reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
MAŁGONia włąsnie doznałąm sozku ty juz 19 tydzień JAAA kiedy to przelciało!!
Witam nowe aniołkowe mamuski(*)
Misia kciuki!!! i gratulacje
U nas juz 2 mce, i już wiecej ciąży ma nie być zw na stan mojej macicy, ale mam 2 wyczekane wy...ane cudy!!!!

Masha ja kiedyś myślałam tak jak Ty, też się zastanawiałam, wahałam i byłam przeszczęśliwa jak zaszłam w II ciążę w czerwcu z terminem porodu na marzec (uważam że najlepiej jak dziecko rodzi się na wiosnę). Mało tego byłoby to przed moją 30-tką jak sobie założyłam i między moimi dziećmi 5 lat różnicy co też sobie założyłam. No i co?? Posypało mi się wszystko w drobny pył.....Potem to miałam już gdzieś żeby tylko być w tej ciąży i żeby dziecko było zdrowe;-)Ja teraz mam taką patową sytuację że kupiliśmy mieszkanie od dewelopera czyli gołe ściany ale nie mamy gotówki na wykończenie i dopiero wprowadzimy się koło grudnia jak dobrze pójdzie. Obecne meszkanie (za małe na 4 osoby) musimy wynająć od października żeby mieć na spłatę kredytu więc na parę miesięcy ze wszystkimi gratami w kartonach przenosimy się do mieszkania rodziców (nie wiadomo kiedy urodzi się Basia ale chyba już na etapie tego mieszkania). Nadmieniam że moja córka od września idzie do II klasy a mój mąż pracuje za granicą (tak jak mój tata) więc znikąd pomocy. A ja wiadomo - pomalować ściany mogę ale dźwigać już nie tym bardziej przy problemach z szyjką. Sytuacja ciężka ale nic bym nie zmieniła bo mam w brzuchu super córę:-) i dam radę!!!!

Witajcie
Dziewczynki moja betka wynosi 15763,0 :-)

Teraz tylko pozostało mi się modlic zeby jutro na usg było wszystko ok :tak: Wierzę ze tak będzie

Dzis znowu pojawiła sie ta dziwna wydzielina :no: Na szczeście gin miała okazje to zobaczyc podczas badania. Na razie kazała sie nie przejmować bo nie widzi niepokojącego koloru. To wygląda jakby wydobywały się resztki jakiejś starej krwi rozpuszczonej przez śluz. Mam nie panikować.

Dała mi skierowanie na badania : toxo IGG i IGM , VDRL, Mocz, Morfologia i glukoza.
Na badania w czwartek raniutko, a po badaniach kolejna wizyta (ze zdjeciem z usg)....no i......założenie karty ciąży :laugh2:

Cieszę sie ze trafiłam w końcu na normalnego lekarza, który zleca mi duzo badań. W poprzedniej ciąży do 9 tc nie miałam kompletnie żadnych badań. Nawet głupiej morfologii :baffled:

I jeszcze jedno to .......mam być jak "laleczka".......czyli nic nie robić, tylko leżeć. Nie wychodzic na słońce.A planowaliśmy za tydzień wyjazd nad morze........czyli nie pojedziemy. Trudno. Dziecko jest dla mnie wazniejsze. W przyszłym roku wybierzemy sie w trójeczkę :-)

Misia bo mnie już kciuki bolą :-D nareszcie jesteś! :tak:
cieszę się że wszystko dobrze, że betka rośnie Do wieczora daję kciukom odpocząć a jutro znów zaciskam na pozytywne USG!! Napisz o której godz. masz USG.
Ja właśnie dziś zrobiłam wszystkie te badania które wymieniłaś, siniaka mam na ręce aż mnie boli :baffled: z zaleceń miałam dokładnie to samo Misia: zakaz nawet sprzątania w domu! Najlepiej leżeć odpoczywać, nic nie robić, najwyżej krótki spacer w ciągu dnia, żadnych ćwiczeń, sexu...żeby minął ten okres największego zagrożenia...ale teraz jak byłam na kontroli, wszystkie zakazy poszły papa ;-) zobaczysz u Ciebie też tak będzie:tak: I oczywiście mam nadzieję że L4 dostałaś? Co do urlopu nic się nie martw ;-) za rok pojedziecie w trójeczkę, będzie jeszcze fajniej! :-)

usg jutro o 16:05 ;-) Dziekuje Angelstw :*:*:*

NA L4 idę od czwartku :-) NA razie na 2 tygodnie, a później na miesiąc, itd. Czyli o powrocie do pracy moge zapomnieć. I dobrze :tak:
Ja też zero sexu :-p

Byłam dzis w pracy powiadomić przełożoną bo się martwiła o mnie, kumpela mi mówiła że chciała zadzwonić i zapytać czy wszystko dobrze ale bała sie, że może usłyszy złą wiadomość.
Nawet nie wiecie jak mi poszła ta złota kobieta na rękę :sorry2:. Na urlopie jestem dzis 11 dzień...czyli od 8 lipca. Podarła przy mnie mój wniosek o urlop, dała mi liste obecnośći i kazała wszędzie wpisać obecność :szok:. Urlop mam dopiero zaznaczony od wczoraj do 1 sierpnia.Wypisałam nowy wniosek. Ale ze będę od 24 lipca na zwolnieniu to pracodawca automatycznie cofnie mi urlop i wypłaci za niewybrany kasiore :szok:. Powiedziała ze mam nikomu nie mówić, że to między Nami. Muszę jej kupić jakąś wieeeelką bombonierę :-) Zawsze była super babką :tak:

reklama
Do góry