cieszą, że będzie dzidziuś w domu?

Baslan będzie dobrze:) Ja urodziłam Michałka jak miałam 30 lat. Teraz mam 31 i na pewno kiedyś chcę jeszcze 1 a może 2 dzieci:)

gloria6 jaki imbecyl z tego ginekologa. Teraz dużo kobiet rodzi 1wsze dziecko po 30tce. U Ciebie już 10ty tydzień, superowo:)

lumia bardzo mi przykro. Swiatełko dla Aniołka [*] Musisz wierzyć, że się uda. Wiara czyni cuda:)

aanniiaa9205 stres pogarsza sytuację, pij melise:) Bedzie dobrze. Jeszcze jest czas na serduszko. Na pewno je zobaczysz i ym razem wszytko bedzie dobrze:) beta ma sens jeśli robisz w odstępie 48h.

martaha123 trzymam mocno kciuki :) leż i odpoczywaj:)

Anula1807 piękny Bąbelek:)

Naala, bertha, witch84 i inne które nie wymieniłam serdecznie pozdrawiam i za te, które czekają na rozwiązanie i te które się starają trzymam mocno kciuki:)

a co u nas:) Michałek ma 5mcy i 1 tydzień. Czas tak szybko ucieka, że aż mnie to przeraża. Misio coraz bardziej ruchliwy ale jeszcze się nie obraca z brzuszka na plecy i odwrotnie. W zasadzie to ma jeszcze czas:) Jest troszkę grubaskiem bo waży 8,5 kg więc to mu utrudnia mobilność :) Ale nie przejmuje się tym bo przynajmniej wiem, że jak Go położę na środku łóżka to Go tam zastane:) Nadal karmimy się piersią i dodatkowo od tygodnia rozszerzam mu pomału dietę:)

Zobacz media 717256Zobacz media 717255Zobacz media 717254Zobacz media 717253

Witajcie,
czytam Was dość często na telefonie i tyle u Was rzeczy się dzieje, że przyszłam na kompa żeby napisać parę słów do Was:)

Anglestw spóźnione ale najszczersze życzenia dla Jasia:) życzę mu dużo zdrówka i żeby był bardzo szczęśliwym dzieckim:)
Tobie Kochana baaaardzo GRATULUJĘ:) napewno wszystko będzie dobrze, ja w to wierzę:)

Plenitude jak po badaniach? Potwierdziła się arytmia?

Ona1227 Ty pewnie już jak na szpilkach? Stresujesz się?

MisiaMonisia tym razem się nie udało to następnym się uda. Próbujecie jeszcze czy wracasz do pracy? Chyba faktycznie najlepiej przerwać karmienie jeśli chcecie się starać. Niby są przypadki, że kobiety zachodzą w ciąże podczas kp ale umówmy się, że raczej się wtedy nie zachodzi w ciąże. Powodzenia życzę:)

Doris tak jak tu któraś dziewczyna napisała. Wiek nie gra roli jeśli się chce tego dziecka i czujesz się na siłach :) Co tam u Ciebie? Dzieci się cieszą, że będzie dzidziuś w domu?

Baslan będzie dobrze:) Ja urodziłam Michałka jak miałam 30 lat. Teraz mam 31 i na pewno kiedyś chcę jeszcze 1 a może 2 dzieci:)

gloria6 jaki imbecyl z tego ginekologa. Teraz dużo kobiet rodzi 1wsze dziecko po 30tce. U Ciebie już 10ty tydzień, superowo:)

lumia bardzo mi przykro. Swiatełko dla Aniołka [*] Musisz wierzyć, że się uda. Wiara czyni cuda:)

aanniiaa9205 stres pogarsza sytuację, pij melise:) Bedzie dobrze. Jeszcze jest czas na serduszko. Na pewno je zobaczysz i ym razem wszytko bedzie dobrze:) beta ma sens jeśli robisz w odstępie 48h.

martaha123 trzymam mocno kciuki :) leż i odpoczywaj:)

Anula1807 piękny Bąbelek:)

Naala, bertha, witch84 i inne które nie wymieniłam serdecznie pozdrawiam i za te, które czekają na rozwiązanie i te które się starają trzymam mocno kciuki:)

a co u nas:) Michałek ma 5mcy i 1 tydzień. Czas tak szybko ucieka, że aż mnie to przeraża. Misio coraz bardziej ruchliwy ale jeszcze się nie obraca z brzuszka na plecy i odwrotnie. W zasadzie to ma jeszcze czas:) Jest troszkę grubaskiem bo waży 8,5 kg więc to mu utrudnia mobilność :) Ale nie przejmuje się tym bo przynajmniej wiem, że jak Go położę na środku łóżka to Go tam zastane:) Nadal karmimy się piersią i dodatkowo od tygodnia rozszerzam mu pomału dietę:)

Zobacz media 717256Zobacz media 717255Zobacz media 717254Zobacz media 717253

reklama
Do góry