reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Olasec brzuszek śliczny. Miło mi też słyszeć, że jest tutaj ktoś, kto również ma św Ritę za powierniczkę. Ja zaczęłam się modlić po poronieniu i jak na razie jest ok, szybko zaszłam w ciążę choć się nie starałam (po jednym razie wyszło...) i mam większość objawów więc chyba jest wszystko dobrze z dzidzią. USG mam za 2 tygodnie ale w razie niepokojących objawów mam od razu dzwonić do lekarza. Boję się ale pomału zaczynam wierzyć, że wszystko będzie dobrze i tamto poronienie było tylko "wadą" w połączeniu się genów jak to powiedział mój gin. Dzisiaj kończy mi się 6 tydzień... chcę wierzyć, że wszystko będzie dobrze, w miarę możliwości się oszczędzam (przy 3.5 letnim dziecku to nie takie proste).

Cieszę się że tak wielu z nas się udało i niedługo Macie terminy porodów

Łączę się w bólu z tymi którym jeszcze nie było dane... :frown::frown::frown::frown:Wiem co przechodzicie, nawet boję się sobie przypomnieć co wtedy przeżywałam ale to forum i Wy kochane pomogłyście mi wyjść z tego dołka i dać nadzieję na lepsze jutro.

pozdrawiam :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Olasec Ale już nisko masz brzuszek! Taki fajny i zgrabniutki!

OneMoreTime Czekamy na fotkę!

Lena2710 Ja swoją stratę tłumaczę sobie podobnie... Aczkolwiek mam też wyrzuty sumienia, bo będąc w ciąży (choć wówczas o tym nie wiedziałam, bo się nie starałam - jeszcze przed terminem @), zrobiłam RTG płuc. I nie wiem czy to też nie miało wpływu. Staram się o tym nie myśleć za dużo...

lumia Trzymasz się jakoś? Nie poddawaj się! Wypłacz się, a potem otrzyj łzy i do dzieła! Tylu dziewczynom tutaj się w końcu udało, więc wierzę, że i na Ciebie przyjdzie czas. W końcu udało Ci się zajść w ciążę, więc jest to możliwe. Badaj się, znajdź przyczynę i walcz dalej!

Pisze by podzielic sie dobra wiadomoscia, otoz bylam dzis na kontroli i okazalo sie ze operowany jajnik podjal prace i dziala jak zdrowy :) teraz kwestia czy ta polowka jajowodu ktora mi zostala bedzie w stanie wylapac jajko ale doktorka mowi ze mozliwe ze tak a jak nie to nawet sie zdaza ze drugi jajowod lapie. Mowi ze jeszcze nigdy nie widziala zeby komus sie w miesiac tak wygoil jajnik i juz mial jajeczka! Ona mnie operowala wiec widziala w jak strasznym byl stanie przez ta wielka torbiel. A jednak :) teraz kazala nam wyluzowac , brac tylko kwas foliowy i probowac naturalnie. Moze moj przypadek podniesie kogos na duchu, nie zawsze jest tak zle jakby sie mialo na poczatku wydawac.

Hej.
Lumia bardzo mi przykro:(trzymaj sie Kochana:*:*:*

Dziewczyny powiedzcie mi czy takie kłucie po obu stronach podbrzusza jest normalne?nie jest to ciagle i bardzo bolesne,ale jednak cos jest;/ 12t1d

Gloria6 to świetna wiadomość :-) trzymam kciuki żeby wszystko szło po Twojej myśli :-)

Ona1227 ja też miałam takie kłucia na początku i to jest od rosnącej macicy, wiec normalne. Będzie dobrze :-)

gloria, super wieści :tak::-) pozostaje Ci działać a nam trzymać kciuki ;-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ONA, to jak najbardziej normalne :tak: nadal tak mam :happy:

A to mój brzuszek w 26+6 tc :happy:

20150826_163313 - Kopia.jpg

Wybrałam się dzisiaj do biblioteki, bo wszystko przeczytałam i miałam książki po terminie, ale okazało się, że te ok. 300 m ( myślałam, że to będzie pikuś) to i tak za daleko jak na moją obecną kondycję... :baffled: musiałam posiedzieć na miejscu jakieś 15 min., żeby dojść do siebie. Chyba daruję sobie takie wyjścia aż do wizyty kontrolnej 2 września...

Załączniki

• 20150826_163313 - Kopia.jpg
    20150826_163313 - Kopia.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
One piekny domek :*
Gloria Ty mialas torbiel na jajniku? Dużą? Wybacz, ale nie jestem w stanie ogarnąć nikow i co u kogo sie dzieje. Mogla bys mi napisac? Bo tez mam torbiel i to ogromna i boje sie jak cholera co mi powie jutro dr...

Dziewczyny,
Pisze z kom i nie mam aplikacji wiec nie jestem wstanie "podziekowac" przy kazdym poscie z cieplymu slowamu plynacymi w moim kierunku!
Ale tu i teraz chce ogromnie kazdej z Was osobn a podziekowac. Jestescie nieocenione.
Lzy juz wszystkie wyplakalam, pozostanie smutek i pamiec.
Ale NIE PODDAM SIE!!!
Man plan dzialania. Intuicja podpowiada mi, ze to cos z imunologia. A do tej pory stety/niestety mnie nie zawiodla.
Za tydzien ide do gin, mowie co chce zrobic i DZIALAMY!
I DOPNE SWEGO! Po chwilu zalamania , przyszla wielka determinacja!!!!!

Dla kazdej z Was:-*

Tak kwiatuszku, mialam torbiel ponad 6cm x 6cm w wyniku stymulacji hormonalnej, po clo urosly mi wielkie pecherzyki ale nie pekly i przetworzyly sie w torbiele. Jedna sie wchlonela po duphastonie ale druga zostala. I jak mialam usuwana ciaze pozamaciczna to ta torbiel nakluli i teraz juz nie ma po niej sladu :) niemniej po laparoskopii nie dawali mi szans na to ze ten jajnik bedzie jeszcze czynny a jednak podjal prace i sie zregenerowal w ciagu miesiaca. Dr mowila ze to jest wlasnie niesamowite ze jajniki potrafia sie tak szybko "naprawic" i sa nieprzewidywalne.

reklama
Do góry