reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Doktorka pow ze norma mieści się między środkowym a ostatnim centylem, dodała ze ma długie kości udowe a waga jest wyliczana na ich podstawie i obwodu brzuszka i głowy wiec kości udowe ma na 33tc główka na 31 i brzuszek na 31, jak stwierdziła długie nogi po tacie ma, wyliczyla mi ze około 3600 będzie miała gdzieś jak się urodzi. Ale te wagi są orientacyjne ja w nie nie bardzo wierzę koleżanka moja miała mieć dziecko 3450 urodziła 4200 i często w druga stronę to idzie. Zresztą wole żeby była większa niż miała hipotrofie...

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dokładnie w sumie wystarczy ze dziecko ma dłuższe kości udowe i juz wyliczenie jest inne.. Ciesze się ze zdrowa, że są dobre przepływy bo tego się jakoś bałam :_)

ewel, a masz coś takiego jak drętwienie/puchnięcie dłoni? jak zginam palce/zaciskam pięść to taki dyskomfort czuję....dzisiaj w nocy spać nie mogłam przez to... nawet masowanie nie pomagało...:baffled: bo nogi to swoją drogą - wiadomo - mało ruchu i słabsze krążenie...

Byłam wczoraj na małych zakupach i udało się kupić kilka rzeczy dla niuni: pieluszki, krem na odparzenia, oliwkę, patyczki do uszu i pępuszka, proszek do prania ubranek niemowlaczków i 3 bodziaki - wreszcie fajne nie w kolorze różowym :-D Zawsze to już jakiś początek :happy:

Ostatnia edycja:
One drwtwieje mi czasami lewa, ale nie puchnie póki co. Myślę że to normalne... A bierzesz magnez?
Po malu zaczynasz kupować i dobrze a jak to cieszy :) my mamy juz wszystko poza wózkiem, łóżeczko przyjdzie jutro:-)) juz nie mogę się doczekać jak mąż złoży. No i może nianie zakupimy ale to zobaczymy.

Ostatnia edycja:
Bardzo cieszy :-) teściowie obiecali zabrać mnie w nadchodzącym tygodniu do dużego sklepu dziecięcego, gdzie będę mogła kupić większość potrzebnych rzeczy :happy: mam nadzieję, że uda się też kupić łóżeczko od ręki :happy: jaki termometr do temp. ciała kupiłaś?

Brałam przez jakiś czas magnez, ale odstawiłam, bo był z potasem a potas nie służy mi na nerki :baffled: kilka dni bolały mnie plecy w miejscu nerek i dlatego postanowiłam odstawić. Ale piję kakao niemal codziennie i staram się zjadać garść orzechów dziennie, w tym migdały :happy: W sumie czytałam teorię, że to się zdarza, ale chciałam zapytać czy w praktyce komuś jeszcze na forum oprócz mnie :happy:

Magne b6 jest bez potasu i polecany w ciąży, może ten spróbuj?
Ja kupowałam termometr microlife taki który jest bezdotykowy i mierzy temp ciała, powietrza i wody. Polecam:-)
Łóżeczko zamwaialam przez stronę, a już masz jakieś na oku? Jest tych rzeczy trochę do ogarnięcia :-)

Może faktycznie spróbuję inny magnez...:confused:

Od koleżanki odkupiłam śpiworek/kombinezon jesienno-zimowy i kombinezon typowo na zimę, czapeczki i kilka drobiazgów. Mam kilka bodziaków i 2 pajacyki, ale jak patrzę na moją listę wyprawkową, to jest kropla w morzu potrzeb :-p

W sumie szukałam łóżeczka w necie, ale chcemy zainstalować kółka (aby przemieszczać łóżeczko w razie potrzeby) i doszliśmy do wniosku, że lepiej kupić w sklepie, by mieć pewność, że nóżki są wystarczająco szerokie, by móc to zrobić. W necie łóżeczko z kółkami kosztuje min. 600 zł. Myślę, że rozsądniej kupić zwykłe za 200-300 zł i samemu zainstalować kółka. Za 600 zł. będziemy mieli już z materacem i pościelą :happy: A chciałabym zwykłe białe, bo zamówiłam białą szafę i regał na zabawki a ściany pomalowaliśmy na szaro... szukam kompromisu dla pokoju, który będą dzielić chłopiec i dziewczynka :eek:

Fajny pomysł, nawet nie wiedziałam o takich lozeczkach na kółkach, widzę ze juz przygotowania u Was na całego. A na kiedy termin masz?

reklama
Do góry