reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Magdalena mały jest cudowny:)

Ja zamawiam dzisiaj testy owulacyjne.Zacznę je robić około 12dc?Dobrze myślę?Raz dziennie?Dwa razy dziennie?Jak to?Poradźcie:)
Tak się zawziełam,że w tym miesiącu chyba męża od 12dc do 21dc codziennie przemagluję:)Niepowodzenia źle na mnie działają,a zawziętus jestem okropny;/

Misia wózeczek fajny:)
Naala - dla Twojego Aniołka (*)

reklama
Magdalena
Tygrysek jest przesłodki. śliczny Bobasek:) Jeszcze raz wielkie gratki:) Cieszę się, że u Ciebie już lepiej, tak własnie myślałam, że te złe samopoczucie to wina tych podstępnych hormonow:):sorry2:
Naala
Ja jeszcze czekam na @@@@, powinna przyjśc za 1,5 tyg, więc najwcześniej owulka ok 15-18.11 - jak wszystko pojdzie zgodnie z planem:) *(na co skrycie liczę:)
[*] dla Twojego Aniołka...

Ona
Ja Ci nie doradzę, co do testów, bo choć uzywałam, to mnie zawiodły.np.robiłam w poniedziałek i wyszedł negatywny, a owulka była we wtorek lub środe na 100%,bo miałam monitoring. Ogólnie powinnas wykonać jeden dziennie tylko nie z porannego moczu!!!!

Cześc Kochane!
Czy ktos mnie tu pamięta jeszcze ;-)? Czy zapomniałyście o mnie ;-)?

U mnie termin @ niby 26.10 ale wg bólu owu 28.10. tak w ogóle to nic z tego cyklu nie rozumiem, bo niby miałam typowy ból owulacyjny ale śluzu płodnego to ja nie widziałam...hmmmm....co o tym myślicie?

Ostatnia edycja:
No jasne,ze Cię pamietamy:):happy2:;-)
Nie rozumiem za bardzo Twojego pytania.
Niestety nie mogę Ci pomóc bo nie do końca rozumiem o co pytasz.
Ale jeśli chodzi o śluz, to też chwikę temu o to pytalam Dziewczyn. Też u siebie nie zauważyłam typowego śluzu, tylko "mokrość"i wodnistość na palcu przy padaniu:) Dziewczyny pisały żeby się tym lepkim śluzem tak bardzo nie kierować. Później na spokojnie poczytałam na róznych stronkach i faktycznie potwierdziło się, że już wodnisty śluz jest płodny. Dobrze też Dziewczynki doradziły żeby się przytulać jak tylko zauważysz, że śluz przestaje być kremowy:) (oczywiście w okolicach owu:)

Żartowałam z tym pytaniem czy mnie pamiętacie :-) :-D:-D:-D. Przecież zaglądam w miarę regularnie, ostatnio tylko jakoś czasu brak...

A pytałam o to czy to możliwe aby owu wystąpiła jak nie ma śluzu płodnego. Bo u mnie wcale nie było wodnistego, rozciągliwego itp.

Ostatnia edycja:
Tak myślałam, dlatego oczko puściłam:)
Czytałam kila artykułów, w kttórych pisali, że czasami jest on niedostrzegalny, ale tam "w środku":) jest go wystarczająca ilość aby ułatwić dotarcie do celu żołnierzom:)
Czyli rozumiem, że przytulanko było i teraz mamy zaciskać kciuki:)?:tak:?

Doris
Pozostaje tylko zacisnąć kciuki:)&&&&&&&&&

Kochane,a ja jak zwykle z prośbą o radę:)
Robiłam sobie test obciążenia glukozą i insulinę pod obciążeniem. Korzystając z okazji zrobilam sobie jeszcze progesteron i jestem w szoku:) bo wiedziałam, że owulacja była i chciałam zobaczyć jak z moim poziomem progesteronu:)
norma do 15,6 , a ja mam 27,20? Myślicie, że ten większy poziom jest wynikiem tego, że pękły trzy pęcherze?! bo troszkę zgłupiałam, bo do tej pory to miałam minimalne wartości lub w ogóle mój wynik był tak niski ,że nie pasował do fazy lutealnej. Pierwszy raz też mi się zdarzyło żeby przy wynikach i normach podali mi wartości w okresie ciąży?:baffled::baffled::sorry:
I trymestr 2,8 -147....
Mam zonka:)

pozdrawiam serdecznie:)

Chyba znalazłam sobie odpowiedz:)
...natomiast wyższe wartości mogą być jeśli jest więcej niż jedna owulacja, albo dobrze funkcjonujące ciałko żółte.

reklama
Magdalena słodziutki ten Twój Tygrysek :-D

Lumia w każdym labo mają inne normy........
w moim :

Faza lutealna 5,16 - 18,56
Ciąża 1-trymestr 4,73 - 50,74

Ja progesteron badałam w 10 tc.......wynik - 21,09.......

......Kochana Twój wynik mówi mi tylko jedno!!!!! :-):rofl2:

Do góry