reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

kaira ma świętą rację!! Musimy wierzyć w nasze Skarby dlatego zamykam ten temat i dużo słoneczka na niedzielny dzień Wam życzę! :tak:

martavel ja poczułam szybko Jasia, ale mną się nie kieruj...ja byłam tak wyczulona na wszystko co się dzieje z moim ciałem po stracie Zuzi, że wsłuchiwałam się w każdy sygnał jaki ze mnie płynie :-p najlepsze było to jak ginka mi kazała wpisać w kartę ciąży datę pierwszych ruchów...no za cholerę nie wiedziałam co wpisać...:-D więc wpisałam datę od kiedy w miarę codziennie czuję ruchy - a to było ok. 18 tygodnia. Spróbuj zjeść coś słodkiego, zapić szklanką mleka i najlepiej leżąc na plecach bądź spokojna i cierpliwa :tak: ja ogólnie czuję ruchy Młodego dość nisko (wysokie ruchy chyba łożysko mi tłumi) ale te pierwsze to czułam wyjątkowo nisko - tuż nad spojeniem...jak przyłożysz rękę wtedy łatwiej poczuć te pierwsze ruchy.

reklama
martavel ja ruchy zaczęłam czuć w zeszłym tygodniu, ale przyznam szczerze ze gdyby nie pomoc "stetoskopu" to nie wiedziałabym że to ruchy.......wzięłabym to raczej za....pracę jelit? :-p

Położyłam sie na plecach (tak jak napisała wyżej Angelstw).....przyłożyłam rękę do brzuszka.....no coś tam niby bulgotało ale nie wiedziałam że to są właśnie ruchy. Dlatego wzięłam stetoskop i się wsłuchiwałam.....przy każdym głosniejszym ruchu Maluszka poczułam pod ręką puknięcia :tak:
Teraz już stetoskop nie jest mi potrzebny.....choć nie ukrywam...lubie sobie posłuchać bijącego serduszka i tego jak Maluszek fika w brzuszku :-D
Dlatego jeśli masz dostęp do stetoskopu to polecam :tak: Ja wzięłam taki od starego ciśnieniomierza ;-)

Dziewczyny.....dziś o 5:00 sie przebudziłam i poczułam że mam mokrą koszulkę....okazało się że to z piersi coś mi sie sączyło. Czy to mleczko-siara?
To jest normalne?
Męża tekst brzmiał: "ooo, mamusia pełną parą" :-p

Misia ;-) ja mam tak że od 18 tygodnia nie rozstaję się ze stanikiem w ogóle :-p muszę mieć cały czas wkładki bo mi kropelkami siara leci ;-) także wszystko dobrze, piersi po prostu na tym etapie ciąży są już gotowe do swojej roli, co nie oznacza że jak komuś nie cieknie z piersi to jego nie są gotowe...
Nie wiem właściwie od czego zależy to że jednym dziewczyną "moczą" się piersi wcześniej a innym nie...

Dzięki dziewczyny. Skoro tak, to ja już czuję.. ;) łzy mi pociekły jak czytałam Wasze wpisy. Ah te hormony.. :)
Jakoś na początku ciężko mi było się przełamać, żeby zacząć z Olkiem rozmawiać, a teraz? Dyskutujemy co na śniadanie zrobimy ;) Albo dzisiaj się śmiałam, bo tak mi w brzuchu się wierciło, że rozumiem, że jest głodny i już go karmie, bo ssanie mi takie włączył, że byłam gotowa zjeść pierwsze lepsze pod ręką ;)

Jutro jedziemy oglądać wymarzony wózek. Wy już macie albo się rozglądacie? Macie jakiś swój typ?

Miłej i spokojnej niedzieli dziewczynki ;)

Ostatnia edycja:
Dziękuje Angelstw :-) W takim razie jutro zaopatrzę się w wkładki laktacyjne :tak:

martavel widzisz.....czyli wszystko dobrze :-) Mój Niuniuś też domaga sie rano jedzonka.....ale niestety musimy odczekać pół godzinki po wzięciu tabletki na tarczycę ;-)

Jeśli chodzi o wózek to.....nie stać Nas na drogi.....dlatego upatrzyliśmy sobie na allegro - do 600 zł.
NOWOŚĆ 2W1 WÓZEK BABY MERC AGAT 2 + GRATISY (4638149191) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kupimy wózek 2w1.....bo Fotelik/nosidełko już mamy. Dostałam od koleżanki :blink:

Witam w niedzielne popołudnie :-)

Straszne to co napisałaś angelstw, nie mogę się z tym pogodzić, że Pan Bóg zabrał dzieciątko tej dziewczyny, smutne to strasznie... zresztą nie mogę się pogodzić również z tym, że każda z Nas tutaj przeżyła te okropne chwile... Ech życie bywa okrutne... światełko dla tego Maleństwa, i wszystkich innych
[*]

Wiecie co? Pierwszy raz miałam coś takiego, że 14 i 15 (wtorek i środa) dzień cyklu miałam w śluzie krew, bardzo śladowe ilości... czytałam o tym, że niektóre kobiety podczas owu mają coś takiego, ale nigdy nie miałam czegoś podobnego...poza tym woda się lała, więc kolejny cykl z porządną owulką - i ból straszny, aż dziwny trochę... Ale niestety jak to miałam, to nie dane nam było się boboseksować - za to w poniedziałek (13dc) i czwartek (16dc) daliśmy radę i było przytulanko, ciekawe czy skuteczne...żałuję, że w te dni nie było nic, ale jakoś tak wyszło, że nastroje były słabe i mąż też przeziębiony...:-( W ogóle ja teraz jestem przeziębiona, osłabiona jakaś...wiec pewnie nici z tego :-( Cały czas od owu strasznie bolą mnie piersi... ale to pewnie też nic nie oznacza...

MisiaMonisia - wózek ładny! nie musi kosztować nie wiadomo ile, żeby było fajny :-) kolorystycznie też ten okaz? Mój brat kupił dla mojej chrześnicy przereklamowanego X-landera za jakieś 2,5tyś ale mała była kolkowa i płacząca, więc trzeba było sporo ją bujać - a X-Lander w tym nie pomaga - no i sprzedali ten okaz, a kupili zwykły polski jakiś, niezbyt drogi - i super się sprawował :-) ważne żeby Maleństwu było dobrze, metki z ceną na nim nie wozisz :-) :-D

lumia - ja też zawsze myślę dlaczego tak to wszystko niesprawiedliwie się toczy - Ci, którzy pragną Maleństwa, nie mogą go mieć... a tacy, którzy nie chcą bo im wygodnie bez Dzieciątka - mają...

pozdrawiam :-*

Ostatnia edycja:
MashaFre dziekuje!!!! Jeśli chodzi o kolor.....to niżej jest popiel+czerwony ;-) Taki właśnie chcemy.... To nasze ulubione kolory :-D

Mam nadzieję że te Wasze przytulanki będą jednak "owocne" ;-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

U mnie lepiej, przeszly mi juz hormonalne hustawki i jestem juz spowrotem soba, ciesze sie z maluszka, i wszystko jest ok, dziekuje wam wszystkim za wsparcie i dobre slowo.

Jak wiecie 6.10 o 6:30 stawilam sie w szpitalu na wywolanie porodu, podali mi kroplowke na wywolanie skurczy i zmiekczenie szyjki, po 6 godzinach, i juz przy konkretnych skurczach o 13 zbadal mnie doktor, i mialam " tylko" 4 cm rozwarcia, skurcze juz coraz bardziej regularne i coraz mocniejsze, o 16 nie wytrzymalam i wzielam znieczulenie zewnatrzoponowe, o 17 zno przyszedl doktor, i stwierdzil ze nie ma postepu, nadal 4cm a dostaje juz najwieksza jednostke oksytocyny, niuniowi zaczelo spadac tetno, doktor dal mi godzine czasu, kazal skakac na pilce i wszystko bylo zalezne, jesli maly zejdzie nizej i zrobi sie wieksze rozwacie, dadza mi rodzic samej, jesli nie to cesarka, zeby nie ryzykowac, mialam juz skurcze 13 godzin i o 19 zdecydowali o cesarce, Maxiowi nie podobaly sie juz skurcze, o 19.40 niunio sie urodzil przez cesarskie ciecie 52 cm i 3735g 9/10 punktow :). mnie pozszywali, ale dostalam takich dreszczy ze nie moglam wytrzymac wyrwalam sie az z takich rzepow na rece, podali mi tlen i adrenaline bo cisnienie spadlo mi do 60/40.

Pozniej przez 2 godziny lezalam na sali pooperacyjnej, maz z maluszkiem byli przy mnie, ale nawet nie moglam sie odezwac, nie mowiac juz o wzieciu synka w ramiona, pozniej jak juz doszlam do siebie bylo lepiej.

O 1 w nocy juz sama wstawalam z lozka a we srode wyszlam juz do domku :)
Nie lubie szpitali i jestem typem osoby ktora nie jeczy z bolu tylko bieze sie szybko w garsc :p

A tutaj zdjecia naszego tygryska

Załączniki

• 1413804431326.jpg
    1413804431326.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 65
  • 1413804448745.jpg
    1413804448745.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Hej dziewczynki!

Magdalena
mały jest przesłodki:)

A do mnie dziś przyplątała się w końcu zagubiona @, bo to już 34 dzień cyklu był a u mnie zawsze 30 max. Także zaczynamy staranka za chwilę i pierwsze testowanko pod konie listopada:) Swoją drogą organizm ludzki jest niesamowity - dokładnie rok temu poroniłam, a dziś po roku pierwsza @ po drugiej stracie...

Mój kochany Aniołku dla Ciebie
[*]

Kto tu testuje na dniach???

Pozdrawiam dziewczynki gorąco!!!

Do góry