reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Olasec Nie łam się kochana! Wiem jak ciężko jest jak maluszek jest gdzie indziej a wokół wszystkie mamy mają maluszki obok siebie. Mój na szczęście tylko jedną dobę spędził na wcześniakach... Co do wady serduszka - moja córeczka miała coś podobnego ubytek + zwężenie zastawki aortalnej (czy jakoś tak podobnie to się nazywało) -> znaczy krew jej się nieco cofała. U nas też mówili, że być może będzie potrzebna operacja (balonikowanie). Miałam tylko ją obserwować czy nie sinieje i czy za szybko się nie męczy. Na szczęście po kontroli (jak miała 1,5 roku), kardiolog stwierdził, że mogę już więcej na kontrolę nie przychodzić. I Tobie tego życzę! PS. Córkę rodziłam w prywatnej klinice - podejrzewam, że jakbym była w szpitalu, to też by mi ją na badania zabrali...

reklama
olasec najważniejsze, że wiadomo z czym Michaś się mierzy, że nie ma bieganiny i tysiąca opinii bo nie wiadomo co mu jest. Być może ubytek sam się zrośnie, a jeśli nie to zabieg u starszego dziecka jest już bezpieczniejszy. Robiłaś echo serca w Krakowie czy w Warszawie? Nie znam historii dlatego pytam skąd wskazanie na echo serca? Sama chciałaś zrobić czy lekarze chcieli?

Frambuesa i ja Ciebie witam, światełko dla Aniołków
[*], u nas poczujesz się jak u siebie :tak:

Hej.

Olasec wszystko bedzie dobrze,zobaczysz i operacja nie bedzie potrzebna! Musi byc dobrze,a Ty musisz być silna dla Michałka chociaż wiem,ze ciezko...Trzymajcie sie cieplutko!

Dziękuję dziewczyny za wsparcie!

Planitude robiłam echo w Krakowie w szpitalu na Kopernika. Lekarz do którego chodziłam pracuje w tym szpitalu i miałam wcześniejsze poronienia i dał mi zlecenie na echo. Ubytek jest mały i dlatego ciężko go wykryć w okresie prenatalnym. A może to dobrze bo nic się z tym nie dało zrobić i martwila bym się do końca ciąży. Dzielny mój chłopczyk, więc tylko się modlić żeby ubytek się zarósł.

Olasec Kochana zobaczysz ze będzie wszystko dobrze.Mój Nikos tez ma ubytek w centrum serduszka.Za miesiąc mamy kontrolę u kardiologa, też mam nadzieję ze sie zaroslo.
Podobno 1/4 dzieci rodzi się z jakimiś ubytkami w serduszkach :/

Mi też nikt wcześniej (w ciazy) nic nie mówił o wadzie serduszka.
W 31 tc jak Nikos pchał się na swiat było podejrzenie arytmii ale później wykluczyli.

Zdrówka dla Maluszka i szybkiego powrotu do domku.Buziaki dla Was :*

Ostatnia edycja:
Olasec, serce się kraje.... ale wierzę, że wszystko się skończy pozytywnie - jak u witch - i żadna operacja ani skomplikowane leczenie nie będzie potrzebne :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& trzymajcie się cieplutko :-*

Moja niunia jest MEGA AKTYWNA już drugi dzień i troszkę mnie to niepokoi.... na tym etapie chyba powinna mieć coraz mniej miejsca a tym samym powinno być mniej gwałtownych ruchów...:confused: mam wrażenie, że brzuch mi troszkę mocniej wypchnęło, więc może niunia podrosła i bardziej ją czuję...???

Ostatnia edycja:
Olesec moja corka ma AsdII wykryto go w 2 mcż.miala kilka dziur.przecieki szybko sie meczyla i zdarzalo sie siniec W jednym szpitalu kazali odrazu operowac pojechalam do Zabrza Dostala leki i kazali ja tuczyc do 15 kg do zabiegu. Po roku brania lekow odstawiono dziury sie wiekszosci pozamykaly pare zostalo ale juz nie nadaja sie do zabiegu. Jestesmy tylko pod kontrola kardiologa.
Zycze Wam duzo zdrowka.

One nie martw się tym jest większa ma. Większa sile i mocniej ja czujesz, a miejsce jeszcze ma po 30tyg podobno inaczej czuć ruchy ale wszystko zależy od ułożenia dziecka. Ja czuje ciągle kooanie pod zebrami tak mocno ze myślę czy zaraz te nóżki jej nie wyjdą.
Byłam wczoraj na usg wiec przeolywy i wszystko jest piękne, mała juz główka w dół. Waży 1840g:))

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Olasec musisz być silna, trzymam kciuki, żeby wada serduszka Michałka sama znikła.

Frambuesa3 witaj w tej grupie,
[*] światełko dla Twojego Aniołka. One nie odchodzą, tylko opóźniają swoje przyjście na świat - pamiętaj o tym.

Wczoraj byłam na upragnionym USG i mam dobrą wiadomość, wszystko ok. Maleństwo rośnie, serduszko pięknie bije. Dostałam nawet nagranie z USG i wciąż słucham bijącego serduszka. Chyba czas zacząć się cieszyć i uwierzyć, że to co złe, mam za sobą. Jest to wspaniały prezent na naszą dzisiejszą 6 rocznicę ślubu.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry