reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Doktorka pow ze norma mieści się między środkowym a ostatnim centylem, dodała ze ma długie kości udowe a waga jest wyliczana na ich podstawie i obwodu brzuszka i głowy wiec kości udowe ma na 33tc główka na 31 i brzuszek na 31, jak stwierdziła długie nogi po tacie ma, wyliczyla mi ze około 3600 będzie miała gdzieś jak się urodzi. Ale te wagi są orientacyjne ja w nie nie bardzo wierzę koleżanka moja miała mieć dziecko 3450 urodziła 4200 i często w druga stronę to idzie. Zresztą wole żeby była większa niż miała hipotrofie...

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dokładnie w sumie wystarczy ze dziecko ma dłuższe kości udowe i juz wyliczenie jest inne.. Ciesze się ze zdrowa, że są dobre przepływy bo tego się jakoś bałam :_)

ewel, a masz coś takiego jak drętwienie/puchnięcie dłoni? jak zginam palce/zaciskam pięść to taki dyskomfort czuję....dzisiaj w nocy spać nie mogłam przez to... nawet masowanie nie pomagało...:baffled: bo nogi to swoją drogą - wiadomo - mało ruchu i słabsze krążenie...

Byłam wczoraj na małych zakupach i udało się kupić kilka rzeczy dla niuni: pieluszki, krem na odparzenia, oliwkę, patyczki do uszu i pępuszka, proszek do prania ubranek niemowlaczków i 3 bodziaki - wreszcie fajne nie w kolorze różowym :-D Zawsze to już jakiś początek :happy:

Ostatnia edycja:
One drwtwieje mi czasami lewa, ale nie puchnie póki co. Myślę że to normalne... A bierzesz magnez?
Po malu zaczynasz kupować i dobrze a jak to cieszy :) my mamy juz wszystko poza wózkiem, łóżeczko przyjdzie jutro:-)) juz nie mogę się doczekać jak mąż złoży. No i może nianie zakupimy ale to zobaczymy.

Ostatnia edycja:
Bardzo cieszy :-) teściowie obiecali zabrać mnie w nadchodzącym tygodniu do dużego sklepu dziecięcego, gdzie będę mogła kupić większość potrzebnych rzeczy :happy: mam nadzieję, że uda się też kupić łóżeczko od ręki :happy: jaki termometr do temp. ciała kupiłaś?

Brałam przez jakiś czas magnez, ale odstawiłam, bo był z potasem a potas nie służy mi na nerki :baffled: kilka dni bolały mnie plecy w miejscu nerek i dlatego postanowiłam odstawić. Ale piję kakao niemal codziennie i staram się zjadać garść orzechów dziennie, w tym migdały :happy: W sumie czytałam teorię, że to się zdarza, ale chciałam zapytać czy w praktyce komuś jeszcze na forum oprócz mnie :happy:

Magne b6 jest bez potasu i polecany w ciąży, może ten spróbuj?
Ja kupowałam termometr microlife taki który jest bezdotykowy i mierzy temp ciała, powietrza i wody. Polecam:-)
Łóżeczko zamwaialam przez stronę, a już masz jakieś na oku? Jest tych rzeczy trochę do ogarnięcia :-)

Może faktycznie spróbuję inny magnez...:confused:

Od koleżanki odkupiłam śpiworek/kombinezon jesienno-zimowy i kombinezon typowo na zimę, czapeczki i kilka drobiazgów. Mam kilka bodziaków i 2 pajacyki, ale jak patrzę na moją listę wyprawkową, to jest kropla w morzu potrzeb :-p

W sumie szukałam łóżeczka w necie, ale chcemy zainstalować kółka (aby przemieszczać łóżeczko w razie potrzeby) i doszliśmy do wniosku, że lepiej kupić w sklepie, by mieć pewność, że nóżki są wystarczająco szerokie, by móc to zrobić. W necie łóżeczko z kółkami kosztuje min. 600 zł. Myślę, że rozsądniej kupić zwykłe za 200-300 zł i samemu zainstalować kółka. Za 600 zł. będziemy mieli już z materacem i pościelą :happy: A chciałabym zwykłe białe, bo zamówiłam białą szafę i regał na zabawki a ściany pomalowaliśmy na szaro... szukam kompromisu dla pokoju, który będą dzielić chłopiec i dziewczynka :eek:

Fajny pomysł, nawet nie wiedziałam o takich lozeczkach na kółkach, widzę ze juz przygotowania u Was na całego. A na kiedy termin masz?

reklama
Do góry