reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Black ja nie farbuję, unikam też substancji wymienionych na stronie Sroka o....: Jeśli planujsze ciążę, jesteś w ciąży, karmisz piersią to jest to post specjalnie dla Ciebie i używam dla małej kosmetyków poddanych analizie przez Srokę (żadnych nivea czy podobnych ;-)).
Mój prywatny gin poprzednio pozwolił na pasemka w drugim trymestrze ale pod warunkiem otwartego okna w salonie (opary farby). Dlatego w tej ciąży nie farbuję nic tylko podcinam.

popieram witch pod względem cc - mój gin ostatnio też mówił, że mam wybór czy chcę cc czy sn po poprzedniej cc.

reklama
Borysowa - bardzo dobrze , że porozmawiałaś o tym wszystkim ze swoim mężem to duży postęp w psychice i na pewno jest wam lżej ;)
Co do przyjaciół to zbiegiem czasu wiem że ich nie ma i nie oczekiwać od nich żadnych wsparć wtedy się nie rozczarowywuje mam dystans do nich wszystkich . Miej wsparcie u męża i ufaj jem i sobie . Tak jak pisałas nie ma czym sie przejmować bo ci znajomi nie są warci naszego rozmyślania o nich ;) powodzenia

Anula dziekuje bardzo ;) tobie tez trzymam kciuki

Witam się dziewczyny.
Moja historia rok temu poroniłam.niby czułam się ok cały czas a na USG połòwkowym okazało się że serduszko przestało bić.
Po badaniach okazało się, że mam przeciwciała tarczycowe i chyba to dlatego.
Teraz jestem w 30 tygodniu ciąży i cały czas się stresuję czy tym razem będzie ok.

IwiX Witam! Dotarłaś już tak daleko, że musi być dobrze! Na pewno jesteś pod stałą kontrolą lekarską i jakby coś się działo, to lekarze wiedzą co robić. A u którego lekarza prowadzisz ciążę?

Black Cat Ja włosy farbowałam, wtedy kiedy mi przyszła na to ochota, a raczej jak już nie mogłam patrzeć na odrosty. Obecnie farby nie zawierają amoniaku, który był wcześniej przeciwwskazaniem do farbowania. Weź tylko pod uwagę, że przez hormony może Ci nieco inny odcień wyjść.

IwiX gratuluję tak zaawansowanej ciąży, Trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze, stres szkodzi maleństwu więc bądź dobrej myśli, trzymam kciuki za Ciebie i dziecko:-D

Witch84 nie wiedziałam, że nie mogą mi odmówić cesarki jeśli miałam ją wcześniej, teraz jestem trochę spokojniejsza. Myślałam, że poprzednia cesarka jest wskazaniem ale mogą naciskać na naturalny bo tyle się słyszy o przypadkach porodów naturalnych mimo wskazań do cięć cesarskich i często kończy się to niedotlenieniem dziecka lub innymi komplikacjami.

Z tego co mi pisałyście, mam porównanie i chyba jednak urodzę dużego słonika no ale zobaczymy jak będzie dalej...

Black Cat 3 tygodnie temu byłam zmuszona farbować włosy, ponieważ byłam zaproszona na wesele. Farba nie zawierała amoniaku, a taka nie wpływa na rozwój dziecka. Kolor wyszedł jeszcze lepszy niż myślała fryzjerka a ja wyszłam od niej zadowolona :-)

Borysowa dobrze, że jesteś tutaj z nami na forum, mi również dziewczyny pomogły pogodzić się ze stratą, bo w przeciwieństwie do Ciebie, ja nie miałam żadnego wsparcia w mężu, po prostu jego przy mnie nie było, ponieważ z pracy jedzie do innej pracy. Musiałam pogodzić się z tym sama, a raczej starałam się o tym nie myśleć, synek skutecznie mi w tym pomagał bo zajmował mi każdą wolną chwilę. Dopiero następna ciąża dała mi nadzieję i pomogła zrozumieć sens tego złego co mnie spotkało. Wierzę w to, że nic nie dzieje się bez powodu i myślę, że wszystko ma jakimś cel, może mamy przez to coś zrozumieć, może coś docenić czego na co dzień nie dostrzegamy...

Ostatnia edycja:
Bodajże w Rekomendacjach Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego jest napisane, że po cesarskim cięciu poród siłami natury może odbyć się tylko za świadomą zgodą rodzącej. I lekarze raczej przestrzegają tych zapisów. Jednakże w świetle Ustawy o zawodzie lekarza - tylko lekarz może podjąć decyzję dotyczącą cesarskiego cięcia. Musiałabyś poszukać i doczytać...
Mimo wszystko życzę Ci byś szczęśliwie urodziła sn ;-)

Dziękuję dziewczyny za kciuki - podziałały :tak:szew został zdjęty bez żadnych komplikacji, Kaja dzięki swoim akrobacjom jednak obróciła się główką do dołu, więc czekamy na poród naturalny :-) muszę się przestawić psychicznie na ten sn, bo już szczerze mówiąc na cesarkę się nastawiłam....:baffled: aha, niunia waży 3300 g., ktg też dobrze wyszło, skurczy brak. Więc czekamy...:-p

IwiX, witaj :happy:trzymam kciuki za szczęśliwą końcówkę ciąży &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& strach pozostanie do końca, ale jesteś już na takim etapie, że zagrożenie dla maleństwa minimalne i z każdym dniem maleje :tak:

reklama
Do góry