reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

lumia :szok::szok::szok::szok: jak przeczytałam Twój post to nie wiedziałam czy uśmiechnąć się do swoich myśli czy zrobić wielkie oczy :-D mój mózg nie pojmuje jak jedno dzieciątko mieści się w brzuchu a co dopiero trójka?! :angry: tak jak piszesz najważniejsze że pęcherzyki rosną i organizm funkcjonuje tak jak powinien ;-) więc głowa do góry! Ja w cyklu zaciążonym z Zuzią miałam 2 pęcherzyki: jeden na prawym drugi na lewym jajniki :-p ale chyba jeden tylko pękł bo na początku ciąży doktorka dopatrzyła się torbieli na jajniku więc to pewno po tym drugim - niepękniętym:tak: aż ciekawa jestem Twojej jutrzejszej wizyty - daj nam tu znać co i jak ;-)

matavel - ja też o 10 mam wizytę ;-) choć pewnie będzie mega szybka i sprawna, bo dopiero byłam na połówkowym, więc szybko się zbadamy i króciutkie pomiary na USG, L4 i do widzenia :-D ach z tymi Mężami to jest 7 światów...a jak dojdzie jeszcze Dzidź do tego to już w ogóle będzie chyba z 15 :-D najważniejsze tak jak piszesz że zrozumiał!!
A z suwaczkiem to może spróbuj po prostu go usunąć i dodać na nowo..coś mu się pewno zwiesiło i nie umie zaskoczyć ;-)
Ja już też kompletuje ciuszki dla Młodego, właściwie co najpotrzebniejsze na pierwsze dni to już mam (oczywiście tylko z ciuszków). Ale wolę wszystko rozłożyć na raty niż zostać na zawał wydając jednorazowo kupę kasy :-D
A oto i dobytek ciuszkowy Jasia :-D garderoba Partyznta.jpg

Ja dziś miałam takie koszmary że obudziłam się z płaczem....kurde aż się spać odechciewa :baffled: wrr...
chociaż ruszający się Jaś humor poprawia :sorry2:

dziś Dzień Dziecka Utraconego...
[*] dla wszystkich maleńkich Aniołków których już z nami nie ma..

Załączniki

• garderoba Partyznta.jpg
    garderoba Partyznta.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 63
Ostatnia edycja:
reklama
angelstw, MisiaMonisia - dzięki Dziewczyny za fluidki :tak::-D

lumia, to byś zaszalała - od razu trójka ;-) ja w ciąży, kiedy straciłam Maleństwo miałam dwa pęcherzyki, podobno jest to bardzo częste zjawisko... No ale...weź tu ogarnij trójkę maluszków :szok::-D

martavel - chłopaki czasem potrzebują, żeby im wylać wiadro zimnej wody na głowę - moze tak było w przypadku Twojego męża :-) ja niestety jestem z tych, co nie lubię i nie umiem się kłócić, więc przeważnie mamy ciche dni, przestaję się odzywać - i jakoś tak samo wychodzi, że znów się odzywamy... wiem, że powinno się czasem upuścić goryczy, ale niestety...nie potrafię :no: chociaż myślę sobie, że może kiedyś nadejdzie taki dzień i wybuchnę :tak:

(*)(*)(*) ... dla Naszych Małych Aniołków ... (*)(*)(*)

Angelstw
rzeczywiscie troche już tego masz :-)
Boski Misiowy komplecik na zimę ma Jaś :-D
Ja nic zimowego nie kupuję.....bo zanim wyjdziemy na pierwszy spacer to bedzie już wiosna :-)

Ciuszkowy dobytek Mojego Okruszka ;-)
002.jpg001.jpg003.jpg004.jpg005.jpg

Zastanawiam się czy ostatni komplecik (jest taki sweterkowy) nadaje sie na.......chrzciny???

Załączniki

• 002.jpg
    002.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 55
  • 001.jpg
    001.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 51
  • 003.jpg
    003.jpg
    42,4 KB · Wyświetleń: 44
  • 004.jpg
    004.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 47
  • 005.jpg
    005.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
Witajcie!
Czytam Was od dawna, kiedyś chyba nawet coś skorobnęłam , ale pewnie nikt mnie nie pamięta. Od dwóch tygodni jestem mamą kolejnego aniołka - znowu okolice 10 tygodnia... mam do Was pytanie , bo wiem że większość z Was w tym względzie jest niestety doświadczona ... czy badania na zespół antyfosfo trzeba zrobić w określonym czasie po poronieniu czy nie ma to znaczenia? Chcę zmienić lekarza i już wstępnie w szpitalu rozmawiałam z p. doktor, która mówiła właśnie o takich badaniach ok 6 tygodni po #, ale mam wątpliwości bo w necie różnie piszą, ja część tych badań robiłam w 2010 r i nic nie wyszło, czy w ciąży mogą zmieniać się wartości a później maleć. Dodam tylko że 2 pierwsze poronienia to były puste jaja płodowe, zaś 3 nie widziałam wogóle bijącego serduszka , ale zrodek był- rozwój zatrzymany na 6 tygodniu, a teraz byłam na wizycie 7 t1d i wzzystko było wzorowo - serduszko ładnie biło (ciaża młodsza o tydzień - długie cykle) a na wizycie w 10 tyg stwiedzono rozwój zatrzymany na ok 6 tyg akcji serca brak - poronienie zatrzymane. Sugerują mi właśnie zespół, ale obawiam się żeby nie okazało się że wyniki po takim czasie nie będą miarodajne.

Misia no Misiowy Okruszek też już ma swój zapas :-D hehe fajne smerfiki, w ogóle uwielbiam te maleńkie ciuszki ;-)
ja uważam że ten ostatni komplecik jak najbardziej nadaje się na chrzciny, czemu by nie? Ładny bielutki, jest git :tak:

co do kombinezonu to ja nie miałam wyjścia, połowa lutego to jednak jeszcze zima...a wrócić ze szpitala jakoś musimy do domku z małym Bąblem, więc kombinezonik misiowy czeka :tak:

martaha dla Twoich Aniołków
[*]
[*]
[*]
[*]
również nie pomogę, nie robiłam tych badań..

my z Jasiem dziś po wizycie. Jaś zostaje na 100% Jasiem :-D podglądnęłyśmy mu z Panią Doktor jajka :-D Młody czuje się w brzuchu jak na plaży :-D rozwalony w poprzek niczym na wczasach ;-) szyjka trzyma ładnie pięknie więc dobrze jest ;-)

Anglestw no to super :-D Jeszcze raz gratuluję synusia :*

Ja jeszcze 2 tygodnie.......ale mam przeczucia ze będzie dziewczynka.......strasznie zmieniłam sie na buzi, co chwilę wyskakują mi jakieś krostki........no i te słodycze :-D Pochłaniałabym je kilogramami....ale ograniczam się :tak:
Chyba że przeczucia są mylace ;-) Mąż oczywiscie nadal pragnie chłopca :-)

Jeśli chodzi o ten komplecik.....to pytałam.....bo dostałam go od teściowej (rośnie on razem z dzidziusiem ze wzgledu na materiał z jakiego jest wykonany).....więc teściowa pewnie by się ucieszyła :blink:
Chrzcic będziemy chcieli pod koniec kwietnia........bo w maju mamy Komunię męża chrześniaka......więc wydatki zbyt duże jak na jeden miesiąc....

reklama
Do góry