reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej Dziewczyny :-)

ewel - jak tam? :-) trzymamy mocno kciuki z Manią :-)

OneMoreTime - ja miałam jednego hemoroida, już od długiego czasu - i powiem Ci że po porodzie trochę krwawił, ale żaden nowy mi nie wyszedł i jakoś nic się przy porodzie specjalnie nie działo - chociaż lekarka też powiedziała, żebym kupiła sobie maść czy coś ale mi to nie było potrzebne.
Co do znieczulenia, u mnie tam gdzie rodziłam jest jeszcze gaz rozweselający :-) ale uwierz mi, że jak przyjdzie co do czego to będziesz chciała mieć Kajusię jak najszybciej i będziesz tak zdeterminowana, że dasz radę - wierzę w Ciebie i trzymam kciuki! :-) nastaw się psychicznie na poród naturalny bez znieczulenia i dasz radę :-) ja polecam z całego serca piłkę, dużo mniej czułam skurcze siedząc na niej i delikatnie podskakując.

a co jeszcze u Nas - Mańka zaczyna trzymać główkę, jeszcze jej się chwieje i ucieka do tyłu, ale momentami daje radę - niestety jej ruchy są trochę "zepsute" przez silne napięcie mięśniowe i asymetrię, które rehabilitujemy... od jakiegoś czasu się rozgadała i sobie guga, piszczy... ostatnio ma jakieś napady płaczu, potrafi już pokazać że coś się jej ewidentnie nie podoba :-) uwielbia spać na dworze, uwielbia leżeć na macie edukacyjnej - gada sobie do zabawek i czasem piszczy :-)
od urodzenia borykamy się z brakiem apetytu, czasem się z tym godzę, a czasem mam wrażenie, że dopada mnie jakaś "depresja" ... Szczepienia póki co przechodzi w porządku, szczepimy 5w1 i pneumokoki, chcemy jeszcze meningokoki ale nie ma ich w sanepidzie podobno do kupienia u Nas... więc jak będą to się wtedy zaszczepimy :-) Mańka lubi się kąpać, po kąpaniu zje i idzie spać - czasem już na noc, a czasem się jeszcze obudzi na chwilę żeby się chwilę pobawić, dostaje smoka lub cyca i dalej idzie spać :-) sen ma dość niespokojny, wali nogami i się budzi - bo nadal ma problemy i nie może puścić bączka czasem.
od czterech dni wcina marchewkę - dziś jej coś słabo szło, ale poprzednie dni zjadła ładnie :-) ugotowałam jej sama, bo póki co nie chcę jej przyzwyczajać do gotowych słoiczków :-)
z takich ważniejszych rzeczy to już chyba wszystko... no i oczywiście to, że kocham ją NAJMOCNIEJ na świecie to nie podlega wątpliwości!! ♥♥♥

a tu moja gwiazda - pozdro @ciotki :*

20151104_174452.jpg20151107_162428.jpg20151111_173015.jpg

Załączniki

• 20151104_174452.jpg
    20151104_174452.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 87
  • 20151107_162428.jpg
    20151107_162428.jpg
    38,3 KB · Wyświetleń: 82
  • 20151111_173015.jpg
    20151111_173015.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Hej Dziewczęta

Melduję, że jestem, czytam ale...ledwo żyję...tak strasznie mi cały czas niedobrzeeeeee.................

OneMoreTime...pisałas o hemoroidach, hmmmm ja miałam po każdej ciąży i po porodzie siłami natury i po CC. Tutaj podobno mają duży wpływ hormoby a nie parcie, bo ja przecież nie parłam podczas CC.
Jak tam z nastawieniem do porodu? To już pewnie na dniach :-)

Pozdrawiam Resztę Dziewcząt

Doris, złe samopoczucie to dobre wieści ;-)wszystko wskazuje na to, że maleństwo zdrowo sobie rośnie :tak: przypomnij,kiedy masz wizytę u gina?
Tak, mam przeczucie, że to już na dniach się wydarzy, mimo że żadnych konkretnych objawów brak... ( no może za wyjątkiem "luźnego" załatwiania się, mimo takiego samego menu ze słodkim włącznie ) nawet się już wydepilowałam w razie "w" :-p wiem, że już obowiązku nie ma, ale to na pewno ułatwi sprawę w razie ewentualnego zszywania krocza czy nawet nieplanowanej cc... :sorry:
A psychicznie? bywa różnie, ale dziewczyny mnie tu podnoszą na duchu, więc staram się pozytywnie motywować :happy: faktycznie, tyle przeszłam, żeby znaleźć się tu gdzie jestem, więc jakoś poradzę sobie i z porodem :happy: a za 2 dni J przyjeżdża, więc to mnie już też podnosi na duchu :-)

One, jeśli chodzi o napięcie to tak naprawdę nie wiadomo... raczej dlatego że Mania była bardzo duża i miała mało miejsca na przekrecanie sie, a rehabilitantka powiedziala ze rowniez dkatego ze miala silna zoltaczke (ale nie wiem jaki to ma wplyw...). Ale od urodzenia trzymala mocno odgieciowo glowke, i majac dwa tygodnie potrafila z brzuszka przekrecic sie na plecy...

Olasec...Michaś jest cudny :)

Masha ...Mania jest boska....niedawno rodziłas A tu już 4 miesiące :)

OneMoreTime jasne ze dasz radę urodzić bez znieczulenia :) I tak jak Doris napisała...szybko zapomnisz o bólu :)

Doris &&&&&&&& za wizytę :)

A co u Nas?
Nikos za tydzien konczy 8 miesiecy....Czemu ten czas tak szybko leci? :)
Od tygodnia pięknie potrafi sam usiąść (z pozycji lezacej) :).
Mieliśmy zrezygnować z KP bo w ciągu dnia w ogóle nie chciał mleka, pił tylko w nocy.
Ale kilka dni temu Mu się odwidziało i zrobił się strasznym cycolem . Ale ja się cieszę z tego powodu ponieważ chciałam Go karmić chociaż do ukończenia roku.
Ząbków nadal brak....przyjdzie czas to wyjdą ;).
Robiliśmy badania tarczycowe (9 listopada mieliśmy wizytę u endo) no i Nikos ma śliczne wyniki ☺ Teraz jeszcze dostaliśmy skierowanie na badania żeby zobaczyć czy czasem nie ma Hashimoto.Ale badania dopiero za pół roku.

A tak poza tym to...Kocham Go nad życie...I każdego dnia dziękuję Bogu za to,ze Go mam :) Wniósł tyle radości do naszego domu ze nie sposób to opisać :) Jest całym moim światem :)

3mamy mocno kciuki za szczesliwe porody :)

Ostatnia edycja:
Ja dalej w szpitalu oczekuje na moja Lenke, ale ona chyba chce być dokładna i. Wyjdzie do mnie w terminie:)) w każdym razie czuje się tu bezpieczna, mam ktg często, spr mi kolor wód tez jest ok. W domu bym się pewnie martwila...

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Doris wizytujemy się tego samego dnia, ja też 20,11 na 14.00 :baffled: jakoś szybko zleciało od poprzedniej wizyty.. Prywatnego gina mam 3.12, musiałam przełożyć. ;-)

ewel mega &&&& codziennie zaglądam czy to już ;-)

one jak tam? ;-)

Masha moja córeczka też miała rehabilitację od 3 miesiąca - asymetria ułożeniowa, potem doszedł kręcz szyi.. rehabilitowaliśmy ponad pół roku, metoda NDT Bobath i jedno ćwiczenie z Vojty. żółtaczkę miała normalną, nie była duża jako noworodek, 55 cm i 3060 waga. Odgięciowo też bardzo mocno, musieliśmy modyfikować sposób noszenia jej na rękach przez resztę rodziny bo oczywiście źle ją nosili i jeszcze bardziej się odginała, kuzynka z synem ze wzmożonym napięciem mięśniowym przerabiała to samo, mieli tylko Vojtę i zdziwienie połowy rodziny, że tak się nosi dzieci jak oni i nikomu nic od tego nie jest..
Do tego nienawiść do leżenia na plecach - dopiero od niedawna poleży w wannie na plecach.. Wszystkim młodym rodzicom polecam Zawitkowskiego na youtube - pokazuje jak prawidłowo trzymać dziecko, przewijać itd.

czarna u nas to samo, latem biegała bez pieluszki to siadała na nocnik i było fajnie, jak zaczęłam ją ubierać jesiennie - koniec. Podejrzewam, że jak kuzyni - 3 lata i dopiero pieluchy odpadną.. Poza tym wchodzi na szafki, maluje kredkami po ścianach (uwaga - schodzi po "magicznej gąbce" :happy:) biega i skacze pół dnia, nieposłuszna i uparta jak malutki osiołek, zjada puzzle, poza tym broi i psoci do oporu :happy:

Ostatnia edycja:
reklama
Plenitude, ja mam wizytę dopiero ok 20 wiec wieczorem, poza tym to będzie bardzo stresująca i decydująca wizyta, dowiem się, czy wszystko dobrze a przede wszystkim czy jest serduszko. Chciałabym być już tak daleko jak Ty, u mnie własnie zaczął się dziś 7 tc, w piątek będzie równo 6 tyg 4 dni ciąży

Do góry