reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lumia ja przyznam szczerze ze zawsze patrzyłam tylko na "kolor" śluzu.......Jeśli biały to wiedziałam że nic z tego......jak przeźroczysty to działaliśmy :tak: No i jeszcze testy owu mi dużo pomogły (zresztą widać efekty :-p)....

reklama
Misia,
To mnie uspokoilaś:) bo przeźroczysty był:)
A jak Ty się czujesz? Fasolka/Fasolek bryka?:)
Już niedługo bedziesz Nam tu radosną nowine ogłaszać o tym czy Fasolka z ogonkiem czy nie:):-D

Ostatnia edycja:
lumia no jacie :-D wszystkie 3 pękły to pięknie :-D podobno na polepszenie jakości śluzu płodnego dobre jest siemię lniane, tylko te glutki zalane wodą albo mlekiem trochę odstraszają ale do przejścia ;-) ale powiem ci że u mnie w cyklu udanym z Jasiem śluzu było tyle co nic...na zewnątrz to może 1-2 razy go zobaczyłam i tyle...byłam załamana że pewnie nic się nie uda właśnie przez śluz. Ale widać że w środku go nie brakowało :-D

Cześć, z grubsza ogarnęłam mieszkanie, trzecie pranie się pierze :baffled: 2 dni mi to zajęło mimo,że podłogi zostawiam na jutro :happy: więc skrobnę kilka słów o minionym tygodniu.
Oczywiście mnóstwo biegania, załatwiania, zakupów (garnitur, koszule dla J ). Ale również mnóstwo przytulania :-p Wyjazd w piątek wieczorem do moich rodziców, bo wesele 5 km od nich się odbywało. Rodzinka się zjechała. Generalnie wytańczyliśmy się na MAXA :tak:Ja się tak "odwaliłam";-) a tak mało zdjęć zrobiliśmy, że nie mam za bardzo co wrzucić. Wklejam 2 zdjęcia, cobyście moją kreację zobaczyły.

my.jpg ja.JPG i miałam jeszcze torebkę-kopertówkę w kolorze podobnym do butów. Sukienka niby prosta, ale dosyć krótka i koronka nadawała jej tego "czegoś". Wujkowie chwalili :-D

Po powrocie wyszliśmy sobie na miasto na obiadokolację i bardzo przyjemnie spędziliśmy pozostałe 2 dni :-)
Ehhh.... i znów widuję go na skype....

A najlepsze było jak poszliśmy do szpitala po opis do mojego zabiegu histeroskopii z marca (dali mi wypis, w którym pisało jedynie "hospitalizacja przebiegła bez powikłań"). Pewnie dlatego,że robił mi ją mój dotychczasowy lekarz, więc nie potrzebował opisu. Lekarz do którego teraz poszłam, słusznie z resztą zauważył, że nic z niego nie wynika i mam iść po opis. No więc poszliśmy i pielęgniarka odesłała nas do lekarza. A jak zapytaliśmy kto jest na dyżurze, to okazało się, że mój lekarz właśnie :baffled::-p od razu tył zwrot i zwiewamy. Nie wiem dlaczego się tak dziecinnie zachowaliśmy :-D trochę niekomfortowa sytuacja, ale i tak muszę ten opis wziąć... :baffled:

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt:-)

Ja mam duże doświadczenie w opiece nad takimi maluszkami, tylko nie wiem czy dane mi będzie się wykazać :-(

Doris, co to jest 40 godz.? Jak żołnierzyki silne, to spokojnie dadzą radę :tak::-) &&&&&&&&&&&&&&&&

Załączniki

• my.jpg
    my.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 60
  • ja.JPG
    ja.JPG
    44,5 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
Lumia dziekuje.....bardzo dobrze sie czuje :-)
Malutek bryka jak szalony zwłaszcza wieczorami :-D
Wczoraj sie wystraszyłam, bo cały dzień cisza......przez stetoskop słyszałam tylko serduszko, ale zero ruchów........a tu tatuś wraca z popołudniówki o 22:30.......Głośno powiedział "Dzień Dobry".......i Malutek zaczął podskakiwać :-D Ale sie uśmialiśmy :-D Chyba tęsknił za tatusia głosem.

Co do płci.....to fakt....jeszcze tylko 13 dni i zobaczymy kto tam tak fika w brzusiu :-)

OneMoreTime gdzie te ralacje które miałaś Nam zdać? ;-)

Malgonia czekamy na zdjecie ciuszków Twojego Maluszka :happy2:

OneMoreTime wyprzedziłaś mnie o kilka sekundek :-) Ale ściagnełam Cie chyba telepatycznie :-p
Kurczaki......jaka laska :-) Kreacja boska ......Moi wujkowie też lubią takie kiecki :-p
Cieszę sie ze spędziliście miło ten czas :tak:

A jeśli chodzi o Twoje doswiadczenie z maluszkami.....to na pewno będziesz miała okazje sie wykazać........wierzę w to cały czas...........i trzymam mocno kciuki &&&&&&&&& ;-)

Ja pracowałam jako niania, ale z 2-letnią dziewczynką....z maluszkami nigdy :blink: Ale wiem że dam sobie radę :happy2:

OneMoreTime no no jaka laseczka ;-) ja jestem zakochana w koronkach także dla mnie wyglądałaś boskości :-D i do tego te butki różowe - mój styl :tak: fajnie że spędziliście miło czas ;-)

malgonia
ja już tak mam że czasem ciężko mi odetchnąć głęboko...czasem jak westchnę to mąż się od razu pyta czy wszystko w porządku i co mi się dzieje...a ja po prostu chciałabym mocno odetchnąć ;-) aż się boję co będzie za 2 miesiące :-p

moją jedyną dolegliwością od kilku dni jest zgaga...zmora popołudnia i wieczora....ale póki co pół szklanki mleka fajnie na mnie działa więc sobie radzimy :tak:

a no i ostatnio spiął mi się brzuszek ze 2 razy...więc mówię o tym gince na wizycie a ona do mnie "no i dobrze niech się spina, w końcu coś się musi zacząć dziać w tym brzuszku :-D" nakazała magnez i nospę w razie "W" :tak:

ja właściwie też nie mam żadnego doświadczenia z takimi maleństwami...ale jak myślę o Jasiu to jestem bardziej podekscytowana aniżeli zestresowana :tak: więc sobie myślę - dlaczego miałabym sobie nie poradzić? ;-)

Cześć Wszystkim.Podczytuję,ale nie piszę nic.Dziewczyny sliczne wyprawki,aż mi się łzy kręca w oczach bo ja to chyba nie prędko będe taka miała:(
Z przebieraniem itd.napewno dacie sobie radę.Wkońcu każda matka to umie:)Samo z siebie:)

OneMoreTime laseczka:)Super wyglądałaś.

No i właśnie powitałam okres....;'(

Ostatnia edycja:
reklama
ONE
Taktyka taka, że biorę clo 1x1 od 5 do 9 dc:) no a później, jak tylko Bozia da pęcherze:), działamy;)
Tylko u mnie to troszkę dłużej, bo ja owulkę dopiero ok 21 dc mam:/ więc i cykle dłuższe. Muszę uzbroić się w cierpliwość:)

Ona

Głowa do góry!!!i więcej pozytywnego myślenia! Też chciałabym bardzo, tak jak Dziewczynki być na etapie kompletowania wyprawki, ale że teraz jeszcze tego nie robimy, to nie znaczy, że w najbiższym czasie nie bedziemy cieszyć sie z Dwóch kresek, i nawet się nie obejrzymy i oprócz kompletowania już Nasze Maleństwo będziemy mieć przy sobie!!!!
Ja w to wierzę! choć czasami czarne myśli przez głowę mi przechodzą, staram się je szybko odgonić!:)

Do góry