reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej Dziewczyny :-)

ewel - jak tam? :-) trzymamy mocno kciuki z Manią :-)

OneMoreTime - ja miałam jednego hemoroida, już od długiego czasu - i powiem Ci że po porodzie trochę krwawił, ale żaden nowy mi nie wyszedł i jakoś nic się przy porodzie specjalnie nie działo - chociaż lekarka też powiedziała, żebym kupiła sobie maść czy coś ale mi to nie było potrzebne.
Co do znieczulenia, u mnie tam gdzie rodziłam jest jeszcze gaz rozweselający :-) ale uwierz mi, że jak przyjdzie co do czego to będziesz chciała mieć Kajusię jak najszybciej i będziesz tak zdeterminowana, że dasz radę - wierzę w Ciebie i trzymam kciuki! :-) nastaw się psychicznie na poród naturalny bez znieczulenia i dasz radę :-) ja polecam z całego serca piłkę, dużo mniej czułam skurcze siedząc na niej i delikatnie podskakując.

a co jeszcze u Nas - Mańka zaczyna trzymać główkę, jeszcze jej się chwieje i ucieka do tyłu, ale momentami daje radę - niestety jej ruchy są trochę "zepsute" przez silne napięcie mięśniowe i asymetrię, które rehabilitujemy... od jakiegoś czasu się rozgadała i sobie guga, piszczy... ostatnio ma jakieś napady płaczu, potrafi już pokazać że coś się jej ewidentnie nie podoba :-) uwielbia spać na dworze, uwielbia leżeć na macie edukacyjnej - gada sobie do zabawek i czasem piszczy :-)
od urodzenia borykamy się z brakiem apetytu, czasem się z tym godzę, a czasem mam wrażenie, że dopada mnie jakaś "depresja" ... Szczepienia póki co przechodzi w porządku, szczepimy 5w1 i pneumokoki, chcemy jeszcze meningokoki ale nie ma ich w sanepidzie podobno do kupienia u Nas... więc jak będą to się wtedy zaszczepimy :-) Mańka lubi się kąpać, po kąpaniu zje i idzie spać - czasem już na noc, a czasem się jeszcze obudzi na chwilę żeby się chwilę pobawić, dostaje smoka lub cyca i dalej idzie spać :-) sen ma dość niespokojny, wali nogami i się budzi - bo nadal ma problemy i nie może puścić bączka czasem.
od czterech dni wcina marchewkę - dziś jej coś słabo szło, ale poprzednie dni zjadła ładnie :-) ugotowałam jej sama, bo póki co nie chcę jej przyzwyczajać do gotowych słoiczków :-)
z takich ważniejszych rzeczy to już chyba wszystko... no i oczywiście to, że kocham ją NAJMOCNIEJ na świecie to nie podlega wątpliwości!! ♥♥♥

a tu moja gwiazda - pozdro @ciotki :*

20151104_174452.jpg20151107_162428.jpg20151111_173015.jpg

Załączniki

• 20151104_174452.jpg
    20151104_174452.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 90
  • 20151107_162428.jpg
    20151107_162428.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 85
  • 20151111_173015.jpg
    20151111_173015.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Hej Dziewczęta

Melduję, że jestem, czytam ale...ledwo żyję...tak strasznie mi cały czas niedobrzeeeeee.................

OneMoreTime...pisałas o hemoroidach, hmmmm ja miałam po każdej ciąży i po porodzie siłami natury i po CC. Tutaj podobno mają duży wpływ hormoby a nie parcie, bo ja przecież nie parłam podczas CC.
Jak tam z nastawieniem do porodu? To już pewnie na dniach :-)

Pozdrawiam Resztę Dziewcząt

Doris, złe samopoczucie to dobre wieści ;-)wszystko wskazuje na to, że maleństwo zdrowo sobie rośnie :tak: przypomnij,kiedy masz wizytę u gina?
Tak, mam przeczucie, że to już na dniach się wydarzy, mimo że żadnych konkretnych objawów brak... ( no może za wyjątkiem "luźnego" załatwiania się, mimo takiego samego menu ze słodkim włącznie ) nawet się już wydepilowałam w razie "w" :-p wiem, że już obowiązku nie ma, ale to na pewno ułatwi sprawę w razie ewentualnego zszywania krocza czy nawet nieplanowanej cc... :sorry:
A psychicznie? bywa różnie, ale dziewczyny mnie tu podnoszą na duchu, więc staram się pozytywnie motywować :happy: faktycznie, tyle przeszłam, żeby znaleźć się tu gdzie jestem, więc jakoś poradzę sobie i z porodem :happy: a za 2 dni J przyjeżdża, więc to mnie już też podnosi na duchu :-)

One, jeśli chodzi o napięcie to tak naprawdę nie wiadomo... raczej dlatego że Mania była bardzo duża i miała mało miejsca na przekrecanie sie, a rehabilitantka powiedziala ze rowniez dkatego ze miala silna zoltaczke (ale nie wiem jaki to ma wplyw...). Ale od urodzenia trzymala mocno odgieciowo glowke, i majac dwa tygodnie potrafila z brzuszka przekrecic sie na plecy...

Olasec...Michaś jest cudny :)

Masha ...Mania jest boska....niedawno rodziłas A tu już 4 miesiące :)

OneMoreTime jasne ze dasz radę urodzić bez znieczulenia :) I tak jak Doris napisała...szybko zapomnisz o bólu :)

Doris &&&&&&&& za wizytę :)

A co u Nas?
Nikos za tydzien konczy 8 miesiecy....Czemu ten czas tak szybko leci? :)
Od tygodnia pięknie potrafi sam usiąść (z pozycji lezacej) :).
Mieliśmy zrezygnować z KP bo w ciągu dnia w ogóle nie chciał mleka, pił tylko w nocy.
Ale kilka dni temu Mu się odwidziało i zrobił się strasznym cycolem . Ale ja się cieszę z tego powodu ponieważ chciałam Go karmić chociaż do ukończenia roku.
Ząbków nadal brak....przyjdzie czas to wyjdą ;).
Robiliśmy badania tarczycowe (9 listopada mieliśmy wizytę u endo) no i Nikos ma śliczne wyniki ☺ Teraz jeszcze dostaliśmy skierowanie na badania żeby zobaczyć czy czasem nie ma Hashimoto.Ale badania dopiero za pół roku.

A tak poza tym to...Kocham Go nad życie...I każdego dnia dziękuję Bogu za to,ze Go mam :) Wniósł tyle radości do naszego domu ze nie sposób to opisać :) Jest całym moim światem :)

3mamy mocno kciuki za szczesliwe porody :)

Ostatnia edycja:
Ja dalej w szpitalu oczekuje na moja Lenke, ale ona chyba chce być dokładna i. Wyjdzie do mnie w terminie:)) w każdym razie czuje się tu bezpieczna, mam ktg często, spr mi kolor wód tez jest ok. W domu bym się pewnie martwila...

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Doris wizytujemy się tego samego dnia, ja też 20,11 na 14.00 :baffled: jakoś szybko zleciało od poprzedniej wizyty.. Prywatnego gina mam 3.12, musiałam przełożyć. ;-)

ewel mega &&&& codziennie zaglądam czy to już ;-)

one jak tam? ;-)

Masha moja córeczka też miała rehabilitację od 3 miesiąca - asymetria ułożeniowa, potem doszedł kręcz szyi.. rehabilitowaliśmy ponad pół roku, metoda NDT Bobath i jedno ćwiczenie z Vojty. żółtaczkę miała normalną, nie była duża jako noworodek, 55 cm i 3060 waga. Odgięciowo też bardzo mocno, musieliśmy modyfikować sposób noszenia jej na rękach przez resztę rodziny bo oczywiście źle ją nosili i jeszcze bardziej się odginała, kuzynka z synem ze wzmożonym napięciem mięśniowym przerabiała to samo, mieli tylko Vojtę i zdziwienie połowy rodziny, że tak się nosi dzieci jak oni i nikomu nic od tego nie jest..
Do tego nienawiść do leżenia na plecach - dopiero od niedawna poleży w wannie na plecach.. Wszystkim młodym rodzicom polecam Zawitkowskiego na youtube - pokazuje jak prawidłowo trzymać dziecko, przewijać itd.

czarna u nas to samo, latem biegała bez pieluszki to siadała na nocnik i było fajnie, jak zaczęłam ją ubierać jesiennie - koniec. Podejrzewam, że jak kuzyni - 3 lata i dopiero pieluchy odpadną.. Poza tym wchodzi na szafki, maluje kredkami po ścianach (uwaga - schodzi po "magicznej gąbce" :happy:) biega i skacze pół dnia, nieposłuszna i uparta jak malutki osiołek, zjada puzzle, poza tym broi i psoci do oporu :happy:

Ostatnia edycja:
reklama
Plenitude, ja mam wizytę dopiero ok 20 wiec wieczorem, poza tym to będzie bardzo stresująca i decydująca wizyta, dowiem się, czy wszystko dobrze a przede wszystkim czy jest serduszko. Chciałabym być już tak daleko jak Ty, u mnie własnie zaczął się dziś 7 tc, w piątek będzie równo 6 tyg 4 dni ciąży

Do góry