reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Misia ja w sumie też nie czuję się staro, żeby starać się o dziecko - to też będzie moje pierwsze, ale przykro słuchać takich rzeczy...
Mam straszny mętlik w głowie z tym dupkiem, brać nie brać... jeśli ten cykl byłby tak jak ostatni (32 dni), to owu powinna być w 19 dc. Chyba poczekam do tego dnia i jak wg testu owulacyjnego nic nie będzie, to zacznę brać dupka. Myślicie, że to dobre rozwiązanie?
Hej, tak, czekaj do 19-20dc, na pewno bedzie pozytywny owu. Wcześniej nie bierz dupka.

U mnie dzisiaj przyszła @

A lat mam 34, i staram sie o pierwsze dzidzio :)

reklama
Lumia jaki plan u Ciebie? kiedy starania?

Naala niestety ja kolejny raz poroniłam - w styczniu miałam zabieg....ciąża obumarła w 7/8 tygodniu
plan? Na chwlę obecną czekam na księżną @ - jeszcze od zabiegu nie miałam;/ franca soś nie chce przyjść. No i zacznie mi się myślenie, czy już rozpocząć starania czy odczekać, choć jesli przyjąć teorię 3 miesięcy, to jak tak dalej pójdzie to jeśli przyjdzie @ to owulacja będziee już po trzech miesiącach.... Nie wiem, na razie mam spadek formy..

Co do wieku to się Waszymi wpisami zdołowałam, bo ja w tym roku 33 będę mieć i dalej walczę o pierwsze dziecko;(

lumia bardzo mi przykro :hmm: wierzę, że i Twoja walka i moja i reszty dziewczyn w końcu będzie wygrana. Tak jak pisała gloria, niektóre aktorki rodzą po 40 i im się udaje i jest ok, trzeba wierzyć! :tak:

Baslam
Te mam taką cichą nadzieję, choć wiem ,ze to zabrzmi jak igranie z losem, ale ja nie chce ieć jednego dziecka. Sama mam rodzeństwo i nie wyobrażam sobie żeby u mnie było inaczej. Choć jak na razie to jest jak jest - czyli kiepsko.

Dziewczyny , a Wy ile odczekałybyście po poronieniu - Jeżeli chodzi o psychiczne nastawienie, jestem gotowa.

Lumia wiekiem się nie przejmuj:biggrin2: Mam dobrych znajomych, którzy 4 lata starali się o dziecko. Brali ślub rok przed nami i dopiero kiedy nasza córka miała 2 lata doczekali się córeczki - teraz mają już dwie córy a my teraz czekamy na drugie dziecko. Przed córeczkami ona kilka raz poroniła w tym jedną zaawansowaną ciążę - dziecko było bardzo chore. A potem te dwie szczęśliwe ciąże bez problemów. Trzymam za was kciuki - musi się udać, a jeśli jesteś gotowa...na co czekać:biggrin2:

lumia Ja miałam się zgłosić po pierwszej @ po zabiegu na USG. Lekarz obejrzał czy wszystko jest w środku ok i dał zielone światło (@ dostałam 6tyg po zabiegu). Udało mi się w drugim cyklu. Ja bym poczekała do wizyty kontrolnej u gina i jak wszystko będzie ok, to do dzieła!

Witch,
Na kontroli byłam tydzień temu. Endo miało ok9 mm i wszystko ok. Pwiedział,że jak dla niego od następnego cyklu mogę zacząć się strać.... (tylko już wcześniej , na innym wątku pisałam, że nie do konca zroumiałam cy mam czekać jeden pełny cykl po @ czy po @ działać;P)

Hej.. Ja dziś miałam miałam wizytę w tej klinice. Niestety dalej nic nie było widać.. Dziś wychodzi 5 tydzień a u mnie dalej tylko pęcherzyk ciążowy. Jestem coraz to bardziej przerażona. Lekarka mnie przestraszyła, ze ciąża może się nie rozwijać i aż mi się płakać chciało... Czy to jest normalne ze jeszcze nie ma zarodka? Powiedziała mi, że muszę czekać do wizyty bo już 26 lutego musi być fasolka i bijące serduszko. Boję się jak diabli. Nigdy nie czułam się tak bezradna :(

reklama
ania za 10 dni czyli 1,5 tyg MUSI byc widac serduszko?! Czyli jak bedziesz 6,5 tc?! Nie daj sobie tego wmowic ze MUSI..! U mnie z Jasiem w 7tc serduszka jeszcze nie bylo. Fakt faktem ze zarodek byl ale serduszka jeszcze nie bylo widac. A 2 tyg pozniej pieknie bilo! Trzymam mocno kciuki żeby Kropuś sie szybko pojawil i niech mu bije serduszko za te 10 dni!

Do góry