Urodziłam dzisiaj (28.09.2014r) o 2.40 w nocy, czyli po 28 godzinach jak zajechaliśmy do szpitala. Było bardzo ciężko i jestem nie zadowolona ze szpitalnej opieki - zwłaszcza położnej przez którą tak popękałam że mam ok 15 szwów, trafiła mi się sadystka na sam koniec, mimo że w końcu doczekałam się znieczulenia epiduralem to ona chciała żebym rodziła dopiero jak jego efekt całkowicie zniknie, było tak że czułam bardzo mocno skurcze w plecach i brzuchu, miałam rozwarcie a ona mówi że nie urodzę jeszcze bo nie czuję główki i nie wiem że mam przeć, (nie miałam też czucia całkowicie w jednej nodze, niestety znieczulenie podziałało za mocno na jedną stronę a za słabo na drugą) no to kurczę od czego ona tam była, przecież jej zadaniem było powiedzieć mi "przyj" ehh więcej napiszę z domu, teraz najważniejsze że jestem już z mężem i Łucją, nasza córeczka jest śliczna, i ma duuużo włosów po tatusiu :-)
reklama
Magdalena1607
Fanka BB :)
Lumia ja bralam androcur i luteine lub duphaston .
Ja jutro ostatnia wizyta przed wywolywanym porodem, od wczoraj 18 wieczor mam skurcze coraz silniejsze ale nie regularne wiec nie jade bo nie mam po co
EDYTKO GRAAATULACJE! duzo zdrowka x
To teraz ja
Ja jutro ostatnia wizyta przed wywolywanym porodem, od wczoraj 18 wieczor mam skurcze coraz silniejsze ale nie regularne wiec nie jade bo nie mam po co
EDYTKO GRAAATULACJE! duzo zdrowka x
To teraz ja
OneMoreTime
Enya,Edyta - GRATULUJĘ DZIEWCZYNY :-):-) Czekamy na zdjęcia Waszych cudów
Magdalena, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ale mamy wysyp :-)
Magdalena, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ale mamy wysyp :-)
martavel
Gratulacje dla rozpakowanych!! )
Trzymamy kciuki za kolejne w kolejce ;]
MISIA, ANGELSTW - ja nie pojechałam w końcu na SOR, stwierdziłam, że jeśli będą silniejsze to wtedy pojadę, a tak to spróbuje dotrzymać do środowej wizyty. Pojechałam na weekend do teściowej na wieś, to tam trochę odpoczęłam i się wynudziłam, bo śmieją się ze mnie, że jestem pojazdem uprzywilejowanym i mnie oszczędzają. Ale... ketchup i dżemy z dyni zrobione!
Dobrze zrozumiałam, że nie na każdej wizycie macie usg? Ja jestem od 10 września na zwolnieniu ( z pracy mnie wygonili) i będę od 1 października chodziła co 2 tyg. i z tego co wiem to na każdej wizycie będę miała serduszko badane, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Jak do tej pory na każdej też miałam usg.
Na ostatniej wizycie dostałam w końcu tabletki na infekcje - GYNALGIN. Któras z was brała? Czekała ginka aż minął 3 msc żeby było bezpieczniej.
A dzisiaj.. dzisiaj mam po co prawda bezsennej nocy tyle energii, że nie wiem na co ją spożytkować. Zero bóli, tylko troche w brzuchu się przewraca
Trzymamy kciuki za kolejne w kolejce ;]
MISIA, ANGELSTW - ja nie pojechałam w końcu na SOR, stwierdziłam, że jeśli będą silniejsze to wtedy pojadę, a tak to spróbuje dotrzymać do środowej wizyty. Pojechałam na weekend do teściowej na wieś, to tam trochę odpoczęłam i się wynudziłam, bo śmieją się ze mnie, że jestem pojazdem uprzywilejowanym i mnie oszczędzają. Ale... ketchup i dżemy z dyni zrobione!
Dobrze zrozumiałam, że nie na każdej wizycie macie usg? Ja jestem od 10 września na zwolnieniu ( z pracy mnie wygonili) i będę od 1 października chodziła co 2 tyg. i z tego co wiem to na każdej wizycie będę miała serduszko badane, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Jak do tej pory na każdej też miałam usg.
Na ostatniej wizycie dostałam w końcu tabletki na infekcje - GYNALGIN. Któras z was brała? Czekała ginka aż minął 3 msc żeby było bezpieczniej.
A dzisiaj.. dzisiaj mam po co prawda bezsennej nocy tyle energii, że nie wiem na co ją spożytkować. Zero bóli, tylko troche w brzuchu się przewraca
K
kaira24
Gość
AAAA EDYTA MOJE GRATULACJE!!!!! ja tu czytam na Rozpakowanych a ty tu rodzisz. Zdrowia i szybkiego powrotu do pełnej sprawności.
Łucjo Witaj kolejny cudzie na tym świecie
Łucjo Witaj kolejny cudzie na tym świecie
Witam kochane!!! dawno się nie odzywałam ale czytam Was cały czas!!!
Enya, Edytka gratulacje!!!!
Cieszę się że jestem świadkiem takich cudów!!!!
pozdrawiam serdecznie i 3 mam za wszystkie dziewczyny mocno kciuki!!! Każda z Nas doczeka się prędzej czy później swojego cudu!!!
Enya, Edytka gratulacje!!!!
Cieszę się że jestem świadkiem takich cudów!!!!
pozdrawiam serdecznie i 3 mam za wszystkie dziewczyny mocno kciuki!!! Każda z Nas doczeka się prędzej czy później swojego cudu!!!
Rozpakowanym raz jeszcze baaaardzo gratuluję!!! Byłyście mega dzielne Dziewczynki!!! No i witamy nowe Obywatelki na świecie
jak czytam historie porodowe to zawsze muszę się ubeczeć
matravel ja mam USG na każdej wizycie, więc co jakieś 3 tygodnie. To USG jest tylko na zasadzie sprawdzenia serduszka i głównych pomiarów: obwód główki, brzuszka, dł.kości udowej. Ale w I trymestrze i teraz połówkowe robię prywatnie u lekarza z certyfikatem FMF, bo moja doktorka go nie ma i do tego bardzo słaby sprzęt w poradni a ja chcę żeby wszystko było dokładnie sprawdzone. Z gynalginem nie pomogę - na szczęście infekcje póki co omijają mnie szerokim łukiem - aż zdziwiona jestem bo zawsze miałam do nich tendencje... ;-) dobrze że odpoczęłaś i już nie boli brzuś
Doris zawsze jakoś łatwiej z tym forum ;-) kciuki za kolejne próby bo mam nadzieję że nie odpuścisz
jak czytam historie porodowe to zawsze muszę się ubeczeć
matravel ja mam USG na każdej wizycie, więc co jakieś 3 tygodnie. To USG jest tylko na zasadzie sprawdzenia serduszka i głównych pomiarów: obwód główki, brzuszka, dł.kości udowej. Ale w I trymestrze i teraz połówkowe robię prywatnie u lekarza z certyfikatem FMF, bo moja doktorka go nie ma i do tego bardzo słaby sprzęt w poradni a ja chcę żeby wszystko było dokładnie sprawdzone. Z gynalginem nie pomogę - na szczęście infekcje póki co omijają mnie szerokim łukiem - aż zdziwiona jestem bo zawsze miałam do nich tendencje... ;-) dobrze że odpoczęłaś i już nie boli brzuś
Doris zawsze jakoś łatwiej z tym forum ;-) kciuki za kolejne próby bo mam nadzieję że nie odpuścisz
reklama
enya81
Edytko witaj w gronie mamusiek!!! Łucjo witaj na tym świecie!!!:-) Gratuluję serdecznie;-)
Mój poród trwał dokładnie 1 godzinę 55 minut
Mój poród trwał dokładnie 1 godzinę 55 minut