reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej Dziewczynki:)
a ja w koncu dostałam @@@ 37dni:/. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, czy nie panikuje, ale zapisałam się prywatnie na kontrole cyklu... okres co 37-44dni to za długo...;/ chce wiedzieć co sie dzieje, czy mam owulacje. Bo niby mam brać duphaston od 16 dnia cyklu, ale przecież to jakbym miała cykl 28 dniowy....;/ boje się, że jak go bede za wczesnie zazywac to zablokuje owulacje (jeśli jest).
Co mi szkodzi, fakt trochę kasy wydam ale.....szkoda czasu:) a pierwszej młodości nie jestem:) tak to jest odwlekać decyzje o dziecku;PPPP:eek:
Czy wy miałyście przeprowadzany monitoring?

reklama
Misia to USG między 11tc a 13t6d to tak naprawdę USG prenatalne (popularnie określane jako genetyczne) i w sumie tak naprawdę każdy szanujący się ginekolog powinien je robić w pakiecie. Ja dostałam skierowanie na USG + testy Pappa ze wzgledu na swój wywiad i pojechałam po to specjalnie do specjalisty od USG ale moja ginka w gabinecie też mierzyła mi przezierność karkową, kość nosową i przepływy. Jeśli coś by było nie tak to wtedy wiadomo że i tak dostałabym skierowanie.
Dupka możesz brać w sumie ile lekarz Ci zaleci, ja brałam dłuuugo - do 22 tc, a do tej pory aplikuję sobie luteinę.
Co do bólu głowy możesz wziąć APAP ale taki standardowy bez żadnych dodatków. Jeśli chodzi o ciśnienie to Ci nie pomogę bo to które Ty masz jest dla mnie normalne:) Standard to 90/60, 100/70 - jak brałam encorton miałam wyższe ok. 130/80 i chciałam się wykończyć...

Angelstw.....10 km od teściowej? Zazdroszczę :-p Mnie dzieli od teściowej jeden dom :eek:
Wyszłam za mąż za sąsiada :-p

Enya dziekuje. Jeśli chodzi o Dupka to zostały mi chyba tylko 4 tabletki. Plamienia całkowicie ustały. Jest spokój od dobrych 3 dni. Więc nie wiem czy wysłać męża do gina po receptę (bo mówiła że w razie coś mam tak zrobić) czy po prostu już go nie brać? To jedno opakowanie kazała mi wybrać całe. Ale nie wiem co dalej mam zrobić?

Któraś z Was Kochane jest stomatologiem, ale nie pamiętam która:eek: 29 sierpnia jestem umówiona do dentysty. I nie wiem czy jechać. Będę w 12 tc, Czy to bezpieczny okres na leczenie zębów? Co ze znieczuleniem?

Ostatnia edycja:
Dziewczynki , jestem po wizycie połówkowej i ... JEST WSZYSTKO DOBRZE!!!! Serduszko piękne, wszystkie narządy na miejscu, nie ma się do czego przyczepić. Szyjka długa, piękna. Wyszłam prawie w podskokach. No i potwierdził się po raz trzeci chłopczyk.

malgonia1 gratulacje chłopca :)

a u mnie jakoś leci pomału... okres mi się wczoraj skończył, więc teoretycznie przyszły tydzień pod znakiem owulacji się zapowiada. Nie nastawiam się ani na tak, ani na nie. Co będzie to będzie, tak postanowiłam... Jakiegoś doła mam w tym temacie.

Fajnie dziewczynki (MisiaMonisia i angelstw) że u Was wszystko idzie dobrze :) Pozostałym dziewczynom również gratulacje, i kciuki za kolejne tygodnie :)

Małgonia gratulacje:)

Dokładnie tak jak oisze MASHAFRE super ,że u Was wszystko dobrze się układa:)

MAGDALENA, ONE co tam u Was???

MASHAFRE
Ja tez "w tym temacie" mam doła;/ Dzis byłam na, jak to lekarz stwierdzil, startowym moitoringu owulacji (4dc). Bylo troszkę niekomfortowo bo @ w pełni sie nie skończyła, ale lekarz chcuiał zrobić juz teraz!
Nie wiem czy sobie do głowy za bardzo nie biorę, ale chce wiedzieć co i jak. Mam dość życia w niepewności tj. czy mam owulacje czy nie, policystyczne jakjniki czy nie.....ehhhhhh dobra kończe bo znowu smucę o sobie:zawstydzona/y::-(;(

Małgonia SUPER!!!! I jeszcze raz gratulacje :*

Lumia po to tu jesteśmy, zeby Cie wysłuchać. Dobrze wiesz że mozesz tu pisać o wszystkim " co Cie boli/co Ci doskwiera" . Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze :*

Ostatnia edycja:
Malgonia, bardzo się cieszę Twoim szczęściem :biggrin2:;-)

Doris, i jak po wizycie?

Lumia, uważam, że warto sprawdzić i nie dokładać sobie zmartwień:tak:, wystarczą te, których i tak nie unikniemy :baffled: a jak potrzebujesz smucić, to to jest najlepsze miejsce, żeby wyrzucić wszystko z siebie;-)

A u mnie trochę stresów w pracy i cały tydzień pod ciśnieniem żyłam, ale już trochę ze mnie zeszło.... wreszcie, bo myślałam, że się wykończę:no: Jutro ostatni dzień i tydzień urlopu :rofl2:. Jutro też przyjeżdża siostra ze swoją 2 dzieci i naszym bratankiem-moim chrześniakiem. No i synek J już też u nas jest. Generalnie będę miała wesoło i raczej w weekend też nie odpocznę. Ale w niedzielę goście odjeżdżają a przylatuje J :-) i powoli będziemy uskuteczniać boboseksy :cool2: i to mnie trzyma przy życiu ostatnio:tak:

Powiem Wam ciekawostkę: przestało mi ostatnio głośno strzykać w kolanach. Wydaje mi się, że to dzięki tej suplementacji wit. D. Wapń zaczął się lepiej przyswajać i naprawdę jestem pod wrażeniem... innego powodu nie widzę, bo wcześniej jakieś kremy, maści na kolana stosowałam i nic.
W następnym tygodniu pojadę do laboratorium zbadać poziom wit. D. Ciekawa jestem czy z 9 podskoczyło choćby do 20...:confused: mam nadzieję.

Dobranoc :-*

reklama
Malgonia...GRATKI!!!!!!!!!!!!!!!!! SUPER!!!!!!

A u mnie wieści gorsze i jestem wściekła. Napisałam wczoraj maila do gina, że skończyłam brać tabsy i chciałam wstępnie umówić wizytę na środę. No i niestety w przyszłym tygodniu ŻADNEGO GINA nie ma (a jest ich tam 4 w gabinecie).
Wizyta dopiero 18.08 na 14.30, a to na pewno nie będzie 5dc (tak jak miałam przyjść na usg) tylko pewnie 10dc i nie wiem czy będzie sens robienia tego usg.
No ale działać będziemy :-)

Buziaki dla Wszystkich!!!! Idę spać, bo dopiero z pracy wróciłam

Do góry