reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

lumia ja tez bym nie czekała i działała codziennie 2-3 dni i pewno będzie po pęcherzykach :-D
więc działajcie intensywnie i &&&&&& za owocną owulkę!!
My też działaliśmy codziennie na 4 dni przed owu, w dniu owulacji jakoś odpuściliśmy i dzień po owu poprawiliśmy i Jaś rośnie w siłę :-D:-D

Kiedy teraz monit celem sprawdzenia czy pękły?

reklama
Malgoniu i tak w szpitalu liczą tygodnie wg OM i to skończone czyli wg norm jesteś teraz w 29 tc. Ja urodziłam w 35t2d i mam wpisane 35 tygodni ciąży pomimo że niby zaczął się 36. A u mnie ciąża była 4 dni do przodu wg OM i moja Basia super radziła sobie jako wcześniak i nadal tak jest. Leżała ze mną też dziewczyna z wcześniakiem w 35t6d i też miała wpisane 35 tc pomimo że walczyła żeby jej wpisali 36tc bo wtedy nie musiałaby jeździć z dzieckiem do okulisty a badanie jest straszne.

Naala, Angelstw

Kochane dzięki za cenne wskazowki;-):-)
Niestety wczoraj się nien przytulaliśmy bo moi rodzice przyjechali na week:/, za duży stres mieliśmy wieczorem:p i troszkę nam nie wyszło:pP hahaha
Dopiero dziś uciekliśmy ok południa na chwilkę na górę:) Ale tak Nas ta cała sytuacja śmieszyła, że mieliśmy ubaw po pachy i nie mogliśmy się skupić:p, szczególnie mój M...:p no wiecie:p i takie to jakieś nijakie było:p
Dziś jeszcze spróbujemy wieczorem, napijemy sie winka:p to sie może troszkę rozlużnimy:p: i nie bedziemy się tak stresować każdym "skrzypnięciem" łóżka..,:-D:-D już dzisiaj to nie ma bola, nie odpuszczę:)
A tak swoją drogą to mają wyczucie:p hahah

Paniki ciąg dalszy...
Dziewczyny, które były na Clexanie i Acardzie w ciąży! Kiedy i czy w ogóle odstawiałyście te leki? Jak tak to od kiedy? I jak odstawiałyście to nic się nie działo?
I jeszcze Dziewczyny po cięciu cesarskim! Kiedy Wam ruszyła laktacja? A przed tym jak ruszyła to jakie mleko dzidzia dostawała? Czy trzeba kupić coś czy dają w szpitalu szpitalne? W sumie wolałabym kupić najlepsze a nie liczyć na to co podadzą.

malgonia ja byłam na acardzie od początku ciąży. Na ostatniej wizycie doktorka mi powiedziała że mogę spokojnie już acard odstawić. Póki co minął tydzień bez tego leku i nic się nie dzieje ;-)

co do laktacji po cesarce - nie pomogę...

Malgonia: ja dostałam mleczko na 3 dzień, już tak, że piersi miałam nabrzmiałe. Ale przystawiać od początku, choć przy ranie ciężko. U nas mleko było w szpitalu, dalej nim karmię.

Czesc dziewczyny !

Ja oczywiscie jak zawsze tylko o sobie, nie mam nawet kiedy was czytac, mam strasznego baby blusa, i nie radze sobie sama ze soba, nie wiem juz troche co robic, boje sie ze bede zla matka i ze sobie nie poradze, do tego nie moge na siebie patrzec w lustrze, i nie bardzo mi idzie karmienie malego, nie wiem co robic...

reklama
Magda nie wiem czy pomoge ale napisze co mysle...nie mozesz byc zla matka dla Maluszka, to jest Twoje dziecko i ono Cie kocha chociaz jeszcze nie wie co to znaczy. Powoli oswoicie sie ze soba i z kazdym dniem bedzie lepiej a widok w lustrze coz kwestia czasu i wrocisz do formy za Toba wiele stresu strachu i wogole wiec nie ma sie co dziwic. Zorganizuj sobie chwile dla siebie chociaz mialoby to byc pol godziny, wez kapiel idz na spacer nawet na zwykle zakupy...

Do góry