reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Doris , super wieści :)
Lena , jak taki wstydzioch to może dziewczynka ?
One , moja córka ważyła 3100g i znieczulenie mialam , ważne że juz jest na zyczenie pacjentki i nie trzeba płacić , ja w 2001 płaciłam za to 400zł

Pleni , Milan raz śpi a raz nie i dzień do dnia niepodobny , zwariować można , poza tym tak samo szkudzi jak Zoja , wszystko co niebezpieczne jest na metr dwadzieścia nad ziemią włączając kredki itp . Sika w pieluchy dalej , smoczek to najlepszy kumpel , oduczanie w obu dziedzinach narazie nie przynosi rezultatów

reklama
Ja tak na szybko z komórki
komórki. Podczytuje was często ale na pisanie brał czasu.

Doris gratuluję :-) super wieści!

One i ewel Wy już na dniach. Życzę wam bezbolesnych porodów.

A u nas tez super. Michałek rośnie jak na drożdżach, waży już ponad 6 kg. Uśmiecha się od ucha do ucha i jest bardzo slodki:-)

Pozdrawiamy wszystkie ciocie :-)

DSC_0011.jpg

Załączniki

• DSC_0011.jpg
    DSC_0011.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 77
Koleżanka dzwoniła dzisiaj do szpitala, w którym zamierzamy rodzić i powiedziano jej, że owszem, jest możliwość otrzymania znieczulenia zewnątrzoponowego, ale w dni robocze, w godz. 7-15, bo tak pracuje anestezjolog. Chyba żarty sobie facet robił :eek::crazy: przecież popołudniami i w nocy też się rodzi i też często ekspresowo cc trzeba wykonać, więc nie chce mi się wierzyć w to.....:baffled:

Dzisiaj troszkę częściej brzuch mi twardniał, ale zakupy dosyć spore zrobiłam i może od dźwigania.... i brzuch pobolewa okresowo... poza tym cisza, więc myślę, że Kaja, tak jak obiecała, czeka na tatę:tak:

Olasec, Michaś do schrupania ;-)
Anula, a @ się rozkręca? kiedy powinnaś dostać?
ewel, i jak, w szpitalu?

Ostatnia edycja:
Doris!! Kciuki nieustannie zaciśnięte!! :tak:

OneMore dni robocze od 7-15 no rozbawiło mnie to...paranoja!! Na noce na pewno mają jakąś obsadę anestezjologiczną. Musi być. Tylko pewnie na przypadki cc...ja rodziłam bez znieczulenia. Na taki poród się nastawiałam. Zresztą nawet nie wiem czy w moim szpitalu było dostępne znieczulenie. W każdym razie nie żałuję :sorry: żałuję tylko tego że dałam sobie podać dolargan...gdybym wiedziała jakie on ma działanie to wolałabym dalej cierpieć..tak mocno mnie otumanił ten zastrzyk, że jak sobie przypominam to aż mi się przykro robi :-( nawet nie pamiętam jak długo działał..zasypiałam między skurczami (tak, średnio co jakieś 1,5-2 minuty...) i wtedy śniły mi się jakieś totalne głupoty...a skurcze i tak i tak bolały. No ale jestem mądrzejsza na przyszłość. W ogóle, mam wrażenie ze dużo mnie nauczył poród Jaśka na ewentualny kolejny poród ;-)

ewel jak tam? :-)

angelstw, chciałabym i postaram się być dzielna, ale tak jak pisałam wcześniej, jestem wykończona emocjonalnie ostatnimi latami i ciążą, więc boję się, że mogę nie dać rady :sorry: jeden dzień mam taki z bojowym i pozytywnym nastawieniem a w następnym dniu już zaczynam panikować...:baffled: ja się nastawiam, że albo nic albo właśnie to zzo, bo te pozostałe faktycznie dużej różnicy nie robią a tylko jakieś dziwne skutki uboczne :baffled: a czytałam ostatnio o czym takim jak TENS - takie plastry, które za pomocą impulsów blokują przepływ informacji o bólu do mózgu, czy coś w tym stylu. Podobno fajna i nieinwazyjna rzecz, ale jeszcze mało popularna...

W ogóle to bardzo boję się, że mi tyłek rozsadzi.... ja w tej chwili mam hemoroidy, które już nie chcą się za bardzo chować i boję się, co to będzie po parciu i wysiłku podczas porodu... czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?

One powinnam dostać dzisiaj @, ale objawów w sumie brak poza bólem piersi, ale to mi się zdarza przed @, tak też jak migrena, której tym razem też nie było. Więc już nie wiem co o tym myśleć :baffled::eek: Co do porodu, One wydaje mi się, że jak już akcja się zacznie będziesz tak zdeterminowana, żeby jak najszybciej zobaczyć i przytulić Kaję że bojowe i pozytywne nastawieniem Cię nie opuści, a ta panika to przez to całe oczekiwanie :tak: Tyle przeszłaś, że z resztą na pewno sobie poradzisz :tak::-)

Anula, póki nie ma @ nadzieja jeszcze jest :tak:&&&&&&&&&&&&&&&& mi ostatnim razem cień cienia wyszedł dopiero w dzień spodziewanej @ a musiałam się nagimnastykować, żeby go dojrzeć :-p

Dzisiaj jakby ktoś ze mnie powietrze spuścił.... :baffled:

Ciekawe jak ewel..... miała iść do szpitala, więc może Lenka już jest na świecie...? :-)

No nie Lenka uparta i siedzi w brzuchu... W szpitalu mi już oxy wywolywali ale nie było postępu... Czekamy ciągle. Aż zechce wyjść. Ale. Dziś kawał czopa z. Krwią wylecial może coś się zacznie.... Oby

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry