reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

One ja miałam takie bólowe wzdecia z kółkami jelitowymi ze myslalam ze na IP pojadę... Ale nospe wzielam i espumisany 2 i przeszło.... Espumisan biorę zazwyczaj jak mam wzdecia 2 tabl na raz i max 3 razy dziennie tak doktorka mówiła. Boli to wiem... Az zazyna jak by ktoś szpilki wbijal

reklama
OneMoreTime...pamietaj że "co wypłaczesz to nie wysikasz" ;-) żarcik taki ;-)...
.Kochana przeciez jest wszystko dobrze....Pozytywne myślenie droga do sukcesu :tak:
Też miałam wzdęcia dopóki nie przeszłam na dietę (w moim przypadku była to dieta cukrzycowa)

Masha pokaż brzusio...please :-)

Kurcze dziewczyny......zobaczycie jak po porodzie będzie Wam brakowało brzuszków :tak: Strasznie tęsknie za moją "piłeczką" :laugh2:

ewel i OneMoreTime u Was też już pewnie coś widać? :-) Pochwalcie się.

One tak późno bo mój lekarz jest na urlopie a do innego nie chce iść bo już wie co i jak. Wczoraj cały dzień miałam spokój po czopki Ale wieczorem znowu biegunka i tak ciągle coś. Już nie wiem co mam brać żeby choć trochę przestało bolec. Do tego jestem już ponad tydzień przeziebiona z klimy w pracy i normalnie już jestem na wyczerpaniu :(
Ja w ciąży jak miałam wzdęcia i też mnie tak kłuło to dużo mi pomagały jogurty. Ale wiadomo każdy ma inaczej.

Misia, ciężko mi wykrzesać z siebie ten optymizm... miałam już taki moment, że zaczęłam się cieszyć, ale znów dopadł mnie dołek...:-(

Ja naprawdę uważam na to co jem. Poczytałam co powoduje wzdęcia i unikam tych produktów (skusiłam się tylko na ten bigos z młodej kapusty, bo tak uwielbiam...:baffled:). Poza tym też z uwagi na zaparcia więcej piję, staram się jeść 5 posiłków dziennie o podobnych porach ( 3 główne i 2 przekąski). Minął mi już ten wilczy apetyt, więc jest mi łatwiej. Więc to nie jest tak, że wciągam co podlezie i później narzekam :no:

Jak wrócę od gina, to pstryknę zdjęcie mojego brzuszka. Chociaż osoby postronne nie widzą go jeszcze :happy:

Ag, spróbuję jeść więcej jogurtów :tak: a Tobie dużo zdrówka życzę :happy:

Już po wizycie :happy: Wklejam aktualne zdjęcie maleństwa:

dzidzia 1.jpg

Z usg wynika, że wszystko w porządku: mózg, kość nosowa, przezierność karkowa, serduszko, rączki i paluszki, nóżki, przepływy i coś tam w brzuszku :tak:Pani dr powiedziała, że nie ma się czego przyczepić. Oczywiście będą jeszcze badania z krwi, które są uzupełnieniem badań prenatalnych, ale wyniki za jakiś tydzień.
Mam wybrać zapasy dupka, które posiadam i odstawiamy go. Gin zlecił mi jeszcze dodatkowe badania typu: grupa krwi (mam wynik z 2012 r., ale powiedział,że za stare :szok: jestem w szoku, bo to się raczej nie zmienia), tokso w klasie igm itp.

Poużalałam się na wszystkie moje bolączki i gin kazał mi brać espumisan 3x dziennie. Powiedział, że mogę pić 2-3 szkl. melisy dziennie, jeśli potrzebuję. Następna oficjalna wizyta 17 czerwca, ale mogę przyjść w międzyczasie na podejrzenie szkraba :happy:

Aby rozkręcić moje pozytywne nastawienie poszłam do sklepu i kupiłam takie cudeńko:

20150525_190400.jpg

I wklejam jeszcze mój mini brzuszek ( muszę poczytać instrukcję obsługi aparatu, żeby samowyzwalacz uruchomić i całą sylwetkę ująć - tymczasem wklejam fotkę z rąsi;-))

Załączniki

• dzidzia 1.jpg
    dzidzia 1.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 56
  • 20150525_190400.jpg
    20150525_190400.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 57
  • 13 tc.jpg
    13 tc.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 53
  • 13 tc..jpg
    13 tc..jpg