reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

I ja z szyjką nie pomogę - na tym etapie ginekolog nigdy mi nie badał/sprawdzał szyjki. Może popytaj na innych wątkach?

gloria - że też niby ta medycyna taka rozwinięta, a mają problem z ocenieniem czy ciąża jest czy jej nie ma. Trzymaj się dzielnie! Faktycznie jakieś to wszystko pokręcone u Ciebie.

reklama
Gloria6 trzymaj się dzielnie :-)

Stokrotka85 heparyne czyli clexane jest tylko na receptę. To są dość drogie zastrzyki bo ok 11-12 zł za jeden a trzeba brać codziennie. Ja juz mam takie zrosty i siniak od zastrzyków, że już mam dość. A lekarz mi powiedział ostatnio, że jeszcze 6 tygodni po porodzie będę musiała je brać:-(

stokrotka, przy wcześniejszej ciąży też brałam heparynę i kilka zastrzyków mi zostało. Wiedziałam, że przy kolejnej ciąży również będę to brała. Więc jak tylko zrobiłam test i wyszedł pozytywny a okazało się, że lekarz jest na urlopie, to zaczęłam brać. Niestety, to jest tylko na receptę i jak nie masz zniżki to mega drogie :baffled:

gloria, trzymaj się i dawaj znać &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ewel, na opisie z badania połówkowego mam, że szyjka macicy jest długości 41 mm. A gin powiedział, że szyjka powinna mieć minimum 25 mm a w związku z tym, że ja mam 21 mm (chociaż głowy sobie nie dam uciąć, bo zakręcona jestem jak .... np. tą wizytę powinnam mieć w środę a coś mi się ubzdurało, że dzisiaj i poszłam dzisiaj - na szczęście ktoś wypadł i gin mnie dzisiaj przyjął), to wprowadzimy jeszcze raz luteinę 2x dziennie.
W środę tak czy inaczej muszę podejść po zwolnienie lekarskie, więc jak będzie możliwość, to zapytam go jeszcze raz jak wygląda sytuacja...
Następną wizytę wyznaczył mi na za 3 tyg. Może gdyby było aż tak źle, to kazałby mi przyjść wcześniej.... :confused: może faktycznie coś pokręciłam...:confused:

Dziekuje wam wszystkim za wsparcie, jestescie kochane! To wlasnie mnie rozbraja ze ona pol godziny robila to usg i nic a nic nie widziala a ten doktor tutaj nawet mi pokazal maly pecherzyk na monitorze i twierdzi ze czekamy az sie w nim pokaze zarodek. On mowi ze od wynikow bety mam odjac 10000 bo tyle dostalam zastrzyku a pregnyl to nic innego jak kosmowka - bhcg. Czyli moje prawdziwe wyniki to 1810 i po 48h 2623 wiec juz lepiej to wyglada...ale zobaczymy jutro rano jaki bedzie ten wynik z dzisiaj.

Hej.

Gloria trzymaj się:*

Ja po wizycie,wszystko wporządku,maleństwu serducho bije jak oszalałe,150uderzen na minute:)i juz jest piekne:)

Pytanie mam, czy któras z Was po usg dopochwowym miała plamienia?ja sie polozyłam zbadała najpierw na fotelu pozniej usg musialam sie wysikac bo nic nie widziała a patrze a tam krew na papierze mowie jej a ona ze to pewnie po badaniu usg szyjka jest wrazliwa i dlatego,ze nie wyglada aby mialo sie dziac cos złego.ale dopiero sie uspokoje jak któraś z Was tak miała,

One tak myślę... Bo szyjka taka na tym etapie w ciąży to nakaz leżenia i jest to niebezpiecznie bo może dojść do przed wczesnego porodu. Ja miałam mierzona dwa razy ale się nic póki co nie dzieje a lekarz zaznaczył ze jak będzie się skracać bardzo konieczne będzie leżenie i oszczędzanie się. Tez mam znajoma której się skróciła o połowę i miała szew zakładany. Wiec jeśli tobie by się o połowę skróciła to. Na pewno by Ci dał zalecenia takie myślę,że na pewno z wrażeń i wszystkiego mogłaś źle zrozumiec:)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Gloria masz zylaki? Albo ktoś w rodzinie? Mozesz starać się o refundacje. Mi tak Karola polecila i As znalazla kto się kwalifikuje. I mam zaświadczenie od chirurga naczyniowego że powinnam mieć refundowane.

reklama
ONA1227 Ja miałam niewielką nadżerkę i po USG dopochwowym miałam prawdopodobnie przez to plamienia
OneMoreTime Może faktycznie coś pokręciłaś? Ja w ciążach miałam typowo ciążową głowę - wszystko mi się plątało :-pGinekolog pewnie by coś więcej powiedział jakby było coś nie tak.

Do góry