reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kobietka gratulacje!!!!!!

Misia
tak naprawdę przy krwawieniu/plamieniu tego dupka powinnaś brać 3x1 bo 2x1 to się bierze profilaktycznie a do tego jeszcze luteina minimum 2x2. Ja podczas plamień miałam dawkę 3x2 lutki i 3x1 dupka:)

MisiaMonisia - dupek 2x1 to tak wiesz, ja brałam przy nieplamieniu 2x2. Zgadzam się z dziewczynami, żeby dawkę zwiększyć. Ja osobiście zrobiłabym już to bez konsultacji z lekarzem, na pewno nie zaszkodzi a może pomóc. :tak:

Angelstw - kciuki za jutrzejsze podglądanie, musi być dobrze, ktoś na tych lutówkach 2015 musi zostać do końca. :tak:

Wczoraj wieczorem na pogotowiu lekarz kazał mi wziąc dwa Dupki na raz.....czyli ogólnie wczoraj byłam po trzech. Od dziś kazał mi brać 2x1, chyba że będę widziała że plamienie nie ustępuje to wziąć kolejne. Ale dziś wylatuje ze mnie tylko taki syfek.....wygląda to jak "fusy z kawy" ;-).Dzwoniłam do gina i mówiła ze jak skończy mi się Dupek a plamić będę nadal to mam podesłać męża to da mu receptę.
Cieszę się ze wczoraj mogłam podejrzeć moją Kruszynkę :-D Bo w Przychodni usg mam dopiero 3 września.

Dostałam też tel. z zakładu pracy.....dobre wieści :tak: Pracodawca przedłuża ze mną umowę do czasu porodu i pózniej będę na płatnym macierzyńskim.

Kobietka GRATULACJE!!!!!!!

Angelstw
Kochana........mocno zaciskam kciuki &&&&&& ;-):tak:

kobietka, GRATULUJĘ :-):-) mam nadzieję, że oboje czujecie się dobrze:tak:
angelstw, za jutrzejsze podglądanie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Misia, dbaj o siebie kochana i odpoczywaj ile wlezie ;-) a ktoś powiedział skąd to plamienie? jakieś naczynko pękło czy krwiak, czy co?.

enya, jak mama?

Neta, urlopujesz się?

Nie udzielam się ostatnio, bo staram się jak najwięcej wychodzić, by nie siedzieć sama w domu. A jak przychodzę wieczorem, to prysznic, odrobina lektury przed spaniem i do łóżka :tak: Kurcze, antybiotyk wzięłam 2 tyg. temu i nie wiem czy zrobic badania kontrolne na tą chlamydię, czy sobie odpuścić. Gin nie mówiła, że mam je zrobić, powiedziała tylko żeby odpuścić cykl lipcowy i w sierpniu zabierać się do roboty... A jeśli robić badania to po jakim czasie? chyba, że zaczekam na wizytę u mojego gina i poproszę go, żeby wymaz z pochwy zrobił a nie badania z krwi....... Lumia, Ty po jakim czasie będziesz robić?

Ja jadę jutro do rodziców na wieś. Brat z rodzinką przyjechał, więc chcę się z nimi zobaczyć. A za tydzień przyjeżdża J i powoli będziemy zaczynać boboseksy :-):rofl2:

Dziewczyny, tak z innej beczki, czy któraś z Was była może w legolandzie w Berlinie? opłaca się jechać? bo planujemy synka J tam zabrać.... bardzo lubi klocki lego.

Buziaki dla wszystkich :-*

OneMoreTime....ogólnie to miałam prawie 9mm krwiaczka........mam dużo leżeć zeby się wchłonął.
Ale wczoraj na IP podczas usg lekarz nic nie mówił o krwiaczku.....może juz go nie ma? :confused:
Pytałam go skąd mogą być takie plamienia.....mówił tylko ze wiele kobiet plami w ciąży. Takze nic szczególnego się nie dowiedziałam. I nie zalecałby do 10 tc częstych usg, bo to ma wpływ na dziecko i później może rysować "kwadratowe kółka" :confused::shocked2:

Kochana &&&&&& za sierpniowe staranka ;-):tak:

MisiaMonisia oj najadłaś się strachu. Ja myślę, że po prostu krwiak się "ewakuował" i teraz już bedzie dobrze. Co do usg... Kwadratowe kółka rozśmieszyły mnie do łez:-D:-D:-D Jest jeszcze wielu lekarzy którzy twierdzą, ze usg szkodzi. Ja trafiłam na lekarza, który mi na każdej wizycie zaglądał, chociaż na chwilę, czy serduszko bije. I tyle. I ja się nawet z tym czułam komfortowo, bo przynajmniej się na chwile uspokajałam, że jest wszystko dobrze.

reklama
Do góry