reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Magdalena...no to z Maxia już kawał chłopa :-)

Enya...łykaj ten magnez regularnie, ja brałam w ciąży z Julią zwiekszoną dawkę, no i nospę oczywiście też. Na tym etapie co jesteś możesz mieć już czasami skurcze. Ale jak za często to jedź na IP.

Lilianna...folik, witaminy i acard. ak jak mówi Enya. Mnie czeka jeszcze prawdopodobnie hepearyna jak się uda ale dowiem się więcej na wizycie jak skończę brać ten Vibin, bo niestety przeciwciała kardiplipinowe nie wyszły dobrze.

MisiaMonisia,....jak u Ciebie??? Odezwij się!!!!

Buziaki dla całej reszty!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Dziewczyny! Misia się tu do Was sama pewnie z wieczora na spokojnie odezwie i Wam powie co i jak. W każdym razie w szpitalu nie została.

W końcu się jakoś zebrałam do odpisania, jakoś mi brak energii ostatnio, prawdopodobnie przez te upały. A teraz właśnie się zachmurzyło, pada trochę, grzmi i od razu się ochłodziło a dzięki temu jest czym odetchnąć ;-)

Doris to świetnie się miałaś, najważniejsze że odpoczęłaś, wyleniuchowałaś się i że pogoda dopisała :-) teraz raz dwa dojadaj to opakowanie tabletek, sprawdź czy wszystko ok i do dzieła! ;-)

Lili pewnie na etapie starań to sami lekarze powiedzieli by że jedyne co mogą zalecić to folik...&&&& za powodzenie!! a może właśnie jak enya radzi Femibion - w nim masz wszystkie witaminy potrzebne. Ja zresztą też go teraz biorę. Cały kompleks witamin, a do tego podjadam owoce i piję soki warzywno-owocowe.

enya81 super że Mąż dostał pracę, no szkoda tylko że jedna wielka niewiadoma z jego obecnością przy porodzie. Na pewno wsparcie tak bliskiej osoby jest ważne w tym momencie. Odpoczywaj możliwie często i uważaj na siebie z tymi skurczami! Kciuki za Mamulke żeby wszystko poszło dobrze!! &&&&!!

Magdalena super że z Dzidziem wszystko dobrze. Nie martw się na zapas, musi być dobrze :blink:

A ja rosnę ;-) mam wrażenie że rosnę jak na drożdżach :-) za równy tydzień USG genetyczne i jak o nim myślę to nie ukrywam że jestem wystraszona...no ale cóż, nie ja pierwsza i nie ostatnia zestresowana ;-)

A i jeszcze jedno ;-) zakochałam się w swoim Brzuszku ;-)♥♥♥

Groszeczek 11tc.jpg Pozdrowienia od Fikusia Groszkowego :tak:

Załączniki

• Groszeczek 11tc.jpg
    Groszeczek 11tc.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny

Byłam rano u gina, dostałam skierowanie do Poradni Chorób Odzwierzęcych. Pojechalismy do szpitala zakaźnego. Niestety nic mi nie zrobiono......mam jutro rano zgłosić sie na badania. W srodę rano pewnie będa wyniki. Pani która była w rejestracji, powiedziała ze nie wierza w wyniki z przychodni, tylko muszą mieć swoje, dokładniejsze.
Patrzyłam na wyniki to IgG wynosi 445,6 dodatni , IgM 0,700 ujemny.
Takze na razie ciąg dalszy niepokoju :baffled: Czemu wszystko musi trwać tak długo?

Chciałam Wam jeszcze powiedzieć że na 8:00 pojechaliśmy do Gminy w sprawie tych mandatów. Trafiliśmy na baaaaardzo miłego Pana :tak:. Najpierw stwierdził że jeden mandat całkowicie umoży, a za drugi będę musiała zapłacić nie 200 zł tylko 50 zł :-D. Ucieszyłam się jak cholera. Ale ze mój mąż to "gaduła" to nawijał z tym facetem już o byle czym :-p W końcu facet stwierdził ze przecież może podzielić te mandaty na dwie osoby bo na tym pierwszym zdjeciu nie widać kto kierował (tył samochodu) wiec można uznać ze to mój mąż siedział za kierownicą. Takze wyszło na koniec tak, że podarł ten 50-cio złotowy mandat i dostaliśmy tylko upomnienie :-). 400 zł zaoszczędzone :-D Cieszę sie bardzo.

Angelstw piekny brzusio :* I dziekuję Ci bardzo wiesz za co :*
U mnie też już sie zaczyna....nie dopinam się w żadne spodenki :szok: :-)
Mąż wczoraj wrócił taki stęskniony, że jak przykleił się do brzuszka to nie mógł się odkleić........cały czas go głaskał i całował :-D

Misia świetna akcja z tymi mandatami! :-)

Właśnie zadzwonił do mnie Doktor z prośbą o przełożenie USG genetycznego, bo mu poniedziałek nie pasuje....
ja już takim zrezygnowanym głosem do niego " na kiedy doktorze?" a ona do mnie "na sobotę 8 rano" :-D
mega się cieszę przynajmniej kilka dni wcześniej już będę wiedziała co i jak :tak: no to jeszcze środa, czwartek i piątek ;-)

Angelstw trzymam kciuki &&&& ;-)

Wiecie że nie miałam robionych powtórnych badań? Akurat rano jak dzis pojechaliśmy do szpitala, to miał dyżur Dr do którego wcześniej jeździłam z toxo. Zszedł do mnie na dół do rejestracji i powiedział że takie wyniki jakie mam to są dobre wyniki. Starą infekcją nie ma co sie przejmować, bo do tej pory wytworzyły mi sie przeciwciała. A swieżej infekcji nie ma. Mam być spokojna, nie denerwować się, wyniki kontrolować co 3 miesiące tak jak zalecił. Czyli jest dobrze :-D

Misia: Super. Jak zobaczyłam dziś Twoje wyniki to doszłam też do tego wniosku,że to stara infekcja. Więc teraz już odetchnij i spokojnej ciąży :)

Misia no to super wiadomość!! Stres i nerwy były zupełnie nie potrzebne ;-) dobrze że tak się to skończyło i możesz odetchnąć :tak:

enya81 jak tam Mamcia? Mam nadzieję że operacja poszła sprawnie i teraz kwestia czasu jak Mama dojdzie do siebie :tak:

Ja się jakoś z łóżka dziś podnieść nie mogę :-p ale muszę wstać, bo już 3 dni za mną chodzi ciasto z borówkami, no i muszę sobie w końcu upiec bo nie wytrzymam już dłużej :-D

Dziewczyny nie wiecie co z alzą? Długo się już tu u nas nie odzywa...:hmm:

Misia - wspaniałe wieści! ale swoje musiałaś wycierpieć/wystresować się... Biedna :-(a z tym mandatem... qrczę, ja też powinnam się w takim razie ostatnio przejść i może bym coś zdziałała, a tak musiałam zapłacić :( i mam już na koncie 16 pkt! także muszę uważać, chociaż teraz w sierpniu 6 mi się kasuje bo rok mija ;-)

angelstw - no proszę, czasem los sprzyja :-) zanim się obejrzysz będzie sobota i dowiesz się, że wszystko jest w porządku, mocno w to wierzę i życzę tego z całego serca ;-)

enya81 - to super, że mąż ma pracę! :tak: szkoda tylko, że zostaniesz sama na taki czas ... ale kto wie, może tak się złoży że akurat przyjedzie i dzidzia zawita jak będzie miała oboje rodziców przy sobie :-D

Lilijanna - ja biorę tylko folik. Póki co witaminy odpuściłam, a folik biorę od momentu jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży i po poronieniu nie przestałam... ostatnio podczas wizyty gin mi powiedział, że folik należy przestać brać na czas @, nawet nie widziałam... Więc od dziś nie biorę, bo zawitała do mnie @ (kto wie, może ostatnia na jakieś 9 miesięcy? ;-)mam taką cichą nadzieję, ale życie bywa okrutne :eek: )

Doris - dwa tygodnie urlopu? Można odpocząć! :-) ja miałam póki co w tym roku tylko 7 dni, byliśmy na wczasach i teraz znów szara codzienność... i już niedługo zaczniesz staranka, mam nadzieję, że tabletki zrobią to o mają zrobić i do dzieła :-)

pozdrawiam

reklama
Hej Kobietki:)Zrobiłam dziś ogólne badanie moczu,ciężar właściwy 1010 <g/ml>
leukocyty 1-3 wpw,
bakterie,erytrocyty,białko,cukier,bilirubina nieobecne.
Co sądzicie o tych pierwszych dwóch?

Do góry