reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Magdalena mały jest cudowny:)

Ja zamawiam dzisiaj testy owulacyjne.Zacznę je robić około 12dc?Dobrze myślę?Raz dziennie?Dwa razy dziennie?Jak to?Poradźcie:)
Tak się zawziełam,że w tym miesiącu chyba męża od 12dc do 21dc codziennie przemagluję:)Niepowodzenia źle na mnie działają,a zawziętus jestem okropny;/

Misia wózeczek fajny:)
Naala - dla Twojego Aniołka (*)

reklama
Magdalena
Tygrysek jest przesłodki. śliczny Bobasek:) Jeszcze raz wielkie gratki:) Cieszę się, że u Ciebie już lepiej, tak własnie myślałam, że te złe samopoczucie to wina tych podstępnych hormonow:):sorry2:
Naala
Ja jeszcze czekam na @@@@, powinna przyjśc za 1,5 tyg, więc najwcześniej owulka ok 15-18.11 - jak wszystko pojdzie zgodnie z planem:) *(na co skrycie liczę:)
[*] dla Twojego Aniołka...

Ona
Ja Ci nie doradzę, co do testów, bo choć uzywałam, to mnie zawiodły.np.robiłam w poniedziałek i wyszedł negatywny, a owulka była we wtorek lub środe na 100%,bo miałam monitoring. Ogólnie powinnas wykonać jeden dziennie tylko nie z porannego moczu!!!!

Cześc Kochane!
Czy ktos mnie tu pamięta jeszcze ;-)? Czy zapomniałyście o mnie ;-)?

U mnie termin @ niby 26.10 ale wg bólu owu 28.10. tak w ogóle to nic z tego cyklu nie rozumiem, bo niby miałam typowy ból owulacyjny ale śluzu płodnego to ja nie widziałam...hmmmm....co o tym myślicie?

Ostatnia edycja:
No jasne,ze Cię pamietamy:):happy2:;-)
Nie rozumiem za bardzo Twojego pytania.
Niestety nie mogę Ci pomóc bo nie do końca rozumiem o co pytasz.
Ale jeśli chodzi o śluz, to też chwikę temu o to pytalam Dziewczyn. Też u siebie nie zauważyłam typowego śluzu, tylko "mokrość"i wodnistość na palcu przy padaniu:) Dziewczyny pisały żeby się tym lepkim śluzem tak bardzo nie kierować. Później na spokojnie poczytałam na róznych stronkach i faktycznie potwierdziło się, że już wodnisty śluz jest płodny. Dobrze też Dziewczynki doradziły żeby się przytulać jak tylko zauważysz, że śluz przestaje być kremowy:) (oczywiście w okolicach owu:)

Żartowałam z tym pytaniem czy mnie pamiętacie :-) :-D:-D:-D. Przecież zaglądam w miarę regularnie, ostatnio tylko jakoś czasu brak...

A pytałam o to czy to możliwe aby owu wystąpiła jak nie ma śluzu płodnego. Bo u mnie wcale nie było wodnistego, rozciągliwego itp.

Ostatnia edycja:
Tak myślałam, dlatego oczko puściłam:)
Czytałam kila artykułów, w kttórych pisali, że czasami jest on niedostrzegalny, ale tam "w środku":) jest go wystarczająca ilość aby ułatwić dotarcie do celu żołnierzom:)
Czyli rozumiem, że przytulanko było i teraz mamy zaciskać kciuki:)?:tak:?

Doris
Pozostaje tylko zacisnąć kciuki:)&&&&&&&&&

Kochane,a ja jak zwykle z prośbą o radę:)
Robiłam sobie test obciążenia glukozą i insulinę pod obciążeniem. Korzystając z okazji zrobilam sobie jeszcze progesteron i jestem w szoku:) bo wiedziałam, że owulacja była i chciałam zobaczyć jak z moim poziomem progesteronu:)
norma do 15,6 , a ja mam 27,20? Myślicie, że ten większy poziom jest wynikiem tego, że pękły trzy pęcherze?! bo troszkę zgłupiałam, bo do tej pory to miałam minimalne wartości lub w ogóle mój wynik był tak niski ,że nie pasował do fazy lutealnej. Pierwszy raz też mi się zdarzyło żeby przy wynikach i normach podali mi wartości w okresie ciąży?:baffled::baffled::sorry:
I trymestr 2,8 -147....
Mam zonka:)

pozdrawiam serdecznie:)

Chyba znalazłam sobie odpowiedz:)
...natomiast wyższe wartości mogą być jeśli jest więcej niż jedna owulacja, albo dobrze funkcjonujące ciałko żółte.

reklama
Magdalena słodziutki ten Twój Tygrysek :-D

Lumia w każdym labo mają inne normy........
w moim :

Faza lutealna 5,16 - 18,56
Ciąża 1-trymestr 4,73 - 50,74

Ja progesteron badałam w 10 tc.......wynik - 21,09.......

......Kochana Twój wynik mówi mi tylko jedno!!!!! :-):rofl2:

Do góry