reklama
Lena2710
Aktywna w BB
OneMoreTime nawet nie miałam tego na myśli żeby Was straszyć, ale niestety tak było w moim przypadku, kazali czekać i czekać aż samo się zacznie, po tygodniu miałam już dość więc jechałam na porodówkę ściemniając że coś tam mnie boli (bo tak mi poradziła położna żeby w izbie przyjęć nie mieli wyjścia i przyjęli mnie na oddział) no i oczywiście jeszcze weekend przeleżałam bo próbowali wywołać ale bezskutecznie. W końcu 11 dni po terminie zapadła decyzja o cesarce i całe szczęście bo ciąża była przenoszona, wody płodowe zielone a synek siny z objawami niedotenienia, na szczęście zdrowy...
Wam kochane życzę szybkiego porodu, bez komplikacji i najpóźniej w wyznaczonym terminie :-)
Wam kochane życzę szybkiego porodu, bez komplikacji i najpóźniej w wyznaczonym terminie :-)
Lena w ciąży TSH lubi wariować przez hormony ciazowe,więc mi endo kazała badać ft4 też.Narazie u mnie z małym wszystko ok.następną wizyta w poniedziałek.
Kciuki za wizytę.
Szybkiego i bez problemowego porodu.
Ja w pierwszej ciąży do szpitala ze skurczami trafiła w dzień terminu ale rodziłam aż 1,5 dnia zanim zlitowali się i zrobili mi cesarke,potem okazało się,że dziecko było owinięte pępowiną.
Kciuki za wizytę.
Szybkiego i bez problemowego porodu.
Ja w pierwszej ciąży do szpitala ze skurczami trafiła w dzień terminu ale rodziłam aż 1,5 dnia zanim zlitowali się i zrobili mi cesarke,potem okazało się,że dziecko było owinięte pępowiną.
Olasec
Fanka BB :)
Ewel i One zaglądam tu codziennie, że może już tulicie swoje skarby ale widzę,że jeszcze nie. Trzymam mocno kciuki :-*
Plenitude
Witaj nasz Cudzie :)
Ewel i One mega kciuki &&&& owszem - dziewczyny mogły się zmówić na ten sam dzień
Ja siedzę właśnie na teście obciążenia glukozą ....
Ja siedzę właśnie na teście obciążenia glukozą ....
Plenitude
Witch musiałam czekać aż przyjadą moi rodzice żeby popilnować małej i mama ze mną poszła na badanie bo poprzednie badanie zniosłam źle, tym razem czułam się super. Uff.. Wolę gastroskopię robić niż test obciążenia glukozą
Poza tym po wypiciu kubka zupy glukozowej głód od razu przeszedł
Poza tym po wypiciu kubka zupy glukozowej głód od razu przeszedł
Będąc w ciąży robiłam obciążenia zarówno 50g jak i 75g... Czułam się całkiem dobrze... A ponieważ wyniki wychodziły mi nieco ponad normę, to po ciąży musiałam wynik powtarzać. Ale wówczas wcale dobrze się po glukozie nie czułam i aż mnie mdliło przez te 2 godziny a pod koniec w głowie się kręciło - za to wynik wyszedł idealny ;-)
Także trzymam kciuki za dobre wyniki
Także trzymam kciuki za dobre wyniki
Plenitude
Witch już widzę wyniki. Test potrójny, na czczo 83, po godzinie 142, a po dwóch 113. Testu z 50 glukozy nie robiłam ani razu i wszystkie ciężaróweczki znajome tez od razu 75 robią, z grubej rury od razu hyhy
Ostatnia edycja:
reklama
OneMoreTime
Fanka BB :)
Hej właśnie wróciłam od gina. Z niunią wszystko w porządku :-) ale wbrew moim przeczuciom i odczuciom żadnych skurczy nie ma, szyjka jak trzymała po ściągnieciu szwu, tak trzyma - ten 1 cm twardy, zamknięty generalnie lekarz przyjrzał się mojej historii (dwurożna macica, zespół antyfosfolipidowy, no i wycięty mięśniak, po którym miejsca nie jesteśmy w stanie sprawdzić, czy się odnawia, czy nie) i powiedział, że chciałby bezpiecznie dzidzię na ten świat sprowadzić, więc jeśli nie urodzę do niedzieli, to w poniedziałek rano mam się zgłosić do szpitala i zrobią mi cc J opowiedział mu też o środowym braku aktywności Kai i gin powiedział, żeby nie czekać tyle następnym razem i jeśli od rana do najpóźniej 17:00 nie naliczę 10 ruchów, to mam przyjeżdżać do niego lub jechać na IP.
Podsumowując - najpóźniej w poniedziałek 23-go listopada Kaja będzie już z nami :-) a tych mniej fajnych rzeczy to bilans kg ciążowych to + 25kg na sam koniec lekarz był łaskawy i powiedział, że to przede wszystkim z powodu leżącego trybu życia. Niunia wg wyliczeń lekarza wygląda na 3500 g i raczej 4 i więcej kg nie powinna mieć
Pleni, to ładny wynik ja jak robiłam ten test to najgorsze było pierwsze 20 min.- później już OK
Podsumowując - najpóźniej w poniedziałek 23-go listopada Kaja będzie już z nami :-) a tych mniej fajnych rzeczy to bilans kg ciążowych to + 25kg na sam koniec lekarz był łaskawy i powiedział, że to przede wszystkim z powodu leżącego trybu życia. Niunia wg wyliczeń lekarza wygląda na 3500 g i raczej 4 i więcej kg nie powinna mieć
Pleni, to ładny wynik ja jak robiłam ten test to najgorsze było pierwsze 20 min.- później już OK
Ostatnia edycja: