reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No i zglupialam. Lekarka powiedziała, ze wszystko jest w porządku, tylko to ph muszę poprawić i się pozakwaszac. Wyszło mo 237 bakterii przy normie do 130 (choć przyznam, ze na wyniku ten wynik nie jest oznaczony jako podwyższony) a słyszę, ze nic złego się nie dzieje. Wierzyć?

reklama
Witam dziewczyny... Ja mam jutro wizyte w ginekologa musze porozmawiać o powrocie do pracy lepiej teraz niż pózniej jak już bedzie problem ze schylaniem sie. ok 15 tyg mi zostało do macierzyńskiego... przepracuje miesiąc a pozniej juz zwolnieniem pociągnę......

ni kusia witaj, bardzo mi przykro z powodu twojej straty (*) oczywiście że możesz dołączyć, tutaj każda z nas wie jak to jest i co się czuje w takiej sytuacji, nic nie pociesza, ale zawsze pozostaje mieć nadzieję że w końcu się ułoży i będzie lepiej

kat ja nie wiem czy wierzyć czy nie, pytałaś się jej konkretnie o te bakterie a ona że jest ok? co lekarz to obyczaj... może i tak kup sobie żurawinę w tabletkach?

Dziękuję Edyta89. Martwię się tylko bo na razie mam normalny okres i troszkę boli mnie brzuch, czy to tak jest, bo nie wiem czego się spodziewać??
Mam też nadzieję na to, że jak wszystko będzie dobrze że zajdę szybko w ciążę i że tym razem będzie już lepiej ;-)

Tak, powiedziała, ze objawów nie mam, w rozkazie leukocytów nie ma, wiec ze jest ok. Chyba na wszelki wypadek sobie te zurawinke sprawie. Za bardzo się boje. Powtórzę też badanie w przyszłym tygodniu, na wypadek wszelki.

Kat nie wiem czy po tygodniu zmieni się coś znacząco, może zacznij stosować Żuravit / żurawinę i odczekaj trochę dłużej. Ja mam jeszcze Urosept, jedno i drugie 3 razy dziennie. No i ten antybiotyk wczoraj wzięłam.

Edytko - gratki serdeczne wiedziałam ,że będzie ok :)
Karola- kciuki za wizytę u pediatry &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ni_kusia - witaj zapalam światełko(*) , kochana u mnie były jeszcze skrzepy dość spore , na jakim etapie okazało się ,że zarodek się nie rozwija?Chodzi mi o tydzień ciąży ?Bardzo mi przykro ,że do nas dołączasz ,ale uwierz ,że znajdziesz tu wsparcie i zrozumienie:*
Plenitude- kochana mam pytanie absolutnie nie po to by kogokolwiek straszyć , ale związanie z tematem pęcherza, ja miałam przed moim poronieniem zapalenie pęcherza objawy takie jak pieczenie, ból i częste oddawanie moczu , zażyłam urosept nie wiedziałam wtedy ,że jestem w ciąży , po kilku tygodniach spokoju pojawiła się gorączka i stało się to co się stało , jak myślisz czy przyczyną mogło być nie wyleczone do końca zapalenie infekcja i mogło to przejść w jakieś zakażenie czy coś ? pluję sobie w brodę ,że wtedy nie poszłam do lekarza nawet rodzinnego zrobić badanie moczu ,ale nie wiedziałam tego co wiem teraz i może trochę głupiutka jeszcze byłam wtedy.Myślę aby przed ciążą zrobić badanie moczu nawet na własną rękę.

kat ręce opadają.. każdy bakteriomocz w ciąży (z leukocytami lub bez) musi być ( w ciąży bo poza nią już nie ) sprawdzony.. lekarka olała sprawę bo pewnie wymyśliła, że źle pobrałaś mocz.. zrób posiew moczu, ja miałam nieliczne bakterie bez leukocytów i gin kazał zrobić posiew, a Ty masz w setkach.. bezobjawowy bakteriomocz wymaga sprawdzenia i ja bym to jak najszybciej sprawdziła, posiew moczu to koszt ok 50 zł, zależy od labu. kup pojemniczek jałowy i pobierz prawidłowo próbkę - nie z pierwszego strumienia moczu i przede wszystkim po podmyciu i wytarciu tylko czystym (wypranym) ręcznikiem lub papierowym, bez dotykania pojemniczkiem do błony śluzowej. Postaraj się rozchylić wargi by mocz wypływał bezpośrednio z cewki moczowej do pojemniczka - bez spływania po błonie śluzowej w okolicach wejścia do pochwy. zrób to nawet jeśli weźmiesz już żurawit..

Ja tak na szybko, Katherinne ja mialam taką sytuacje, jak Ty ostatnio. Wyszły mi dość liczne bakterie w moczu, ale bez leukocytow i nic specjalnego na to nie dostalam, a lekarke mam dobrą. Jak wczesniej w tej ciązy mialam i bakterie i leukocyty, to zaraz dostalam antybiotyk.
A tak to biore Lactolady, piję herbatke zurawinowa i wit c lykam. Za tydz robie badanie moczu i zobaczymy, jak bedzie.
A usg mialas robione? Jak maluszek? :)

reklama
kobietko to trudne pytanie, jeśli nie wiadomo co było przyczyną poronienia to zapalenie dróg moczowych może być tu współsprawcą, ale nie musi. mogła to być wada zarodka i zapalenie pęcherza nie miało wpływu lub miało bo zakażenie zadomowiło się też w pochwie, stosowałaś urosept i nie pomógł więc to mogło być coś poważniejszego, nie wiadomo też co spowodowało takie zakażenie, co w moczu było, e.coli, jakiś gronkowiec czy paciorkowiec.. trudno teraz coś powiedzieć, ale zapalenia dróg moczowych w ciąży są groźne i trzeba je leczyć jak najszybciej udając się do lekarza.

kat ja mam kamienie nerkowe wiec podchodzę ostrożniej i gin też gdyż to czynnik zwiększający ryzyko poważniejszego zapalenia , a bezobjawowy bakteriomocz również może prowadzić do poważniejszej choroby - odmiedniczkowego zapalenia nerek jeśli nie jest kontrolowany, a skoro tak jest to nie jest taki 'lajcik'. moim zdaniem posiew wskazany bo po co pluć sobie potem w brodę.

nikusia witaj na wątku, zapalam światełko dla Twojego Aniołka
[*], czy jesteś umówiona do lekarza po zakończeniu krwawienia by stwierdzić oczyszczenie macicy? Będziesz robić jakieś badania czy przed zajściem w ciążę jakieś robiłaś?

Ostatnia edycja:
Do góry