reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Katherinne to trzymam kciuki za wyniki badań.
Wizytę mam w poniedziałek 8 lipca,także pewnie wtedy bedę bardziej się stresować,jakieś takie głupie mysli mnie nachodzą....

reklama
Hej
Ja wpadam pochwalić się oceną celującą na dyplomie i tytułem magistra :-D:-D już po bólu, co za ulga

oczywiście strasznie to wszystko przeżywałam, a jak czekałam to przede mną broniła się dziewczyna która miesiąc temu urodziła córeczkę i ona była tam z nią i z jej mężem, takie słodziutkie maleństwo w wózku, a dziewczyna miała już miesiąc temu mieć obronę ale właśnie w ten dzień zaczęła rodzić... popłakałam się trochę bo zaczęłam myśleć że to jest znak że moje dzieci są tam ze mną, a moja Anielka właśnie miałaby miesiąc... ale jakoś się szybko ogarnęłam bo zaraz była moja kolej i na szczęście wylosowałam łatwe pytania więc było dobrze :-)
teraz się wybieram z koleżanką na kawę, a jutro będę świętować z moim kochanym :tak:

Dziękuję Wam za odpowiedzi. wizyte u onkologa mamy na 10 września. Pani w rejestracji potraktowała mnie jak przewrażliwioną mamusię (sama sobie tego skierowania nie wypisałam) najpierw stwierdziła, że to napewno od trzeciego migdała to jej się zapytałam czy usunięty też mógł to zrobić. To zaczęła wypytywać o przebieg chorób w ostatnim roku. Tu też nie miała pola do popisu bo był tylko raz chory. No i uczepiła się jednego zęba z dziurą. I kazała najpierw go wyleczyć. Pediatra stwierdziła, że tyle guzków nie będzie od jednego zęba dlatego nas skierowała dalej. Ale pójdziemy go wyleczyć i poczekamy. Narazie staram się nie przejmować. I trzymać się tego że to nic groźnego.

Edyta, to u Was są celujace? :szok: u nas max była piątka przez całe studia. Gratki.

Toxo wyszło ujemne na szczęście, za to w moczu jakiś pogrom. Lekko metny, liczne fosforany bezpowtaciowe, cokolwiek to znaczy, i mnóstwo bakterii. Tylko skąd te bakterie, skoro nie kapie się, nie współżyje, nie chodzę na basen? No nie
...

agnieszkaala możesz mi powiedzieć jaki ci wyszedł wynik obciążenia glukozą? Bo ja miałam na czczo 78 mg/dl, po godzinie 67 mg/dl, a po dwóch 85 mg/dl i mi babka w laboratorium powiedziała, że najprawdopodobniej będzie badanie do powtórzenia, bo po dwóch godzinach ma spaść a nie wzrosnąć ale to lekarz musi zadecydować.

Juchu, ja robiłam takie badanie i rzeczywiście tendencja powinna być spadkowa. Coś się zaburzyło w tym badaniu, jakiś błąd prawdopodobnie. Dlatego obawiam się, że może być do powtórki.

Edytko gratuluje Pani magister:))
Juchu ja niewiele Ci pomogę bo ja miałam 2pt glukoze tzn, że miałam 2 kłucia:jedno przed wypiciem i jedno po godzinie. Na czczo miałam 68, a po wypiciu po godzinie 75.
Nisiao kochana nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze!Ja mam wizytę dzień po Tobie.
Kat super, że toksoplazmoza ujemna.

"Ponadto u kobiet z infekcją układu moczowego częściej dochodzi do poronienia, porodu przedwczesnego lub też urodzenia malucha z niską masą urodzeniową. Ze względu na duże ryzyko dla płodu, bakterie w moczu w ciąży są bardzo groźne. Dlatego też każda kobieta powinna dbać o swoje drogi moczowe, a także uczęszczać regularnie na ciążowe wizyty kontrolne."

No, to się uspokoiłam... Tylko ciekawa jestem, jak można jeszcze BARDZIEJ dbać o swoje drogi moczowe, żeby uniknąć infekcji.

reklama
Tak myślę o tej glukozie i może one pomyliły próbki i po godzinie mi wzrosło, a po dwóch spadło. No nic w poniedziałek zadzwonię do gina, bo wizytę mam dopiero 18 lipca, czy mam te badanie powtarzać.

katherinne jak masz dużo tych bakterii, to dostaniesz antybiotyk, dużo dziewczyn ma problemy z bakteriami w drogach moczowych w ciąży, groźne są wtedy kiedy są niewykryte i nieleczone. Będzie dobrze.

Do góry