reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Aanniiaa wydaje mi się ze to trochę wcześnie, ja jestem w 11t 4 d i mam 15 lutego genetyczne, żeby było ono ważne a pomiary wiarygodne robi się je między 11t0d a 13t6d, jak będziesz na wizycie to dopytaj o to konkretnie. A jak się czujesz? Po tum wypadku ból bardzo Ci dokucza??

reklama
Aanniiaa jak na mój gust zdecydowanie za wcześnie na takie badanie, najlepiej dopytać lekarza na najbliższej wizycie.

Anula a jak Ty się czujesz?

Doris kiedy kolejna wizyta? czujesz już młodego?

Hej
Jestem i ja :-)
Naala, ale Ci suwaczek zasuwa!!!! A ja Cię powoli gonię. Wizytę mam 18 lutego - połówkowe w szpitalu i 22 u mojego gina prywatnie.
Czekam na to usg, bo wtedy mi potwierdzą płeć, naczytałam się na necie że chłopcy stwierdzeni przed 20 tc często zamieniają się w dziewczynki, hi hi. Bo pępowina jest między nogami a jajka to spuchnięte wargi. Zobaczymy kto tam mieszka, kupiłam już trochę chłopięcych ubranek :-). Co do ruchów to chyba czuję je od wczoraj, ale na razie baaardzo delikatnie i sporadycznie. :-)
Anula, Ty już w 12 tc, szok! jak się czujesz???
Aanniiaa, jeśli dzieciątko nie bedzie miało skończonego 11 tyg 0 dni i wymiaru powyżej chyba 46 mm to nie zrobią Ci genetycznego.

Pozdrawiam Resztę Dziewcząt :-)

To ja już nie wiem. Ginekolog powiedział , że dobrze ze już je będę miała. A na pewno nie bedzie to 11 tyg. Ale dziwię się że podczas rozmowy mimo tego ze powiedziałam o tym że to dopiero 5/6 tyg to mnie już zapisała. Dowiem że jak tam dojadę bo może to nie są genetyczne tylko jakieś dokładne usg. 11 mam wizytę taka konkretna bo dziś tylko na szybko l4.
A po wypadku to bolą mnie te plecy ale bardziej mnie męczą ciagne nudnosci. Non stop mi nie dobrze. Piersi bolą okrutnie. Głowa też coraz to mocnej i częściej boli. Wizyty w wc coraz częstsze. Zgaga się zdarza ale rzadko. Smaków jako takich nie mam. Ni to słodkie ni to słone. Spać nie mogę bo mi nie wygodnie hehe a co będzie później.. :) ogólnie mam takie dobre przeczucie, pozytywne myślenie mam i wierzę ze tym razem mi się uda :)
Pozdrowienia :)

Cześć dziewczyny.
Nie było mnie kilka miesięcy ale czasem zaglądałam żeby zobaczyć co u One, Doris i reszty :)
Dla tych które mnie nie znają to podam że pierwszą ciążę miałam biochemiczną w marcu 2015 a drugą pozamaciczną w lipcu 2015. Przez to że lekarz mnie zbadał w sposób b mocno uciskowy ciąża "pękła" i rozsadziła mi jajowód który mi wycieli.

A teraz znów jestem w ciąży :) jutro zaczynam 9 ciążowy tydzień. 27.01 byłam na USG to widziałam jak maluszkowi biło serce i miał 6 mm. Teraz wyczekuję kolejnej wizyty ale jest dopiero 24.02. Umieram ze strachu i mimo że chcę wierzyć że tym razem się uda to dopada mnie strach że dzidziusiowi przestanie bić serduszko i że go stracę. :(

Z objawów ciążowych to najbardziej dokucza mi ból piersi które się powiększyły mimo że i tak są wielkie, no i częste chodzenie do wc. Nie mam mdłości, wymiotów , no chyba że przesadzę z cukrem to wtedy muszę wypić dużo wody.
Oczywiście fakt ten mnie martwi bo lekarka powiedziała że im więcej mdłości tym silniejsza ciąża.
Humory mam straszne, raz płaczę raz wrzeszczę i tak na zmienę...

Pierwszy raz dotarliśmy do etapu bicia serca więc postęp jest ale ten ciągły strach czy wszystko będzie w porządku mnie wykańcza. Ciąża to jeden wielki stres a nie żaden stan błogosławiony..

Pozdrawiam Was, proszę trzymajcie za nas kciuki a jeśli któraś jest wierząca to proszę o modlitwę! ja również o Was pamiętam w swoich rozmowach z Bogiem:)
Ściskam.

Ja już estradiol badałam i spadkowy więc czekam do terminu @ robię test i odstawiam leki. Niestety ten cykl do mnie nie należy. .. podwozie suche twarde więc sama rozumiesz..

reklama
Gloria gratuluję i trzymam kciuki ! ;)
Nie wiem czy mnie pamiętasz. Poprzedni Nick ag92. Starcilismy maleństwa jakoś w podobnym czasie. Ciesze się , ze Tobie też się udało ;) dużo odpoczywaj i myśl pozytywnie chociaż wiem, ze strach jest bardzo wielki to damy radę ! ;)

Do góry