reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

U mnie niestety cholerna powtórka z rozrywki... W poniedziałek mam #
Nie wiem jak przeżyję jutrzejszy dzień, a mam w pracy ważne odbiory i muszę być. Tylko jak zwlec się z łóżka i jak zasnąć dzisiejszej nocy...
prija ja mam luteinę, a to chyba to samo? Mnie już się nie przyda

reklama
anty nie wierzę... trzymaj się dzielnie...

jeśli o mnie chodzi, po wizycie niczego się nie dowiedziałam...wyniki z krwi okej, ale mój gin usg mi nie zrobił - dopiero mam skierowanie 15.12. nadal mam plamienia co jakieś 2-3 dni, czasem pobolewa mnie brzuch i nie wiem co mam myśleć. We wtorek idę na USG o 16 na prywatną wizytę, nie wiem jak wytrzymam do tego czasu... Boję się strasznie.

pozdrawiam.

OneMoreTime, usg mialam u niego jak tylko zaczelam plamic, a potem jak mialam krwawienie to w szpitalu mialam dwa usg. Zarowno lekarz w szpitalu jak i ten moj powiedzieli, ze jesli nie ma krwi a tylko "kawa z mlekiem" to zeby sie nie stresować i ze to sie moze zdarzac u mnie ze wzgledu na "to cos". Tak wiec mimo wszystko zapisalam sie na usg prywatnie, ale dopiero na wtorek (do ordynatora ze szpitala w ktorym bylam), gdyby bylo cos nie tak to sobie pomyslalam ze od razu mnie "pokieruje do siebie"... a moj zapisal mi usg 15.12.2014. Stres mam bardzo duzy, nie moge spac w nocy... generalnie psychicznie u mnie kiepsko, nie potrafie sie cieszyc jeszcze i jakos tak nie dochodzi to do mnie, dopiero jak zrobie to usg we wtorek to zobaczymy... no i tylko Wam tak naprawde pisze co czuje, Maz mi wmawia ze wszystko jest ok i za bardzo o wszystkim mysle, mama tak samo... ale bol psychiczny i strach mam ogromny...

Po prostu w czwartek była tam tylko czarna dziura, a to co widzieliśmy poprzednio było zwykłym naczynkiem. Z resztą gin próbował mnie na to nastawić...

Dziewczyny mam do was ogromną prośbę. Czy macie może zdjęcie USG z pierwszych tygodni ciąży? A jeśli tak to czy możecie je wstawić? Chciałabym po prostu zobaczyć jak to powinno normalnie wyglądać... Co powinno się zobaczyć na monitorze.

masha a ten gin do którego chodzisz jest na NFZ? I nie pracuje w szpitalu? Trochę zagmatwana u ciebie ta sytuacja... Nie mógł ci zrobić USG chociażby po to, żeby cię trochę uspokoić? A co powiedział na ból brzucha?

Masha bedzie dobrze. Musisz w to wierzyc :tak:.
Zastanawiam sie tylko czy nie za często masz robione usg. Zrezygnowałabym z wtorkowego prywatnie i poczekałabym do tego 15.12. To tylko 9 dni. Wiem że sie niecierpliwisz i boisz.....Ale mi lekarz na IP (jak wylądowałam z plamieniami w 7 tc) powiedział żeby unikać częstych usg przynajmniej do 10 tc....Pytałam o to później swojego lekarza i potwierdził zdanie Dr z IP.

Anty przykro mi Kochana :-(
na Twoją prosbę......zdjecie usg z 6t1d ciąży:
004.jpg

Teraz ja mam pytanie bo tak czytałam w wypisie ze szpitala opis usg i jest napisane "Żyła pępowinowa - przepływ laminarny"
Czyli jest wszystko dobrze?

Załączniki

• 004.jpg
    004.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 70
reklama
misia bardzo ci dziękuję, to jest właśnie to czego jeszcze nigdy nie dane mi było zobaczyć, choć zdjęcia z usg od mojego gina były o wiele wyraźniejsze. Naprawdę jestem ci bardzo wdzięczna.

Do góry