reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Malgoniu połówkowe raczej robi się po 20tc niż przed:) Ja miałam wcześnie bo dokładnie 20t3d ale najczęściej dziewczyny robią ok. 22 tc. Mnie jak umawiali też pytali czy napewno nie chcę później;-)

Angelstw mam taką samą tapetę, tyle że w przedpokoju:-)

Ja miałam dzisiaj wizytę - wg OM 26tc, wg USG 26t3d :) Basia waży już jakieś 850 gram, pessar trzyma, nie ma rozwarcia wewnętrznego, obecnej długości szyjki nie znam bo ginka mi jej nie podała, sprawdziła tylko pod kątem rozwarcia. Za 3 - 4 tygodnie, ok. 30 tc mam iść do szpitala żeby małej podali sterydy na płucka w razie czego. Jest dobrze:) Gorzej z moją wagą bo już mam 12 kg na plusie, a tu jeszcze trochę przede mną....Liczę na to że do końca ciąży nie przekroczę 18 kg bo to byłby dramat....

reklama
alza żebyś wiedziała.....prócz bolących cycusiów i tego że czesto biegam siusiu nic mi nie dolega. Nawet mdłosci mineły. Nie wiem czyto normalne. Wizyta u gina dopiero za tydzień. Mam nadzieję że jest wszystko Ok.

Jutro jadę do endokrynologa. Wczoraj byłam zbadać tsh i wit. D3. Jestem ciekawa wyników i co mi powie endo.

Jestem w domu, po zabiegu. Zdecydowałam się poczekać do rana, tzn. jakby się coś działo to pojechalibyśmy w nocy, ale na szczęście potem sączyło się jak @, ale nic więcej. Niestety pęcherzyk się rozkładał i szczątki były rozmieszczone już na średnicy 4cm, nie było szans żeby samo się to oczyściło, łyżeczkowanie i tak byłoby potrzebne, więc zdecydowałam się nie męczyć się i od razu zabieg.

Byłam w szpitalu 100 km od domu. W ciągu dnia dowiedziałam się, że moja koleżanka w tymże samym szpitalu, leży po drugiej stronie korytarza i CC cięciem urodziła 3000g Helenkę. Poszłam ją odwiedzić, jakże się zdziwiła gdy mnie zobaczyła, nie musiałam jej nawet nic powiedzieć, od razu wiedziała i tylko zapłakała razem ze mną. A potem już rozmawiałyśmy o tej małej istotce. Pierwotnie pojawiło się takie ukłucie, gdy zobaczyłam te wszystkie małe istotki, ale szybko minęło, szybciutko wróciło uczucie, że te dzieciaczki są niewinne mojej tragedii. Byłam spokojna, co mnie cieszyło.

Angelstw - piękny brzusio. :tak:

Trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty dziewczyny i liczę na dobrze rozwijające się brzuszkowe maluszki. :tak:

Hej
Angelstw...tak.testowalam i dol od rana. Test ujemny a tempka spadla do 36,9 (wczoraj bylo 37,3). Takze jutro pewnie @ przyjdzie i musze wziac te tabsy anty na torbiel przez miesiac :-(. Poki co najwczesniejsze starania pod koniec sierpnia.
Lilianna...przytulam

Dziękuję dziewczyny.

Proszę mnie dopisać do staraczek - niechciana @ październik 2014

Doris - przykro mi. I kciuki za kolejne staranka, mimo miesięcznej przerwy.

Lilijanna - przykro i przytulam :*

angelstw
- trzymam kciuki za wizytę....&&& daj znać jak było :)

Doris;-) - póki nie ma @, trzymam kciuki &

MisiaMonisia - &&& za wizytę u endo. Daj znać co tam, jak tam.

Mnie będzie można dopisać do staraczek jak w poniedziałek wrócę z wizyty z wynikami tych wszystkich dziwnych rzeczy, które mi lekarz zlecił.

Lili jesteś bardzo dzielna!! 3maj się kochana jesteśmy z Tobą!! :*

Doris przytulam :* masz rację, weź tabletki pozbądź się tej torbieli i działajcie intensywnie!!
MashaFre dzięki, dam znać jak tylko wrócę :tak:

to mi wodociągi zrobiły psikusa dziś :-D ja za niedługo wizyta a tu wody nie mam :szok: masakra muszę się jakoś ogarnąć ;-)

reklama
Lili <przytulam mocno> :*

Troszke mi głupio, ale na razie muszę przestać tu zaglądać :-( Tzn. na ten watek.....Te przykre sytuacje mnie przytłaczaja :-(
Nie zrozumcie mnie zle...po prostu po tym co sie przytrafiło Lili zczęłam sie bać....że sytuacja i u mnie sie powtórzy. Tym bardziej ze tak jak pisałam wcześniej, nie czuję sie że jestem w ciąży. Prócz bolących piersi nic mi nie dolega....zupełnie nic.
Tak bardzo boję sie kolejnego poronienia :-(

Dlatego dopóki nie zobaczę we wtorek wyniku betki i w środe bijącego serduszka (choć wiem że może być jeszcze za wcześnie) to chyba się nie uspokoję.

Zrobię sobie mały urlop na tym wątku ok?

Przepraszam Was bardzo :*

Do góry