reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Lilianka pisałam na innym wątku,na tym też chciałam napisać,że bardzo mi przykro,że tak się skonczyło :*
Misia Monisia no proszę widze,że kolejna zafasolkowana,gratulacje i bądż dobrej myśli,wiem jak to jest,tu na forum bardzo fajnie,ale takie informacje zawsze zbijaja z tropu i się najzyczajniej boi,ale to normalne,my mamy po stracie zawsze jednak mamy to w pamięci.
Jesli jest Tobie potrzebny odpoczynek od forum,żeby się nie nakręcać to może faktycznie warto,choć sama po sobie też wiem,że mimo to się wracało dość szybko,jednak w kupie,że tak powiem raźniej :tak:
Małgonia nie widze suwaczka,ale widzę że już niebawem półmetek,tak dawno mnie nie było,że już nie wiem czy gratulowalam ciąży,to pogratuluję i oczywiście gratuluję syneczka,niech rosnie zdrowo :)
enya Tobie to już wiele nie zostało :tak:przypomnij mi,spodziewasz się córki czy syna

Malgonia1...gratuluję wizyty i synusia

U mnie niestety @ przylazła jak w zegarku, 14 dni od owulki :-(, wczoraj już miałam delikatne plamienie a dziś już jest :-(. Wzięłam pierwszą tabletkę anty, także kolejne starania pod koniec sierpnia, mam nadzieję że wyjdę już na prostą i się niebawem uda.
A teraz lecę plażować a wieczorem pić zimne pifffko z sokiem :-)

Nisiao będę mieć drugą córcię - Basię Wiktorię:) No idealnie byłoby tak jeszcze 8-9 tygodni wytrzymać:-) Ale już bliżej niż dalej i to mnie bardzo cieszy;-)
Malgonia a dlaczego tak piszesz że "do oceny"???

malgonia najważniejsze że póki co jest wszystko dobrze! Czy wychodzi na to że jednak troszkę za wcześnie na połówkową analizę dzidzia i trzeba jeszcze zaczekać ;-) gratulacje synka :tak: ja się dziś umówiłam na USG prenatalne na 4.08 i tak sobie rozmyślam, bo to że chciałabym żeby wszystko było dobrze z Groszowym to jedno ale może by się już udało wyhaczyć na USG co tam kryje między nóżkami :-p jakby nie patrzeć będzie to już skończony 12 tydzień ;-) ale zobaczymy co na to Pan doktor :-D

Doris szczerze to sama z chęcią poplażowałabym i łyknęła piwko z sokiem, a ostatnio za mną chodzi :szok: :-p odpoczywaj i zbieraj siły :tak:

ja dziś po wczorajszej wizycie i zielonym światełku na normalne funkcjonowanie, zaczęłam ćwiczyć w domu, takie tam rozciągające ćwiczenia dla ciężarnych ;-)
robię mięsko w słoikach, wieczór smalec z boczusiem i jabłkiem a jutro wyjazd w moje strony, czyli to co lubię najbardziej :tak:

A wiecie tak liczyłam, że to już połówkowe, bo znalazłam informacje że wykonuje się od 18 tygodnia, a u mnie leci 19 wg Usg.
Enya napisałam "do oceny za 3 tyg", bo do oceny twarzoczaszki dzidzia źle była ułożona i nie chciała się ładnie pokazać. A serduszko teraz było tak z grubsza oceniane i wygląda na zdrowe. Zobaczymy jeszcze raz za 3 tygodnie.

Nisiao, piszę z komorki dlatego nie widać suwaczka. U mnie 18 tydzien wg OM. Ale w Usg tydzień do przodu.

Malgonia do połowkowego usg, bierze się zawsze termin z OM nie z usg. U mnie np Oliwka była zawsze o tydzień starsza na usg a jak leżałam po terminie na patologii to z usg byla o tydz młodsza...

Witajcie dziewczynki :happy2: podczytuję co jakiś czas, ale weny na pisanie brak i internet często szwankuje...

angelstw
, ehhh, zawiedziona jestem troszkę, bo J pracuje i do tego ma jeszcze tzw. łamańce. Wstaje o 5:00 do pracy, wraca ok. 10:00 i o 13:00 idzie znowu na kolejne 4 godziny :baffled: nic zaplanować nie można... poza tym też do późna nie posiedzi, bo rano do pracy... do staranek by nam to wystarczyło :-p, ale skoro się nie staramy w tym cyklu to chciałoby się coś porobić, gdzieś jechać, coś zobaczyć. Dzisiaj poszedł wreszcie normalnie na 1 zmianę, wraca o 14:00, więc może na plażę pojedziemy, chociaż pospacerować. Jutro wybieramy się na jedno z najpopularniejszych miejsc turystycznych, czeka nas niemal 3 godzinna wspinaczka na półkę skalną, z której rozciąga się przepiękny widok :-) po powrocie planujemy jakiegoś grila zrobić i małą imprezkę na pożegnanie... strasznie szybko czas leci:szok:
Ładny brzusio i przede wszystkim zdrowy brzusio, GRATULUJĘ wspaniałych wieści ;-) serduszko dziecka to najpiękniejsza muzyka dla uszu matki :-)

MisiaMonisia, rozumiemy. Każda z nas to przeżywała. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za wizytę, dobre wyniki :happy2: 21 to nie wystarczający poziom wit. D? ja zaczynałam z poziomu 9,41 :-( będę badać na początku sierpnia, żeby sprawdzić o ile mi się podniosło od maja... Jakie dawki będziesz brała i jak długo?

Lilijanna, trzymaj się kochana :-*

Doris, przykro mi, że tym razem się nie udało, ale trzymam kciuki za sierpniowy cykl&&&&&&&&&&&. U mnie też będzie pracowity;-)

malgonia, cieszę się z dobrych wieści. Na prawdziwym połówkowym to będzie już pewnie tylko formalność:tak:

Miłego dzionka dziewczyny :happy2:

Doris - termin niechcianej @ lipiec 2014
Naala - termin niechcianej @ koniec lipca 2014 r.
Neta81 - termin niechcianej @ 9 sierpnia 2014 r.
ONA1227 – termin niechcianej @ sierpień 2014 r.
Lumia - termin niechcianej @ lato 2014
OneMoreTime - termin niechcianej @ wrzesień 2014 r.
Lilijanna - termin niechcianej @ październik 2014

Joaro - termin niechcianej @ ?

Sysiq - termin niechcianej @ ?
Igusiad - termin niechcianej @ ?

Ostatnia edycja:
Dziewczynki, strasznie znoszę te upały. Mam obrzęki, głowa mnie boli, czuję się fatalnie.

Macie jakiś taki super super krem na rozstępy? Ja w zeszłym tygodniu w te upały nie smarowałam się kilka dni i wyszły mi (JUŻ!) rozstępy , małe, ale jednak.

Pozdrawiam Was w ten upalny dzień. Leżę przy wentylatorze i nie mam na nic ochoty.

Ostatnia edycja:
reklama
Malgonia już rozumiem:) Ja smaruję się kremem z Pharmacerisu specjalnie dla kobiet w ciąży. Z tym że ja nie smaruję się codziennie tylko raz na 2-3 dni. Nie mam skłonności do rozstępów bo po ciąży z córką nie mam ani jednego (smarowałam sie wtedy kremami których już chyba nie ma na rynku) więc wydaje mi się że wystarczy. Mój największy problem to mega cellulitis ale po prostu mega -widoczny gołym okiem na udach i na pośladkach. Nigdy, przenigdy takiego nie miałam...No ale żeby to zwalczyć muszę najpierw urodzić;-)

Do góry