reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

OneMoreTime....ogólnie to miałam prawie 9mm krwiaczka........mam dużo leżeć zeby się wchłonął.
Ale wczoraj na IP podczas usg lekarz nic nie mówił o krwiaczku.....może juz go nie ma? :confused:
Pytałam go skąd mogą być takie plamienia.....mówił tylko ze wiele kobiet plami w ciąży. Takze nic szczególnego się nie dowiedziałam. I nie zalecałby do 10 tc częstych usg, bo to ma wpływ na dziecko i później może rysować "kwadratowe kółka" :confused::shocked2:

Kochana &&&&&& za sierpniowe staranka ;-):tak:

A nie nosilas ost czegos?albo duzo wysilku? Bo totez ma znaczenie,ja trafilam z plamieniami bo nosilam za duzo i chodzilam zbytintesywny tydzien, i do szpitala. Tojuz drugi raz w tej ciazy wiec powiedziane mam nic niewolno nosic,dzwigac itp.

reklama
ONE
Ja już robiłam 22 lipca i.....ku@%#&*a okazało się, że nie wykryto materiału do badań i zalecają zrobić jeszcze raz!!!! wrrrrr! zle mi pobrano.
Wiesz, osobiście Ci powiem, że wolałam dla swiętego spokoju i sumienia zrobić kontrol, niestety muszę powtórzyć w przyszłym tygodiu:/

Tak bardzo bym chciała tez rozpocząć staranka:(((( niestety 35 dzien cyklu i miesiączki brak:-:)-:)-:)-( kurde wszystko nie tak:wściekła/y:
Wydaje mi się , że w ogóle nie maiałam owulacji w tym cyklu.... niech ta@@@@@@@@@@@przychodzi:/
ehhhh

MISIA
Buziol dla Dzielnej Fasolki:)

Marysia niczego nie dzwigałam...ale środę miałam troszkę "biegającą"......dobrze sie czułam to wybrałam się na zakupy, później jeszcze pochodziliśmy z mężem po miescie. Za dużo chyba na nogach...to dlatego. Moze faktycznie krwiak sie ewakuował. Nie wiem. Więcej na ten temat dowiem sie na usg we wrześniu.
Teraz staram się być na nogach jak najmniej.

Lumia.....rzeczywiscie Fasolinka dzielna i silna :tak: Nie straszne jej plamienia....i dzieki Bogu.

Zmieniły mi się smaki......przeszłam na słodkie :-) Na owoce i sledzie nie mogę patrzeć...bleee:eek:

Angelstw czekam na wieści....już mnie nerwy zżeraja :baffled:

Moje Drogie :-D
my już jesteśmy po USG :tak: Panie Boże jak mnie dziś nerwy zżerały to masakra...nawet mój Mąż był tak bardzo zestresowany że takiego to go chyba nigdy jeszcze nie widziałam..
przyszliśmy do gabinetu, Doktor zadał kilka formalnych pytań o wiek, pesel, imię nazwisko, datę ostatniej miesiączki, a później od razu na kozetkę. Najgorsze było to że jak robił USG to niewiele mówił...a jak już, to ma tak specyficzny cichy głos, że coś tam pod wąsem powiedział musiałam się wsłuchiwać co mówi :-D w każdym razie pierwsze uspokojenie nerwów nastąpiło jak zobaczyłam serduszko pikające :tak: a za chwilę jak je usłyszałam to łzy mi już popłynęły...USG trwało chyba 25-30 min. Kość nosowa jest, przezierność 1,4; żołądek i pęcherz na miejscu. Fikuś ssał kciukasa i machał nóżkami :-D Ma już 5,2cm ;-) Ryzyko wad jest bardzo niewielkie więc szczęśliwi i ze łzami w oczach wyszliśmy z gabinetu:tak: Moje serduszko maleńkie ♥♥♥

Z tego wszystkiego w drodze powrotnej weszliśmy do hipermarketu i pierwsze co zrobiliśmy uśmiechnięci poszliśmy na dział z niemowlęcymi ciuszkami...tak zupełnie instynktownie. Mąż wybrał bodziaki z żyrafką i powiedział że on je musi kupić dla Ziarenka naszego :tak: no normalnie ryczeć mi się chce ze szczęścia ;-)

Angelstw ! GRATULACJE!

dziewczyny u mnie za to gorzej jak wiecie w 25 tc okazalo sie ze mam cukrzyce ciazowa, dostalam insuline taka wolna ktora uwalnia sie przez 18 godz. Co godzinke iles tam trafia do krwi do 14 lipca moj cukier po niej byl perfekcyjny ( zastrzyki mam tylko na noc o 10 w nocy 4 jednostki) pozniej na 1.5 tyg bylismy zajeci w rozjazdach i nie mierzylam. Od 3 dni znow mierze i panika... cukier caly czas miedzy 140- 190 niezaleznie co jjem, czy zjem np pudding czy pomidor cukier szaleje, od 2 dni zwiekszylam dawke z 4 jednostek na 10 i jest wsumie jeszcze gorzej... do lekarza dopiero w pon ale jestem w panice.
Podobno mowia ze w ciazy lepiej miec za wysoki niz za niski jesli juz, ale przez ten za wysoki cukier mam wielowodzie i bd mi odsysac troche wod plodowych...

Nic tylko sie pochlastac jak nir urok to sraczka :(

ANGELSTW
Jak się miło czyta takie posty:) mam nadzieje, że niedługo (mimo przeciwności) i ja będę mogła dokonać takiego wpisu:tak:

MAGDALENA
Niestety bardzo bvym chciała ale nie mogę Ci pomóc bo temat cukrzycy jest mi obcy, tym bardziej w ciąży.Ale trzymam mocno kciuki &&&&&&&&& i wierzę,że bedzie wszystko ok.
Wiem,że łatwo się mówi ale staraj sie nie stresować !!!!
bedzie dobrze&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Hej
Ja po pracy w tym tygodniu ledwo żyję, wstawanie o 3.40 i 4.40 mnie wykończyło.
U nas taki upał, że nie można wytrzymać, byłam od 18z Julią trochę na placu zabaw. Co do staranek i planów to dziś 17dc i 17 dzień brania tabsów, @ się skończyła po 16 dniach, dziś lekkie plamienie. Już odliczam dni do zakończenia brania tego świństwa. A potem znów @....hmmmm, właściwie zero przerwy między jedną @ a drugą, wizyta u gina i zobaczymy co słychać TAM
Buziaki dla Wszystkich!!!!!!!

Do góry