reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mysle ze w najgorszym przypadku ci ja tez nakluja i bedzie po sprawie. Ale moze im sie uda ja rozpedzic farmakologicznie, jak nie duphastonem to innymi lekami. Nie martw sie na zapas :)

reklama
Witam się i ja z Wami na tym wątku, widzę dziewczyny kojarzące marudę jaką jestem :happy: resztę nieznajomych jeszcze nicków witam i zapalam światełko dla Waszych Aniołków
[*].

W skrócie moja historia:
- PCOS z brakiem owulacji, starania na clo, metformaxie, zastrzykach z pregnylu, dupku/luteinie i acardzie
- pierwsza ciąża Aniołek w 8 tc
- druga po 9 miesiącach kolejna ciąża - córcia (dużo i trudno)
- trzecia ciąża - na inofemie o witaminie d3 + kwas foliowy..

Jestem dziś po wizycie, CRL 4,18, FHR 161/min., NT 2,3.. Historia się powtarza, poprzednio było 4,7 i amniopunkcja. Dziś gin stwierdził, że jest ok, norma NT wg niego do 3 mm. Trochę mnie dziwi to co mówił ponieważ dzieciaczek nie ma wymaganych 45 mm do pomiaru NT a ten już zadowolony z siebie.. Chyba umówię się na usg prywatnie do mojego przystojnego gina..

kwiatuszku trzymam kciuki za Ciebie &&&& mój torbiel w tej ciąży też miał ok 5 cm ale już zniknął..

onemoretime miło Cię czytać :happy:

Witaj Pleni :happy: jak mówiłaś, tak zrobiłaś :-) GRATULUJĘ - to już końcówka I trymestru :rofl2: długo się staraliście tym razem? wydaje mi się, że warto skonsultować te pomiary z innym ginem, abyście znów nie musieli przechodzić przez to samo :baffled: a skoro taki przystojny, to tym bardziej ;-) i oczywiście &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :-) jak się miewa Zoja? gotowa na rodzeństwo?

Mnie odwiedziła dzisiaj mama z siostrą :happy: zapas gołąbków, pierogów, kotletów itp. mam na co najmniej 2 tygodnie :-D przy moim leżącym trybie życia fajnie się zapowiada przyrost wagi :-p

Ostatnia edycja:
Hej.

One piękny brzusio:)

Dziewczyny?Pytanko mam,bo chyba o to nie pytałam,czy duphaston nasz polski a z importu sie czyms różni?Czytałam skłąd i niby to samo,bo na pasku co sie wyciska różni sie jedna literka w jakiejs nazwie,ale skład niby ten sam...

onemoretime zaszliśmy w 3 cyklu z inofemem. Trzecim cyklu po porodzie ;-) bez tych wszystkich clostilbegytów, zastrzyków, monitoringów, stresu, seksu z zegarkiem w ręku bo już coś kłuje :eek: stwierdziliśmy, że działamy a jak się coś uda to będzie ok.
Nie przejmuję się już tak tymi pomiarami, zadzwonię do drugiego gina i jeśli zmieszczę się do 13t6d to wydam te 150 zł. Amniopunkcji i tak nie zamierzam robić, test Pappa raczej również sobie odpuszczę. Kość nosowa jest, przepływy ok, mój gin na NFZ stary i już trochę widział, pomierzył i powiedział, że nic go nie niepokoi. Jakby było inaczej kręciłby nosem bo go znam a tu nawet mu brew nie drgnęła. Wie, że jestem przewrażliwiona i wiem dobrze co do mnie mówi. Koleżankę pytałam o jej usg z ciąży, wywaliła gały i powiedziała, że nie wie o co pytam :baffled: Ja w tej ciąży nie chciałam brać duphastonu, zresztą gin dał mi tylko lutkę bo chyba też już nie lubi dupka, zresztą widzę jakiś trend w drugą stronę, druga koleżanka na krwiaka też tylko lutka i zero dupka.. Ja zrezygnowałam z progesteronu i tylko badałam jego poziom, lutka jest bo jest.
Zoja mówi "dzidzia w brzuszku" ale nie wiem czy już wie co z czym, uważa się za pępek mojego świata i ja ją w tym utwierdzam, nie wiem co w marcu pocznę - chyba się sklonuję:tak:

Jaki masz pomysł na imię? Sorki, że nie jestem w temacie, ale nie nadrobię już cpp od tamtego roku :baffled: i podczytywać będę od teraz, wcześniej nawet suwaczka nie miałam, dopiero od dzisiaj..

ONA1227 możesz potraktować go jak ten sam lek, import równoległy z innego kraju, czasem tańszy, ta sama substancja czynna.

reklama
Do góry