reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Doris kciukasy ściśnięte!! :tak:
alza a nie będę już dumać nad nią...wokół niej jedynej świat się przecież nie kręci:tak: ja wiem, że jestem zdeterminowana mocno i te kilogramy które mi przybyły w ciąży, zrzucę i to szybciej niż jej się wydaje :tak: skoro w 9 miesiącu mam siłę ćwiczyć, rozciągać się i ruszać, to jak urodzę - też się siły znajdą:-) dojdą spacery z Jaśkiem i karmienie cycochem to Młody ze mnie ściągnie co trzeba :-p

a dziś już mamy luty! Więc oficjalnie moje dziecko będzie lutowe :-D
wczoraj całe popołudnie miałam nieregularne skurcze :tak: takie ćmiące w podbrzuszu, goniłam wszędzie z telefonem i mierzyłam każdy kolejny :-D brzucho twardniał jak skała. Fakt faktem że popracowałam wczoraj w domu, chyba mnie dopadł ten słynny przedporodowy napływ energii :-p bo pościerałam wszystkie podłogi i schody!! A nie znoszę ścierać schodów - zawsze Męża do tego gonię:-p Dzidziol był wczoraj jakiś spokojny. Nie rozpychał się tak mocno jak zawsze, chyba już też czuje powoli co się święci ;-)

dobrego dnia!:tak:

reklama
Witajcie dziewczynki

Angelstw ja już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę Jaśka :-D Cały czas czekam na Twój poród...bo później w kolejności rozpakuję sie ja lub Martavel :-)
I w nosie z teściową......Moja też ma odchyły od normy.....Przed ciążą ciągle słyszałam "Ty to masz tłuste łapska"...Fakt do chudych nie należę, ale nie uważam żebym była tłusta :eek:
Teraz w ciąży mi na szczęście nie dokuczała. Czasami to az przesadnie wchodzi mi w tyłek.....czego tez nie lubie.
Powiedziałam mężowi jedno.......że mam nadzieję ze po porodzie nie będzie u Nas ciągle przesiadywała (mieszkamy koło siebie - dzieli Nas tylko jeden dom).....Jesli będzie latać codziennie to On Jej grzecznie powie że też chcemy troche spokoju.

Staraczki Kochane &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zacisnięte :happy: Luty musi być Wasz !!!!!

OneMoreTime fluidki na wieczorny wyjazd.....no i wieczorne boboseksy :-D ----------------------------------------------------------------------
Owocnej pracy ;-)

Ja poproszę o kciuki na jutro.....Najpierw jadę na pobranie krwi, później mam wizytę u gin.....no i u tej nieszczęsnej diabetolog........Jak wyjedziemy o 7:00 rano tak wrócimy pewnie wieczorem :eek:
MAm jechać z meżem, bo ginka pobierze mi GBS i mąż ma szybko dostarczyć to do Laboratorium Mikrobiologicznego.

Anty
A dlaczego kazał Ci zrobić rezerwę jajnikową? ma jakieś podejrzenia?. Ja robiłam amh w celu potwierdzenia pcos i wynik wyszedł własnie na pcos. Z tego co pamietam to chwilke poczekasz na wynik...Szkoda ,że lh nie kazał Ci zrobić, bo tak jak wczesniej pisałam stosunek Lh do TSH (albo na odwrót - nie pamiętam) też nam daje obraz, co tam słychać z hormonami:p

A pozostając w temacie Tesciowych, własnie dziś jedziemy na obiad:) Teściowa dobrze gotuje, ale tłusto:p i smieję się z mężem ,że jakbyśmy z nimi mieszkali to pewnie byśmy futryny musieli poszerzać;-):-p U mnie zarówno teściu jak i trsciowa są "poczciwych" gabarytów:p

Doris za testowanie &&&&&&&&&&&&&& co tam u Ciebie?
Misia, dziękuję za pamięć. Jutro powinna być owulka, więc dziś i jutro pracowicie się zapowiada :-):cool2:
za jutrzejsze wizytowanie &&&&&&&& oby krócej było, bo że będzie wszystko dobrze, nie mam wątpliwości;-) :happy:

Ja ostatnio gubię kg bez odchudzania :baffled::-) z jednej strony fajnie, że wysiłku wielkiego wkładać nie muszę, ale z drugiej strony wiem, że to wiąże się z stresem i nerwami związanymi z pracą ostatnio i "ogólnie" wiadomo. Nie mam apetytu, co nie jest u mnie zjawiskiem częstym:-p. Staram się wyluzować przed boboseksami i uciszać budzące się nadzieje, ale ciężko jest. Same wiecie :baffled:

Mimo, że ja lubię moją teściową ( w zdrowych dawkach ;-)), to też wolałabym, żeby się nie wtrącała za bardzo. Na razie się to udaje, bo u nas jest b. ciepło w mieszkaniu i po 5 min. jej jest już duszno. W efekcie mimo, że mieszkamy 2 ulice od siebie,to była u nas może ze 3 razy (w ciągu 5 lat). Więc widujemy się tylko wtedy, kiedy ja do nich pójdę :-)

Uciekam dziewczyny się spakować i jeszcze kilka rzeczy ogarnąć przed wyjazdem. Wracam za tydzień, ale jak net będzie działał, to będę do Was zaglądać. Chyba,że będę BARDZO zajęta ;-)

:-*****

Anty - ja tez nie pomoge z wynikami. Kompletnie sie nie znam.
Doris - kciuki zacisniete ;))

Czytajac wasze wpisy o tesciowych ja musze swoja docenic. Bo jest do rany przyloz. Kobieta do ktorej moge zadzwonic o 3 nad ranem i sie wyplakac Jesli potrzebuje. Teraz zaczyna wariowac bo pierwszy wnuk ale tez dajemy rade. Z kolei moja mama to taka tesciowa jaka opisujecie. Dla mojej bratowej jest okropna. Chlopakom tez sie czasem dostanie. Taka natura kobiety. Dlatego dziewczyny. Grunt to zeby nie dac soba pomiatac i nie pozwolic na takie traktowanie. nie siedziec cicho tylko miec odwage powiedziec co sie mysli. Jesli poskutkuje to pewnie na Jakis czas i trzeba bedzie znow przypomniec :)

Misia ja tez czekam caly czas na angelstw bo wien ze pozniej my :)))) ja juz zaczynam swirowac i doszukuje sie objawow porodu. Wylatuje ze mnie luteina i mam czasem watpliwosci czy to nie wody plodowe. Kciuki bede jutro trzymac. Ja tez jutro wizytuje o 9:30:)

Anty niestety przede wszystkim musimy czekać ze względu na zapalenie zakrzepowe żył z którym walczę w zasadzie od #, czyli od października, ostatnie usg żył nie było najlepsze, do tego badania na zespół antyfofsolipidowy podobno trzeba powtarzać trzykrotnie co 6-8 tygodni żeby lekarz mógł wiarygodnie zinterpretować wyniki, a że lekarza (ch.naczyniowego) w styczniu musiałam zmienić to badania zaczynam od nowa, ale przynajmniej tym razem mam w końcu poczucie że trafiłam na dobrego specjalistę. A sierpień dlatego że bardzo chciałabym podarować mojemu mężowi piękny prezent na 30 urodziny :)

Misia, Martavel &&&&&&& za brzuchatkowe wizytowanie :)
Angelstw myślami jestem z Tobą i jak Wszystkie dziewczyny czekam niecierpliwie na Twoje rozwiązanie &&&&&&&&&

I na koniec mnogość &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla Wszystkich staraczek :):) luty musi być Wasz dziewczyny :):)
OneMoreTime owocnej wyprawy życzę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Spokojnej niedzieli życzę dziewczyny :)

OneMoreTime wybaczymy Ci Twoja nieobecność ;-) To zrozumiałe :-p Ale jeśli faktycznie znajdziesz czas i będziesz miała możliwość to zapraszamy do Nas :-)
Szerokich lotów Kochana :*

Doris &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :happy:

Martavel w takim razie też będę trzymać kciuki jutro &&&&&&&&&&& ;-)
A może Nasze chłopaki urodzą się tego samego dnia......kto wie :-D

Ja dzis czuje się jak nigdy dotąd....nic mnie nie boli, Malutek sobie wypina co chwilke nóżki albo poopcię :-D .humor mi dopisuje, mam zapał do pracy jak Angelstw.......sprzątnęłam całe mieszkanie :-D Teraz czekam aż obiadek sie ugotuje:tak:
A to wszystko chyba przez to,ze pierwszy raz(nie pamietam od kiedy) przespałam całą noc bez wstawania do wc :-)
Zasnęłam koło 1:00 a wstałam o 8:00.....wyspałam się jak Smok :-D

Misia, Martave &&&&&& za jutrzejsze wizyty:-)
A na kiedy Wy Dziewczynki macie termin porodu?

Angelstw
Ojjj cały czas myślę o Tobie;-) kurcze ty na dniach nam sie rozpakujesz Kochana:rofl2:

One
Upojnych i owocnych chwilllll !!!!:tak::-) zaciskam&&&&&&&&&&&&&&

Doris

A jak tam u Ciebie?

Hej

Onemoretime, Lumia...dzięki, że pytacie...ja czekam na wynik hist.pat po drugiej histeroskopii, po pierwszej było podejrzenie polipa ale wynik wyszedł wątpliwy, bo jak napisali "materiał zbyt skąpy". Miałam mieć łyżeczkowanie ale w trakcie, już jak mnie uśpili gin zadecydował, że szkoda robić łyżeczkowanie, jak w macicy wszystko w porządku, ponownie pobrał tylko wycinek tym razem endometrium i się obyło bez łyżeczkowania.
Dobrze, bo musiałabym znów się wstrzymywać ze staraniami, czekać, znów cykle by się rozregulowały a tak to ja nie mam przeciwwskazań do staranek ale na ten miesiąc nie liczę, bo 15 miałam histeroskopię w 9dc.
Ostatnią @ miałam 7.01 więc teraz czekam na kolejną, pewnie gdzieś 5.02.
A tak ogólnie to ja chyba straciłam nadzieję, dziewczyny na forum już na końcówkach ciąż, a ja ciągle w trakcie. Najgorsze jest to, że u mnie niby nie ma przyczyny, czemu tak się dzieje, owu jest, rezerwa jajnikowa jak u 20 latki, zrostów brak a jednak coś jest nie tak

Martavel, Misia...kciuki za Wasze wizyty!!!

Angelstw...a Ty będziesz rodzić SN?

Buziaki dla całej Reszty niewymienionych Dziewcząt!!!!

reklama
Lumia ja termin mam na 17 marca wg OM, ale wg usg przesunął sie aż o 2 tygodnie...na 4 marca :happy:
Ale trzymając się tego 17 marca...to Martavel też ma termin cos koło tego ....dlatego liczę że może rozpakujemy się jednego dnia :happy:

Doris nie wolno Ci tracić nadziei...Musisz wierzyc ze sie uda......My wierzymy że w końcu doczekasz sie swojego Maleństwa :tak: Będzie dobrze..MUSI BYĆ!!!!!! &&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Do góry