reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

lumia :szok::szok::szok::szok: jak przeczytałam Twój post to nie wiedziałam czy uśmiechnąć się do swoich myśli czy zrobić wielkie oczy :-D mój mózg nie pojmuje jak jedno dzieciątko mieści się w brzuchu a co dopiero trójka?! :angry: tak jak piszesz najważniejsze że pęcherzyki rosną i organizm funkcjonuje tak jak powinien ;-) więc głowa do góry! Ja w cyklu zaciążonym z Zuzią miałam 2 pęcherzyki: jeden na prawym drugi na lewym jajniki :-p ale chyba jeden tylko pękł bo na początku ciąży doktorka dopatrzyła się torbieli na jajniku więc to pewno po tym drugim - niepękniętym:tak: aż ciekawa jestem Twojej jutrzejszej wizyty - daj nam tu znać co i jak ;-)

matavel - ja też o 10 mam wizytę ;-) choć pewnie będzie mega szybka i sprawna, bo dopiero byłam na połówkowym, więc szybko się zbadamy i króciutkie pomiary na USG, L4 i do widzenia :-D ach z tymi Mężami to jest 7 światów...a jak dojdzie jeszcze Dzidź do tego to już w ogóle będzie chyba z 15 :-D najważniejsze tak jak piszesz że zrozumiał!!
A z suwaczkiem to może spróbuj po prostu go usunąć i dodać na nowo..coś mu się pewno zwiesiło i nie umie zaskoczyć ;-)
Ja już też kompletuje ciuszki dla Młodego, właściwie co najpotrzebniejsze na pierwsze dni to już mam (oczywiście tylko z ciuszków). Ale wolę wszystko rozłożyć na raty niż zostać na zawał wydając jednorazowo kupę kasy :-D
A oto i dobytek ciuszkowy Jasia :-D garderoba Partyznta.jpg

Ja dziś miałam takie koszmary że obudziłam się z płaczem....kurde aż się spać odechciewa :baffled: wrr...
chociaż ruszający się Jaś humor poprawia :sorry2:

dziś Dzień Dziecka Utraconego...
[*] dla wszystkich maleńkich Aniołków których już z nami nie ma..

Załączniki

• garderoba Partyznta.jpg
    garderoba Partyznta.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
reklama
angelstw, MisiaMonisia - dzięki Dziewczyny za fluidki :tak::-D

lumia, to byś zaszalała - od razu trójka ;-) ja w ciąży, kiedy straciłam Maleństwo miałam dwa pęcherzyki, podobno jest to bardzo częste zjawisko... No ale...weź tu ogarnij trójkę maluszków :szok::-D

martavel - chłopaki czasem potrzebują, żeby im wylać wiadro zimnej wody na głowę - moze tak było w przypadku Twojego męża :-) ja niestety jestem z tych, co nie lubię i nie umiem się kłócić, więc przeważnie mamy ciche dni, przestaję się odzywać - i jakoś tak samo wychodzi, że znów się odzywamy... wiem, że powinno się czasem upuścić goryczy, ale niestety...nie potrafię :no: chociaż myślę sobie, że może kiedyś nadejdzie taki dzień i wybuchnę :tak:

(*)(*)(*) ... dla Naszych Małych Aniołków ... (*)(*)(*)

Angelstw
rzeczywiscie troche już tego masz :-)
Boski Misiowy komplecik na zimę ma Jaś :-D
Ja nic zimowego nie kupuję.....bo zanim wyjdziemy na pierwszy spacer to bedzie już wiosna :-)

Ciuszkowy dobytek Mojego Okruszka ;-)
002.jpg001.jpg003.jpg004.jpg005.jpg

Zastanawiam się czy ostatni komplecik (jest taki sweterkowy) nadaje sie na.......chrzciny???

Załączniki

• 002.jpg
    002.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 51
  • 001.jpg
    001.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 45
  • 003.jpg
    003.jpg
    42,4 KB · Wyświetleń: 40
  • 004.jpg
    004.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 44
  • 005.jpg
    005.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Witajcie!
Czytam Was od dawna, kiedyś chyba nawet coś skorobnęłam , ale pewnie nikt mnie nie pamięta. Od dwóch tygodni jestem mamą kolejnego aniołka - znowu okolice 10 tygodnia... mam do Was pytanie , bo wiem że większość z Was w tym względzie jest niestety doświadczona ... czy badania na zespół antyfosfo trzeba zrobić w określonym czasie po poronieniu czy nie ma to znaczenia? Chcę zmienić lekarza i już wstępnie w szpitalu rozmawiałam z p. doktor, która mówiła właśnie o takich badaniach ok 6 tygodni po #, ale mam wątpliwości bo w necie różnie piszą, ja część tych badań robiłam w 2010 r i nic nie wyszło, czy w ciąży mogą zmieniać się wartości a później maleć. Dodam tylko że 2 pierwsze poronienia to były puste jaja płodowe, zaś 3 nie widziałam wogóle bijącego serduszka , ale zrodek był- rozwój zatrzymany na 6 tygodniu, a teraz byłam na wizycie 7 t1d i wzzystko było wzorowo - serduszko ładnie biło (ciaża młodsza o tydzień - długie cykle) a na wizycie w 10 tyg stwiedzono rozwój zatrzymany na ok 6 tyg akcji serca brak - poronienie zatrzymane. Sugerują mi właśnie zespół, ale obawiam się żeby nie okazało się że wyniki po takim czasie nie będą miarodajne.

Misia no Misiowy Okruszek też już ma swój zapas :-D hehe fajne smerfiki, w ogóle uwielbiam te maleńkie ciuszki ;-)
ja uważam że ten ostatni komplecik jak najbardziej nadaje się na chrzciny, czemu by nie? Ładny bielutki, jest git :tak:

co do kombinezonu to ja nie miałam wyjścia, połowa lutego to jednak jeszcze zima...a wrócić ze szpitala jakoś musimy do domku z małym Bąblem, więc kombinezonik misiowy czeka :tak:

martaha dla Twoich Aniołków
[*]
[*]
[*]
[*]
również nie pomogę, nie robiłam tych badań..

my z Jasiem dziś po wizycie. Jaś zostaje na 100% Jasiem :-D podglądnęłyśmy mu z Panią Doktor jajka :-D Młody czuje się w brzuchu jak na plaży :-D rozwalony w poprzek niczym na wczasach ;-) szyjka trzyma ładnie pięknie więc dobrze jest ;-)

Anglestw no to super :-D Jeszcze raz gratuluję synusia :*

Ja jeszcze 2 tygodnie.......ale mam przeczucia ze będzie dziewczynka.......strasznie zmieniłam sie na buzi, co chwilę wyskakują mi jakieś krostki........no i te słodycze :-D Pochłaniałabym je kilogramami....ale ograniczam się :tak:
Chyba że przeczucia są mylace ;-) Mąż oczywiscie nadal pragnie chłopca :-)

Jeśli chodzi o ten komplecik.....to pytałam.....bo dostałam go od teściowej (rośnie on razem z dzidziusiem ze wzgledu na materiał z jakiego jest wykonany).....więc teściowa pewnie by się ucieszyła :blink:
Chrzcic będziemy chcieli pod koniec kwietnia........bo w maju mamy Komunię męża chrześniaka......więc wydatki zbyt duże jak na jeden miesiąc....

reklama
Do góry