reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

ewel, tak jestem dokładnie 1 tydzień młodsza od Ciebie ;-)termin mam na 26-go listopada. Zakładam jednak, że szyjka nie wytrzyma tak długo, skoro już w 6 m-cu zaczęła się skracać i to porządnie...:confused:

reklama
Wiesz co różnie to bywa... Moja się skracala, skurczy full a ciągle trzyma:( co teraz bym. Chciala juz żeby się coś zaczelo, ciężko z brzuchem he mała się wierci czasami tak napiera głową na szyjkę ze świeczki mam w oczach:)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Moja w momencie zakładania szwu miała już 1 cm :baffled: więc przy takim nacisku teraz myślę, że nie za długo wytrzyma. Ale z drugiej strony, tak jak piszesz, różnie może być... pozostaje czekać :tak:też też nacisk na krocze czuję, szczególnie po dłuższym staniu/ruchu...

No szyjka może się skrócić do 0 ale musi się robić rozwarcie czasami dziewczyny z rozwarciem na 2cm smiagaja kilka tygodni:-)

Dziewczyny

15 dpo beta 916,6
17 dpo (dziś) beta 2326
gny8CYYIRoIirlxM66arh4yepUTBOLZNUI1gCwjITAFtR41akwDxuxGl2xAAgRAQE4gOWVBA4hr9usfLmsBaASAIUTgCmhAZAQQ5kvgEnTOIMBwgfALCwhiiJljInCCtFwrEArc4mIbGMGIEysWyG2x48VmHiNGIrmy5cuYE9vIjPgIwoAAOw==
))))

Tak bardzo się boję!!!!

IwiX światełko dla Anioła Twojego
[*] u mnie była podobna syt..tyle że bez problemów z tarczycą, ale też poroniłam na półmetku (supeł na pępowinie). Kolejną ciążę przeszłam całą w strachu aż do momentu kiedy nie utuliłam Synka. Jest cały i zdrowy. Rośnie i daje taką radość jakiej w życiu nie zaznałam :tak: jesteś już tak blisko końca że musi być dobrze!! 3mam kciuki za resztę ciąży i spokojnego finału ;-)

OneMore super wieści! :-) super że Kaja fiknęła koziołka, czyli jednak jest ogromna szansa że przejdziesz przez poród sn, ból porodowy i najpiękniejsze uczucie jakie czeka na końcu ;-) obyś dotrwała do przyjazdu J. i byście mogli razem urodzić Wasze Szczęście!

ewel masz rację. Czasem szyjki brak ale mimo wszystko rozwarcia nie ma, więc ciągle trzyma ;-)u mnie też było w 36tc że szyjka się skraca i na pewno nie dotrwam do terminu, a 2 tyg później okazało się że szyjka twarda i nic nie zwiastuje porodu :-p urodziłam 3 dni przed terminem :-)

czytam Was i czekam razem z Wami na chwile kiedy napiszecie że to już! Modlę się za kolejne szczęśliwe porody! :tak:

EDIT: Doris!!!! Teraz doczytałam! Modlę się podwójnie!! Oby To tym razem się udało!! :*

Ja po prostu nie wierzę!!!! Moje bety w ostatnich ciążach nie ledwo dochodziły do 100 na ty samym etapie. teraz w sierpniu ledwie 25 było, a tu przedwczoraj - 15 dpo beta ponad 900, szok.
Mocna kreska na teście wyskoczyła w 12 dpo, wcześniej nie testowałam.
Tak się boję, jak poradzić sobie z tym stresem???? Jak doczekać do soboty (powtórka bety), potem do wizyty serduszkowej, do połówkowego, do 38 tc.
Jestem obstawiona lekami, biorę lutkę 3x200, acard, clexane, kwas foliowy 5 mg, wit. b6, b12, magnez 2x2, encorton a od jutra jeszcze duphaston.

Doris, wspaniałe wieści :-) gratuluję :-) beta piękna i skoro inna niż w poprzednich ciążach, nie pozostaje nic innego jak wiara, że to TA szczęśliwie donoszona :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& informuj nas na bieżąco ;-)

Ozila, dawno Cię u nas nie było. Napisz chociaż króciutko co u Ciebie? jak synek się chowa i jak relacje z teściową?

reklama
Angelstw właśnie to tak jest... Ja to czekam już tak strasznie co tydzień mówię o to pewnie w tym tyg a tu nie Lenka siedzi :)
DORIS SUPER ale się ciesze, masz kochana taka obstawe leków ze będzie dobrze, strach jest.... Ale on potem będzie mniejszy .. Na pewno jak zaczniesz czuć ruchy to jednak uspokaja, choć czasami jak moja Lenka spala to się martwilam ale już inaczej niż przed pierwszym usg.. . Wtedy serce chciało wyskoczyć ale przeżyłam :)

Do góry